Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym do góry... :)

Zielonym do góry... :)

07_Rene 11:27, 09 maj 2017

No właśnie Warto próbować...
Cis mi się dosyć łatwo ukorzenia, ale z sadzonek zielnych. Nie wiem czy starczyło by życia, żeby wyhodować z tego dorodny okaz Niektóre mam już 5 lat i dalej ich nie widać na rabacie....

Konieczki 21:09, 10 maj 2017

No i obielam wszytskie porazone galazki, i mam karykatury a nie wisnie ale wierze ze im pomoglam. Pozniej opryskalam sylitem. Mam co roku ten problem, sprawdzilam rok temu tez i robilam tylko oprysk HT (ale nie oberwalam galazek i to chyba moj blad).

A teraz pytanie z innej beczki:
Rano byl przymrozek myslicie ze moje gnojowki z pokrzyw i mlecza stracily se wlasciwosci? Gnojowka z pokrzyw powinna juz dawac czadu a nic nie smierdzi - kolor juz zielonawobrunatny; mlecz sie rozklada, ale ta robie pierwszy raz i chyns tak powimno byc.
babka 23:50, 10 maj 2017

Zimno jest dlatego pewnie proces fermentacji przebiega wolniej. Poczekaj kilka dni kiedy zrobi się cieplej a gnojówki nabiorą procentów i zaczną walić aż miło
Biedne te Twoje wisienki, jak poczytałam sobie o Twoich z nimi perypetiach to zaczęłam się zastanawiać nad ich kupnem
Konieczki 07:05, 11 maj 2017

Olu ja mam wisienki jeszcze przed epoka O, ale musialam je przesadzic (za blisko rosly). Asia Nawigatorka tez miala duzy klopot z wisniami, sama Danuia tez. Kurcze a w opisie sa polecane do miast, duzych zanieczyszczen. Lubie je i bede walczyc -a co najgorsze na tarasie tez posadzilam wisienki i ladnie by sie komponowaly(bo nigdzie nie dostalam mariekina tak wysoko szczepionego )
kasja83 07:55, 11 maj 2017

Konieczki napisał(a)
Olu ja mam wisienki jeszcze przed epoka O, ale musialam je przesadzic (za blisko rosly). Asia Nawigatorka tez miala duzy klopot z wisniami, sama Danuia tez. Kurcze a w opisie sa polecane do miast, duzych zanieczyszczen. Lubie je i bede walczyc -a co najgorsze na tarasie tez posadzilam wisienki i ladnie by sie komponowaly(bo nigdzie nie dostalam mariekina tak wysoko szczepionego )

Epoka O-fajnie brzmi. Powinien być skrót np 2 r.p.e.o (drug rok przed epoką ogrodowiska
babka 08:22, 11 maj 2017

kasja83 napisał(a)

Epoka O-fajnie brzmi. Powinien być skrót np 2 r.p.e.o (drug rok przed epoką ogrodowiska

Na to wygląda
anna_t 07:53, 12 maj 2017

Przylecialam taras zobaczyć boski! I samodzielny brawo!
beata_m 12:57, 14 maj 2017

o masz! walcz walcz o wisienki bo piękne!
plantacja cisów!!!!!!!!!!!!!! już trzymam kciuki :*
Konieczki 23:48, 15 maj 2017

Mój tulipek dla Was (chyba dziś przyszła do nas wiosna albo już nawet lato

A tutaj Elegant Lady - przecudnie delikatna i taka zwiewna

No i oczywiście nie może zabraknąć Queen

Ale co najbardziej mnie cieszy - że to dla nich już kolejna wiosna w moim ogrodzie (no oprócz tego pierwszego - zlitowałam się końcem grudnia i kupiłam w LM ostatnią przecenioną paczuszkę
Konieczki 23:53, 15 maj 2017

A tutaj dla zobrazowania moje jeżówki i te z giełdy, odebrane z zamówienia z BR

A po za tym mam dziwne sposprzeżenia - wyparowało mi 36worków kory z rabaty mam nadzieję ze chociaż rozluźniłam ciut ziemię