sadzisz je już ? mój nadal pod kołderką - mam jeden szcepiony na pniu ponoc są delikatniejsze i jeden biedak połamaniec za 5 zł z castoramy taka biedota - ten juz ma paki i liscie się pchają.
Dziś pogoda nie tak słoneczna ale dało się pracować - zaczęłam kopać rowki pod nawadnianie rabat - na razie zdjęłam tylko darń (nie przyglądać się proszę trawie, bo zaznaczam to trawa (łąkowa) - nie trawnik -ten będzie na końcu, czyli jeszcze długo). Muszę jeszcze pogłębić rowki ale to może jutro.
Piękna Twoja wiosna Olu fajnie że jesteś my też po mału zaczynamy jeszcze nie tniemy wszystkiego tak doczytałam ale ja już chlasłam tawułki i dziurawce bo puszczają listki i podziwiam wschody tulipanów i innych cudów natury Buziam serdecznie
Robię taką kulę do ogrodu. Od jednej cioci dostałam trochę szklanych pastylek przezroczysto-niebieskich, od drugiej zielonych i tak sobie kombinuję. Niestety w połowie ich brakło, więc jaka kula będzie tego nie wiem, bo nie mam pojęcia jakie pastylki uda mi się dokupić .
U mnie na szczęście nie padało, i powędrowałąm do ogrodu. Wykopałamranniki dla Ciebie, i chyba jeszcze coś miałam, oile mnie pamięć nie myli pierwiosnek jakiś? Ząbkowany fioletowy? czy z moich samosiejek?
Ewcia, ale czad . No cudna jest . Przepięknie ją zrobiłaś . A przed chwilą jeszcze była zwykłą skrzynką po cytrusach, mistrzuniu Ty mój. Może i ja się czymś pochwalę u siebie. Miałam jeszcze nie wklejać, bo jeszcze nie gotowe, ale przyznam się bez bicia, że Przemcio połechtał moją próżność . Buźka