Piękna inspiracja Marzą mi się brzozy w jeszcze jednym miejscu i właśnie coś takiego jak tutaj.
Na razie mam doorenbosy a pod nimi derenie elegantissima, kosaćce syberyjskie + czosnki i hakonechloa. Tylko na razie wszystko malusie więc słabo widać
Też głosuję za nieparzystą liczbą
Oczywiście że nie uraziłaś Staram się by mój ogród był taki jak ja czyli lekko zakręcony, poukładany, kolorowy, oryginalny
Ja też czekam na ten sezon z racji posadzonych cebul, bylin, traw i innych pięknych roślin
Mam parę nowych pomysłów np na taką skrzynkę oraz na kilka mały palet
Kasia ten rośnie przy południowej ścianie pączki miał już w styczniu i jeden kwiat rozwinięty później przystopował
nawet krokusy u mnie nie są pewne dnia ani godziny
przesadzone dwa dni temu bo nad nimi posadziłem przypadkiem irysy kłączowe i bidaki ledwo się wydostały
Lekko nie jest Ale zobacz co dzisiaj dostałam Moja własna Mama mi taki prezent zrobiła A w środku worek Dolomitu na deser , niestety nie zdążyłam polecieć sypać bo deszcz zaczął padać. Jutro może lalalala
Dzisiaj rozsadzałam bluszcza posadzonego z poobcinanych gałązek we wrześniu ubiegłego roku.
Zobaczcie jak ładnie wypuściły.
Wyszło 68 sadzonek, 20 niestety się nie przyjęło
Posadziłam dzisiaj stokrotki do dużej donicy. Planowałam w trzech posadzić ale stwierdziłam, że będę miała przesyt stokrotkowy
I ciekawostka Bambus,który przez cały poprzedni sezon był w donicy,na jesień dostał eksmisję do ogrodu (posadziłam go wprost do ziemi, bez doniczki), przez zimę miał liście poskręcane i był cały siny.