Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 07:39, 02 maj 2015

A teraz fotorelacja z „majówki”.
Dzień rozpoczął się wizytą w ogródku u Małgosi (Margarete). Na spotkanie dotarła także mama Małgosi oraz Mariolka (paniprzyroda) z koleżanką Danusią.

na schodach u Małgosi przepiękna różowa kompozycja

Potem „impreza” przeniosła się do ogrodu Kasi – Luizy. Mimo złych rokowań meteo …przybyły tłumy…

ponieważ Pani Wiosna dopilnowała jednak, żeby przez większość dnia towarzyszyło nam słoneczko…z dopołudniową kawusią spacerek po ogrodzie…

…i po prywatnym lesie…

potem w różnych zakątkach wdrażano pożyteczne dyskusje pozytywnie zakręconych ogrodomaniaków

oraz wszelakie procedury wymiany doświadczeń na tematy różnorodnej „zieleniny”, niewiadomo komu potrzebnych szkodników, tudzież wszechobecnych ogrodów
Nikita 07:42, 02 maj 2015

Kasia (czytaj: przeurocza właścicielka ogrodu) twierdzi, że nie założyła własnego wątku ponieważ nie ma czego pokazywać…najlepiej oceńcie to sami…

Nikita 07:49, 02 maj 2015

Po uczcie duchowej przyszła pora, żeby zadbać o nasze żołądki

Szef Kuchni polecał przepyszne przysmaki z grilla

oraz serwował pyszności z kociołka…

…jakby ktoś był jeszcze głodny to kolejny kociołek już „dochodził”

A po posiłku „wolna amerykanka” czyli każdy ukopuje sobie to co chce…

Krysi (Krys) spodobał się między innymi barwinek…

…a Carola (popcorn) wypatrzyła sobie małego świerka Conicę

Kasiu, dziękuję za wspaniałą gościnę. To był niezapomniany dzień: Twój cudowny ogród, wyśmienite „żarełko” i atmosfera po prostu sielankowo-magiczna...jak to się mówi...sielsko - czarodziejsko. Jesteś SUPER kobitka, a twój M…szkoda słów…tacy faceci nie istnieją…wyginęli w czasach prehistorycznych….
Przesyłam ogromne buziaki!!!

PS. "nie" dziękuję za hostę...oczywiście Ty nic nie wiesz...nic nie widziałaś...przecież jak Carola uskuteczniała "zabór mienia" to stałaś tyłem....
Milka 08:06, 02 maj 2015

Grupa lodzka szaleje, kolejne super spotkanie u wspanialych ludzi i xuper ogrodzie
zbigniew_gazda 09:28, 02 maj 2015

Ale macie silną i operatywną grupę. Dzięki Nikito za relację. Myślę że Kasia jeszcze dziś założy wątek. Zaintrygowały mnie grill, kociołek, szaberek. Pozdrowienia dla uczestników.
jankosia 09:56, 02 maj 2015

Wracam do żywych Szkoda że nie mogłam zostać dłużej Ale i tak super było, ale przecież to było do przewidzenia, fajna ta wasza/nasza grupa łódzka. Czy ktoś nie miał założyć wątku spotkaniowego hę? Czy to nie miała być pani Nikita? Ja mam aż dwa zdjęcia ludzi z czego jedno to zdjęcie Marioli a to tak jakby sfotografować białego tygrysa Wrzucę wieczorem, tylko gdzie? Na czyj wątek? Bo zgłupiałam
Nikita 10:32, 02 maj 2015

Milka, zbyszek_gazda - noooo, imprezka była superowa!!! To już któreś z kolei spotkanie grupy łodzkiej w tym roku...a to dopiero początek sezonu...oj, będzie się działo, oj będzie....

jankosia - jeśli Kasia nie założy dzisiaj swojego wątku lub ktoś z grupy łódzkiej nowego wątku spotkaniowego (ja zupełnie nie mam czasu ani dzisiaj, ani jutro)to najwyżej wklej zdjęcia u mnie i roześle się do wszystkich linki.
Pa pa, uciekam do "szmaragdowego"...ogrom pracy zaplanowałam na dzisiaj...
malgorzata_s... 14:59, 02 maj 2015

Jacie jak fajnie No a kiedy ruszycie na dalsze wyprawy??
Anita1978 16:11, 02 maj 2015

Ale wam zazdroszczę!
Wszystko super, szaberek uroczy
Urszulla 16:51, 02 maj 2015

Zaglądnęłam do Szmaragdowego i wszystko takie pięknie rozkwitające a jeszcze fotorelacje spotkaniowe pooglądałam grupy łódzkiej- się działo