Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 11:36, 11 wrz 2011

Sebek napisał(a)
Sylwia - no nie może ich zabraknąć u Ciebie wiosną. Nie wyobrażam sobie, aby u Ciebie nie wyrosły krokusy między iglakami albo tam gdzie są teraz begonie.

Według mnie podjedź sobie do Bonarki, tam masz Auchan - i kup sobie takie zestawy jak my z Gosią, tam mają duże paczki i tanio wychodzi - np. 50 krokusów 18 złotych - a ja zapłaciłem za 25 krokusów w Leroy ponad 30 Tam zaś jest bardzo dużo nowości, lecz są drogie. A Leroy też tam masz na dole

Seba, ale będę chyba musiała wymienić najpierw ziemię przed wysadzeniem cebulek co ??? Bo z takiej twardej gliny to chyba nie bardzo się będą mogły przecisnąć na wiosnę ???
anula_wn 13:08, 11 wrz 2011

Sylwia, krokusiki koniecznie ! wiesz jak to cieszy jak jeszcze tak szaro i wszystko ledwo budzi się do życia będziesz zachwycona ! Sebek dobrze mówi

Sebek, uwierz mi , że te 100 cebul migusiem posadzisz ! o ile masz takie specjalne urzadzonko co ułatwia pracę a jeśli chodzi o "ściganie się" to ja jeszcze nie powiedziałam ostatnego zdania .... napisałam, że DOKUPIĘ cebul
Syla 13:09, 11 wrz 2011

anula_wn napisał(a)
Sylwia, krokusiki koniecznie ! wiesz jak to cieszy jak jeszcze tak szaro i wszystko ledwo budzi się do życia będziesz zachwycona ! Sebek dobrze mówi

Sebek, uwierz mi , że te 100 cebul migusiem posadzisz ! o ile masz takie specjalne urzadzonko co ułatwia pracę a jeśli chodzi o "ściganie się" to ja jeszcze nie powiedziałam ostatnego zdania .... napisałam, że DOKUPIĘ cebul

No kochani , bo jak ja się rozpędzę .......
monteverde 13:44, 11 wrz 2011

jak moja mama nie mogła już wychodzić z domu to ojciec na ogrodzie w trawniku wsadził jej chyba z 300 krokusów różnokolorowych ,żeby mogła z balkonu oglądać , na wiosnę efekt piorunujący także się Sylwia nie wahaj, sadź
Syla 14:05, 11 wrz 2011

monteverde napisał(a)
jak moja mama nie mogła już wychodzić z domu to ojciec na ogrodzie w trawniku wsadził jej chyba z 300 krokusów różnokolorowych ,żeby mogła z balkonu oglądać , na wiosnę efekt piorunujący także się Sylwia nie wahaj, sadź

Ale romantycznie ... Już widzę jak mój M zasuwa z sadzeniem dla mnie krokusów albo się mylę ??? Ja się nie waham .... tylko sił mi brakuje
anula_wn 15:39, 11 wrz 2011

znając Sylwię to nie 300 a 3x300 będzie cebul
no Twój może by i posadził dla Ciebie te cebule, mój nie sądzę....

Aniu, ależ Twój tata romantyczny i dobry !
Sebek 18:48, 11 wrz 2011

anula_wn napisał(a)

Właśnie wczoraj przymierzałem się do tej sadzarki, ale w końcu nie kupiłem. Ale może ....

Tylko na pewno będę się wahać gdzie które umieścić
Sebek 18:50, 11 wrz 2011

Sylwia - my tam znamy Twój rozmach

A akumulatorki naładujesz jak zobaczysz te paczki w sklepie
Syla 19:33, 11 wrz 2011

Sebek napisał(a)
Sylwia - my tam znamy Twój rozmach

A akumulatorki naładujesz jak zobaczysz te paczki w sklepie

Ja już raz byłam przy kasie z krokusami i tulipanami , ale obeszłam się smakiem i odłożyłam ... i nie wiem do końca czy tak czy nie ....jeszcze
Sebek 19:44, 11 wrz 2011

Taaaaak

Na prawdę warto - rok temu przecież jeszcze nie miałaś zrobionego ogrodu, dziś Ci już niewiele zostało

W trawie nie sadź jak masz mieć robione nawadnianie, ale w rabatach jak najbardziej

A kiedy Ci zaczynają robić?