Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:55, 02 maj 2015

Do góry
W 2014 tylko dosadzałam do przechowalnika

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:55, 02 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Coś na uspokojenie

Sebuś no ja nie wiem czy to na uspokojenie.Są przepiękne te tulipanki i wszystkich pobudziłeś i chcemy takie mieć u siebie
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:54, 02 maj 2015

Do góry
.....to jeszcze nie wszystko....
Bo wreszcie przyszedł czas na "przechowalnik" i przyszłą "ścianę z lustrem"

W 2012 to miejsce wyglądało tak
ta graciarnia za tujkami (przy okazji słynny "telebim" cieniujący)

2013
wiosną jeszcze tak

a latem już ciut lepiej

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:53, 02 maj 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Efekt moich wczorajszych działań, mizernie to na zdjęciach wygląda, a w realu taaaaka pozytywna zmiana Kanty jeszcze dzisiaj jak pogoda pozwoli
Jak mnie ta trawa w tym kącie drażniła ufff

I warzywniak ogarnięty, teraz tylko siać. W tunelu zeszła rzodkiewka, sałata i kosmos pełny. W tle jagodnik i zdyscyplinowane maliny A i truskawki kwitną

Trawiasta ruszyła i się zapełnia

Ewcia ale wszystko wypieściłaś cudownie elegancko i prościutko gratulować pozostało urobiłaś się co ? ja dziś stwierdziłam że za dużo tego hi hi dobrze że sezon dopiero się zaczyna to ogarniemy jakoś buuuziole a grylowanie było majówkowe i zielona harbata buziaki Miłej niedzielki
Moja bajka 22:50, 02 maj 2015

Do góry

Z tej połowy ogrodu jestem dość zadowolona

Z tej już, że tak powiem niekoniecznie. Podjęłam dziś męską decyzję o zlikwidowaniu warzywnika, bo z takiego malutkiego i tak pożytek niewielki, a miejsce zagospodaruję na coś innego.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:49, 02 maj 2015

Do góry
Czosnki pomału się budują

kwitnąca dąbrówka pod hotkami

Na ochidną furtę nie paczymy , paczymy na trafki i żurawki
Z tyłu jałowce nówki nierdzewki, jeszcze niewkopane

kokoryczka na chwile przed

Tysiąc radości i utrapień 22:49, 02 maj 2015

Do góry
Dzień się zakończył tak miło jak się zaczął , bo dostałam od bratanicy taki oto wiosenny bukiecik

Ogródek Iwony 22:48, 02 maj 2015

Do góry
Wszystkim życzę miłej niedzieli
Moja bajka 22:43, 02 maj 2015

Do góry
Musiałam też obfocić glicynię. Cieszy mnie ona niezmiernie, więc wkrótce pewnie będziecie jej mieć powyżej uszu . A azem z glicynią po orzechu pnie się również bluszcz. Dłuuugo się nie mógł zebrać w sobie, ale w reszcie ruszył z kopyta

A na koniec latawce, dmuchawce, wiatr... Danusia powiedziała kiedyś, że te kule Jej się z dmuchawcami kojarzą i chyba faktycznie coś w tym jest
W Dolinie Muminków 22:42, 02 maj 2015

Do góry
Odmachuję odwiedzającym, a na dobranoc zostawiam Moją Susan ....

Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 22:42, 02 maj 2015

Do góry
ewalm napisał(a)
Megi, jak bym raczej posadziła tylko przy ognisku i może z jedną sztukę powtórzyła w rabacie po prawej stronie, w tym jęzorze. Myślę, ze jakieś 3-4 metry od krawędzi ogniska byłoby bezpiecznie już.

A możeby w jęzorze zrobić wcięcie, żeby go troszkę rozbić? Wiem, że ogólnie chcesz z tej strony więcej, bo dalej droga, ale to mogłoby być wcięcie w formie takiego przyciętego koła, wysypane kamieniem, z ławeczką, które nawiązywałoby do koła z ogniskiem i było podobnego rozmiaru, albo o trochę mniejszym promieniu.

Ta rabata z lewej to rzeczywiście bardzo pofalowana jest. Może poszerzycie i przerobicie kamyczkową krawędź na taką niby suchą rzekę? wysypana z kamieni? "Płynęłaby" sobie przez rabatę, obsadzona co jakiś czas kępami dużych rozchodników,jakąś trawą sucholubną dookołą ogrodu i na przykład kończyła się w tym wciętym kole z ławeczką? A wtedy krawędź od strony ogrodu można uformować bardziej płynnie, obsadzić niskimi bylinami, jak bodziszki, a całą rabatę poszerzyć, a na wysokości ogniska dać kilka kamiennych płyt, żeby można było przejść wygodne do ogniska i lasku?

Witaj Ewalm, jutro będę miała dostęp do kompa, bo teraz korzystam z netu w telefonie, ale super to wymyśliłaś, przeleje to na papier i zobaczymy. Nie napisałam jeszcze, że na trawniku, po lewej stronie, jakos tak bliżej ogniska, jest posadzony orzech włoski, miał nam dawać cień w przyszłości, nie pisałam, bo myślałam,ze sie nie przyjal, a dostał dwa listki i co z nim zrobić, gdzie przesadzić? Dzięki wielkie, że poświęcasz swój czas dla mnie. Pozdrawiam
Marzenia Ewy o rajskim ogrodzie ;) 22:41, 02 maj 2015

Do góry

Witam wieczorową porą. Moze ktoś doradzi bo ja już sie gubię i coraz więcej kombinuje.... A im więcej kombinuje tym coraz więcej watpliwości czy aby jednak tak. Zastanawiam sie czy za hortensjami ( nr 10) dać jakieś niewielkie drzewko np bordowe ale boje sie ze moze dawać cień na róże które myślałam żeby tam posadzić ( póki co puste miejsce na planie).
Moja bajka 22:30, 02 maj 2015

Do góry

muszę Was jeszcze tulipkami pokatować, no bo jeśli nie teraz to kiedy?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:30, 02 maj 2015

Do góry
ciąg dalszy wczorajszej rabaty - dałam tu wszystkie 3 Grandiflory, aby wreszcie przy Nigrze były same Limelight i aby tam rozluźnić

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:27, 02 maj 2015

Do góry
a dzisiaj był ciąg dalszy robótek w kamieniołomach )

rączki o takie

Moja bajka 22:26, 02 maj 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

gdyby ktoś miał wątpliwości co kupiłam to na doniczce jest napisane

no nie powiem ...fajna, nowa odmiana szmaragda
po prostu doniczki z nalepkami wielokrotnego użutku
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:26, 02 maj 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Magnolia jest jak najbardziej delikatny deser,
taka mała wanliowo- truskawkowa niespodzianka

Aganiu magnolia piękności mnie w tym roku udało się kupić Susan - pięknie kwitnie ma 10 kwiatów to Moja pierwsza magnolia w ogródeczku mam cichą nadzieję że będzie ich więcej
Moja bajka 22:22, 02 maj 2015

Do góry

Berberysy po przycięciu ładnie się zagęszczają
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:16, 02 maj 2015

Do góry
I tym optymistycznym akcentem zakończyliśmy z Witkiem robótki ogrodowe wiosenne. Gdyby nie on, nie dałabym rady nawet 1/4 zrobić...

Teraz tylko oglądać I wylegiwać się

Moja bajka 22:12, 02 maj 2015

Do góry
Moje dzisiejsze zakupy . Świerk pospolity Pusch, języczka Przewalskiego i ciemiernik . Brakło mi kasy na jeszcze jedną języczkę . A najlepsze jest to, że pojechałam do szkółki p 3 szałwie omszone, ale, że nie było... Nie, nie, nie, to nie tak, że skusiłam się na coś nieplanowanego. Wszystkie kupione te roślinki miałam na mojej dłuuugiej liście chciejstw, tyle że nie miałam ich kupować dziś .

gdyby ktoś miał wątpliwości co kupiłam to na doniczce jest napisane

Spójrzcie jaki piękny . Będę sobie teraz do niego wzdychać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies