One są na skalniaku, który jak wiesz jest podwyższony - ślimaki w ogóle tam nie wchodzą. Poza tym mam wysypane torfem i chyba on zbiera ich śluz - chyba znalazłem na nie sposób
co do zakupów w necie, to ja kupowałam 2 lata temu chyba krokusy i niestety pzryszły małe i słabe cebulki (100) , więc lepiej iśc do sklepu i wybrać samemu ładne, duże, zdrowe.
A co do przysypania korą to dobry sposób Sebek? bo wiem, że z liści cebula czerpie siły na zaś, więc jak przysypana to też oki? jeśli tak - to super rozwiązanie
Sylwia, krokusiki koniecznie ! wiesz jak to cieszy jak jeszcze tak szaro i wszystko ledwo budzi się do życia będziesz zachwycona ! Sebek dobrze mówi
Sebek, uwierz mi , że te 100 cebul migusiem posadzisz ! o ile masz takie specjalne urzadzonko co ułatwia pracę a jeśli chodzi o "ściganie się" to ja jeszcze nie powiedziałam ostatnego zdania .... napisałam, że DOKUPIĘ cebul
Witaj Sylwia, jeszcze nie wiem, czytałam trochę na razie o zielonych dachach i chciałabym tam tylko same rozchodniki, które rosną w cienkiej warstwie specjalnego podłoża... jeszcze mało wiem na ten temat, ale dach drewutni jest na wysokości wzroku więc fajnie będzie.
Zielony dach to świetna sprawa - poproszę zdjęcia przedogródka i powiedzenia gdzie ta drewutnia
proszę , nie patrzcie na rośliny, wszystko będzie zmieniane... zdjęcie z marca
Witaj Magdalenko Zielony dach będzie super, ale jak to technicznie rozwiązać ??? Jakiaś duża drewniana donica specjalnie przygotowana do sadzenia roślin aby nie wymarzały zimą ....
Sylwia - no nie może ich zabraknąć u Ciebie wiosną. Nie wyobrażam sobie, aby u Ciebie nie wyrosły krokusy między iglakami albo tam gdzie są teraz begonie.
Według mnie podjedź sobie do Bonarki, tam masz Auchan - i kup sobie takie zestawy jak my z Gosią, tam mają duże paczki i tanio wychodzi - np. 50 krokusów 18 złotych - a ja zapłaciłem za 25 krokusów w Leroy ponad 30 Tam zaś jest bardzo dużo nowości, lecz są drogie. A Leroy też tam masz na dole
Seba, ale będę chyba musiała wymienić najpierw ziemię przed wysadzeniem cebulek co ??? Bo z takiej twardej gliny to chyba nie bardzo się będą mogły przecisnąć na wiosnę ???