Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

nawigatorka 22:15, 11 maj 2017

Konieczki napisał(a)
Jak dobrze ze na koniec dnia tu zajrzalam, moge teraz snic o takim ogrodzie... ech to wsztstko tak mi sie podoba ze sobie jeszcze kilka razy zrkne na te zdjecia przed snem. I jeszcze jutro zerkne i pojutrze...
A te kolorowe tulipki mi pasuja do Kokosi
A teraz pytanie techniczne -w zimie snieg wam nie zawala tarasu? Przez pergole zwrocilam uwage jak jest nachylona polac i tak sobie mysle i mysle...
70 % domów w Polsce ze spadzistym dachem ma spad na podjazd. Zawsze się zastanawiam jak żyją bo to może niezłe człowieka uziemią nawet zabić gdy u nas zsuwa się a snieg to robi się z ego to skan zbita hałda ze przez miesiąc nie stopnieje na szczęście norm ma podjazd a boki domu
sylwai 22:17, 11 maj 2017

malkul napisał(a)

Nie no...SZACUN!!!Gdzie kupowałaś te fajowe leżaczki?
anna_t 22:18, 11 maj 2017

u mnie taki sam układ dachu jak u Gośki i snieg spadł na taras ale wiecie...zimą się z niego raczej nie korzysta
malgorzata_s... 22:24, 11 maj 2017

Matko czy to fotoszop??Nie można tak mieć.to nieprzyzwoite
AngelikaX 23:06, 11 maj 2017

Ja pierdziukam ale wymuskane wszystko masz, foty do katalogu jakiegoś czy jak? A kanty mistrzostwo świata - nie śniły Ci się w nocy?
AgaeM 23:13, 11 maj 2017

śniły się na bank
Konieczki 07:21, 12 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
70 % domów w Polsce ze spadzistym dachem ma spad na podjazd. Zawsze się zastanawiam jak żyją bo to może niezłe człowieka uziemią nawet zabić gdy u nas zsuwa się a snieg to robi się z ego to skan zbita hałda ze przez miesiąc nie stopnieje na szczęście norm ma podjazd a boki domu

Mi na podjazd nie leci, ale ile sie lopata namachamy aby odsniezyc wyjazd z piwnicy to nasze (bo zazwyczaj malz odsnieza)
Konieczki 07:27, 12 maj 2017

anna_t napisał(a)
u mnie taki sam układ dachu jak u Gośki i snieg spadł na taras ale wiecie...zimą się z niego raczej nie korzysta

Ja wiem Aniu, ale snieg jest ciezki i jak leci z wysokosci to juz jest duzy ciezar no a drewno ma pewna wytrzymalosc... no i pozniej to odniezacie? Moj stolarz powiedzial ze drewna w zimie nie ruszac zwlaszcza przymrozonego? Ja pytam bo z miotla latalam w zimie i zmiatalam -to moja pierwsza zima tarasowa
bdan 07:40, 12 maj 2017

Gosia cudnie, na tarasie posiedziałam, tylko dlaczego dzisiaj znowu taka beznadziejna pogoda.
Szklarniowo u siebie jeszcze nie działam, jesteśmy na etapie szybkiego jedzenia rzodkiewki i szpinaku, żeby miejsce zrobić dla podmidorów
anna_t 07:45, 12 maj 2017

Konieczki napisał(a)

Ja wiem Aniu, ale snieg jest ciezki i jak leci z wysokosci to juz jest duzy ciezar no a drewno ma pewna wytrzymalosc... no i pozniej to odniezacie? Moj stolarz powiedzial ze drewna w zimie nie ruszac zwlaszcza przymrozonego? Ja pytam bo z miotla latalam w zimie i zmiatalam -to moja pierwsza zima tarasowa
u mnie taras z płyt nie odsniezalismy, zanim naszła mnie wogole ochota na kawę na tarasie to już śladu po śniegu nie było