Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gunnera - parzeplin 08:39, 02 maj 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)
Tak duży pąk jak u Tesski przypuszczam że urośnie/wypuści liście 0,5 - 1 m w pierwszy sezon.

Mariusz z tak dużego pąka na pewno.
Rododendronowy ogród II. 08:37, 02 maj 2015

Do góry
Nikita napisał(a)
Bogdzia wspaniała "majówka", dziękuję za wspaniały dzień i za roślinkowe prezenty...było naprawdę SUPER
Na szerszą relację zdjęciową zapraszam do mnie ...

Ja wszystkim uczestnikom spotkania też serdecznie dziekuje ale najwieksze podziekowania to dla Gospodarzy , bo pozwolenie na pobyt w tym cudnym miejscu i jeszcze zorganizowanie takiego przyjęcia to naprawde sów brak by podziękowac. Buziaki dla nich przede wszystkim.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 08:33, 02 maj 2015

Do góry
Małgoś dziękuję za wspólnie spędzony, wspaniały dzień. U Kasi po prostu było sielsko - czarodziejsko !!! Niezapomniane chwile...

...i jeszcze twoja prześliczna różowa kompozycja

Dwa ogrody 08:28, 02 maj 2015

Do góry
Mariolko super,że mogłyście razem z Danusią przyjechać do nas. Było naprawdę uroczo, a ogród Kasi po prostu magiczny...
Na więcej fotek zapraszam do mnie
Ogród - Azyl Amatora 08:24, 02 maj 2015

Do góry
Robert, było naprawdę świetnie...po prostu magiczne miejsce !!! Dzięki za miłe towarzystwo...i wspaniałą cebulową tartę
Na kilka kolejnych fotek zapraszam do mojego wątku

Przyjazny ogród 08:23, 02 maj 2015

Do góry
Witam. Dzięki Mariusz za fotki arundo. Zawsze podobało mi się to gigantyczne trawsko. Mam 5 sadzonek dzikiego przywiezione z Włoch. Rośnie tam nad rowami stawami i mokradłami, ale też w terenach podgórskich i suchych. Włosi robią z tego podpórki do grochu i pomidorów. Z tego co widziałem w Bolestraszycach, tego okrycia wiele nie było. Może 5 małych gałązek. Mogę Ci dać sadzonkę.
Rododendronowy ogród II. 08:15, 02 maj 2015

Do góry
Bogdzia wspaniała "majówka", dziękuję za wspaniały dzień i za roślinkowe prezenty...było naprawdę SUPER
Na szerszą relację zdjęciową zapraszam do mnie ...
Hirutkowy raj:)) 08:05, 02 maj 2015

Do góry
Krysiu super "majówka", wspaniale spędzony dzień ...dziękuję za wszystko!!!
U mnie szersza fotorelacja.

Gunnera - parzeplin 08:05, 02 maj 2015

Do góry
Tak duży pąk jak u Tesski przypuszczam że urośnie/wypuści liście 0,5 - 1 m w pierwszy sezon.

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 07:59, 02 maj 2015

Do góry
Po uczcie duchowej przyszła pora, żeby zadbać o nasze żołądki

Szef Kuchni polecał przepyszne przysmaki z grilla

oraz serwował pyszności z kociołka…

…jakby ktoś był jeszcze głodny to kolejny kociołek już „dochodził”

A teraz „wolna amerykanka” czyli każdy ukopuje sobie to co chce…

Krysi (Krys) spodobał się między innymi barwinek…

…a Carola wypatrzyła sobie małego świerka Conicę
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 07:56, 02 maj 2015

Do góry
Kasia (czytaj: przeurocza właścicielka ogrodu) twierdzi, że nie założyła własnego wątku ponieważ nie ma czego pokazywać…najlepiej oceńcie to sami…

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 07:54, 02 maj 2015

Do góry
Carola dzięki za wspaniały wczorajszy dzień i za obiecaną w zeszłym roku hostę.
Obiecana fotorelacja z „majówki”, czyli imprezka w ogrodzie u Kasi – Luizy. Mimo złych rokowań meteo …przybyły tłumy…

ponieważ Pani Wiosna dopilnowała jednak, żeby przez większość dnia towarzyszyło nam słoneczko…z dopołudniową kawusią spacerek po ogrodzie…

…i po prywatnym lesie…

potem w różnych zakątkach wdrażano pożyteczne dyskusje pozytywnie zakręconych ogrodomaniaków

oraz wszelakie procedury wymiany doświadczeń na tematy różnorodnej „zieleniny”, niewiadomo komu potrzebnych szkodników tudzież wszechobecnych ogrodów

Szmaragdowy Zakątek 07:49, 02 maj 2015

Do góry
Po uczcie duchowej przyszła pora, żeby zadbać o nasze żołądki

Szef Kuchni polecał przepyszne przysmaki z grilla

oraz serwował pyszności z kociołka…

…jakby ktoś był jeszcze głodny to kolejny kociołek już „dochodził”

A po posiłku „wolna amerykanka” czyli każdy ukopuje sobie to co chce…

Krysi (Krys) spodobał się między innymi barwinek…

…a Carola (popcorn) wypatrzyła sobie małego świerka Conicę

Kasiu, dziękuję za wspaniałą gościnę. To był niezapomniany dzień: Twój cudowny ogród, wyśmienite „żarełko” i atmosfera po prostu sielankowo-magiczna...jak to się mówi...sielsko - czarodziejsko. Jesteś SUPER kobitka, a twój M…szkoda słów…tacy faceci nie istnieją…wyginęli w czasach prehistorycznych….
Przesyłam ogromne buziaki!!!

PS. "nie" dziękuję za hostę...oczywiście Ty nic nie wiesz...nic nie widziałaś...przecież jak Carola uskuteczniała "zabór mienia" to stałaś tyłem....
Kosolkowa Pasja 07:45, 02 maj 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

Witam sliczne te tulipany .
Szmaragdowy Zakątek 07:42, 02 maj 2015

Do góry
Kasia (czytaj: przeurocza właścicielka ogrodu) twierdzi, że nie założyła własnego wątku ponieważ nie ma czego pokazywać…najlepiej oceńcie to sami…

Szmaragdowy Zakątek 07:39, 02 maj 2015

Do góry
A teraz fotorelacja z „majówki”.
Dzień rozpoczął się wizytą w ogródku u Małgosi (Margarete). Na spotkanie dotarła także mama Małgosi oraz Mariolka (paniprzyroda) z koleżanką Danusią.

na schodach u Małgosi przepiękna różowa kompozycja

Potem „impreza” przeniosła się do ogrodu Kasi – Luizy. Mimo złych rokowań meteo …przybyły tłumy…

ponieważ Pani Wiosna dopilnowała jednak, żeby przez większość dnia towarzyszyło nam słoneczko…z dopołudniową kawusią spacerek po ogrodzie…

…i po prywatnym lesie…

potem w różnych zakątkach wdrażano pożyteczne dyskusje pozytywnie zakręconych ogrodomaniaków

oraz wszelakie procedury wymiany doświadczeń na tematy różnorodnej „zieleniny”, niewiadomo komu potrzebnych szkodników, tudzież wszechobecnych ogrodów
Nasz przydomowy ogródek 07:35, 02 maj 2015

Do góry
Monika dzięki za rozpoznanie rośliny. Wszyscy się uczymy.

Renatko wnusi babcia zrobiła wianuszek ze stokrotek.

Kasiu dziwna ta wiosna i musimy sie pilnować.

Ewa na mnie też patrzą w ogrodniczych jak na dziwaka - jak pytam o nazwę rośliny. Ciekawe co by było gdybym zapytał o łacińska nazwę.

Bożenko nareszcie i u nas pada drobny deszczyk. Dziś rano o 6 kradłem beczkom i lu pod świerka. Coraz trudniej w naszych stronach o porządny deszcz.

Marzenko - chyba 3 noce temu mnie przymrozek zaskoczył. Było minus 1, trawa lekko oszroniona. To wystarczyło aby drzewiastej upaliło końcówki listków. Na szczęście pąki są w porządku. Na drugi wieczór było 7 na plusie. Ale popatrzyłem na prognozę norweską i co? Nasz rejon o 24 zaznaczony na lekko niebiesko. Przykryłem piwonię. I wiesz ze się sprawdziło? W nocy było znów minus 1.Mam nadzieję że teraz będzie spokój, niebo zachmurzone.

Ania Monteverde podpowiedziała i mam zapisane. To Borszczowii.

Szmaragdowy Zakątek 07:33, 02 maj 2015

Do góry
Ivvvona – Iwonko, mój perukowiec już „ruszył”

popcorn – już się robi….fotki zaraz BENDOM.
Carola, wklej u mnie fotkę tej hosty co ją od ciebie wczoraj dostałam – będzie mi łatwiej ją zidentyfikować.
A…i jeszcze nazwę tego wystawcy funkii z Opatówka.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:25, 02 maj 2015

Do góry
Ewa napisał(a)
Tak upływa mi weekend...

O to ja poproszę kawałek
Tysiąc radości i utrapień 07:16, 02 maj 2015

Do góry
Rosa dziś była taka ładna

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies