Kasiu White Parrot u mnie akurat zgodny odmianowo. Ale nie o wszystkich tulipanach można to powiedzieć niestety. Cieszę się, że chociaż w tym roku Queen of Night są takie jakie powinny być, są bardzo ciemne. W tamtym roku miałam bordowe. O te
Królewny w trawach przecudne.
A na określenie trzmielinek z brzozami w tulipanowo - trawowym buszu zabrakło mi słów. Mogę tylko napisać oooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rozejrzałam się po Twoim królestwie i jestem oczarowana! Jest pięknie! A najbardziej zauroczyło mnie to zdjęcie Wygląda jak z widokówki. Bardzo mi się podoba jak ta ścieżka okala tę wyspę z drzewami.. No cudo po prostu!
O k...a! Ale lux torpeda!
Marti. Ty starego powinnaś na rękach za to nosić, a nie walisz go ścierą po głowie za to, że jest miłośnikiem krecików.
Serio-powybieraj później jak najwięcej się da tych cementowych zalewek na glebie żeby nie utrudniały wodzie podsiąku kapilarnego.
Nowa rabata z jukkami, stipami, perłowką i makami Bolero w perłówce, jeżówkami Green Jewel. Dołożyłam tu po 3 szt płomyka Pink Eye flame i purple eye flame http://kwiaty-ogrody.pl/byliny/plomyk-wiechowaty-phlox-paniculata-pink-eye-flame/ Na ten sezon zostają, bo roślinki małe. Zobaczymy jak się będą prezentować. Magolia - nie bij ale na razie jeżówki tak małe, że nie wiem czy zakwitną, więc niech będą floksy. Te doniczki to brakujące stipy. Musze dokupić. Jeszcze z przodu są zaplanowane, więc razem brakuje ok. 15.
Magnolia zdecydowała się wypuścić świeżego kwiatka
Łuki róże w róznym stanie.... Bacznie je obserwuję.... Z ubiegłorocznych nabytków część moze rozczarować, natomiast sadozne w 2013 i latem 2014 zapowiadaja sie dobrze, gorzej z tymi jesiennymi i wiosennymi nasadzeniami.
Piwonie miłe mnie zaskoczyły, oby mroz ich nie zniszczył....
super ten pomysł z lustrami
nie wiem czy zaszły zmiany na tej rabatce, bo szukałam ale nie znalazłam
kulki koniecznie posadz przed lustrami będziesz miała optycznie więcej czyli np. jak przed każdym lustrem posadzisz symetrycznie w osi lustra po 3 to na jednym lustrze będzie 6 jednocześnie pod kątem też będzie więcej. A pomiędzy trawki wtedy zwolni się miejsce przed podmurówką i tam spokojnie dasz ekranik z cisa, a klonika wysuń bardziej do przodu przed ekranik, i posadź na środku ekranika i też kolnik będzie się odbijał