Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:28, 04 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jestem, odwiedziłam trzy ogrody w Niemczech, dwa centra ogrodnicze (jedno w Holandii, drugie w Niemczech) i chyba 6 ogrodów holenderskich, ale niektóre tak niesamowicie rozmaite, że inspiracji na całą zimę nam dostarczę
Pozdrawiam gorąco odwiedzających w ten bury dzień. W Holandii było piękne słoneczko, a podobno od dziś miało lać. Udało się nam
Najniżej byliśmy 1 m n.p.m.

Ależ mieliście fantastyczny wypad I te zakupy!!! Czekamy na holenderskie inspiracje, czekamy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 01:31, 04 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jestem, odwiedziłam trzy ogrody w Niemczech, dwa centra ogrodnicze (jedno w Holandii, drugie w Niemczech) i chyba 6 ogrodów holenderskich, ale niektóre tak niesamowicie rozmaite, że inspiracji na całą zimę nam dostarczę
Pozdrawiam gorąco odwiedzających w ten bury dzień. W Holandii było piękne słoneczko, a podobno od dziś miało lać. Udało się nam

Danusiu, Ty powinnaś w Niemczech pochodzić po pchlich targach, takich które odbywają się w co chwila w różnych małych miejscowościach. Można znaleźć cudowności.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:06, 04 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Witaj Podróżniczko
Zielona odskocznia 22:41, 03 paź 2012

Do góry
Witaj Agatko, zdaje się że Ci dwaj muszkieterowie będą się "bili" o kosiarkę Hahaha
Czyżby bliźniacy? Słodziaki w zielonych, ogrodniczych rajstopach Duża buźka także dla najstarszego
Pod starą jabłonią 20:08, 03 paź 2012

Do góry
Grażko, przeniosłam ten wątek z powitań do naszych ogrodów, jaki chcesz mieć tytuł?
Tak szybko się wątek rozwija, że hoho
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:51, 03 paź 2012

Do góry
Choroby trawnika 18:20, 03 paź 2012

Do góry
zaga napisał(a)
Z tego wniosek, że jak się ma suczkę to nie ma szansy na ładny trawnik. Gdybym do tego miała jeszcze psa to byłby komplet. Suczka trawę a piesek roślinki.

Jest szansa na ładny trawnik jak najbardziej, trzeba suczkę po prostu nauczyć załatwiania się poza ogrodem, wyprowadzać od razu rano. Nie pozwalać wybiec na trawnik bez "nadzoru" bo na pewno się załatwi. Miałam taki ogród w konserwacji, właściciele wypuszczali rano swoje trzy suczki, a potem pytali skąd te plamy na trawniku. To, że inne suczki załatwiają się w "rogu" działki na przykład też potwierdzam, bo akurat te są tak przyzwyczajone.

Zaga, na tamtym Twoim zdjęciu problemem jest także ogólne zagłodzenie pozostałej, suchej i beżowej części trawnika. Tu gdzie zielone plamy jest przenawożenie - bo mocz pali (sucha plama szara w środku) a po obrzeżach, gdzie się rozpuści - nawozi trawę (stąd bujny wygląd).

Trzeba pochylić się nad artykułami odnośnie pielęgnacji trawnika, podlewać, nawozić, kosić i brak suczki na trawniku, a będzie super trawnik.

Ja mam suczkę i trawnik bez zarzutu przez cały rok. Ale ona (suczka) jest nauczona a dodatkowo nawożę trawnik co trzy tygodnie, koszę dwa razy w tygodniu, mam automatyczne nawadnianie, które podlewa tyle ile trzeba.
Choroby trawnika 18:09, 03 paź 2012

Do góry
Tomus napisał(a)
bardzo proszę o pomoc po odkopaniu kawałka trawy zobaczyłem pędraka chrabąszczowego co zrobic zeby jego wyniszczyc proszę o pomoc w mojej miejscowości ktoś mi mówił ze mozna to zniszczyć jakimś owadem ale zapomniałem nazwy moze ktoś wie nazwę

Dursban
Pod starą jabłonią 15:55, 03 paź 2012

Do góry
Witam serdecznie, koniecznie pokazuj co już zdziałałaś w swoim ogrodzie
Kolorowe rabaty 13:56, 03 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Zdjęcie robocze, kulczę mają być w trzech rozmiarach,a konika o wiele smuklejsza.
Pytanie tylko czy ja to dobrze posadziłam ???

Dobrze, stożek wysmuklisz na wiosnę, Conica choruje jednak, ale niektórzy jakoś dają z tym radę, a nawet Conicę wysmuklają cięciem. Pozdrawki, poproszę też o link na nie odpowiedzianą poradę przed wyjazdem
Zmiany przy wgrywaniu zdjęć 13:51, 03 paź 2012

Do góry
Pozdrawiamy Halinko serdecznie pomimo tych zawiłości cieszymy się że masz tego "fioła" )
Plamy na trawniku spowodowane przez suczkę 13:35, 03 paź 2012

Do góry
Produkty które mają pomagać w problemach z psami i kotami (odstraszać je) sprawdzałam osobiście i niestety nie działały. Psy i koty jak załatwiały się tak się załatwiają dalej na naszym trawniku na ulicy i obce koty na działce buszują beztrosko.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:22, 03 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ostatnie spojrzenie

Szkoda, że to tak daleko, bo pięknie niemożliwie, długo bym stamtąd nie wyszła
Źródełka, ciurkadełka, inne elementy wodne 07:59, 02 paź 2012

Do góry
Slawko napisał(a)
Znów mam problem Zastanawiam się jak wykonać poniższą fontannę, czy należy zamontować do pompy jakąś "rozdzielkę" czy coś w tym stylu... bo chyba reszta prac to podobnie jak w instrukcji którą Szefowa przygotowała też o fontannach:?

Fontanna ma trzy wypływy więc musi mieć wąż podzielony na trzy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:57, 02 paź 2012

Do góry
halina_zawitkowska napisał(a)
Danusiu powiedz mi czym i jak ,,wystraszyłaś ,,swoją trawę ze ona tak nie rośnie jest piękna niska i zaden włosek jej nie wystaje?????? Pozdrawiam gorąco!!!!

Halinko, koszę dwa razy w tygodniu- we wtorki i piątki albo soboty No i nawożę, mam nawadnianie Suczka Kropka wychodzi na spacerki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:54, 02 paź 2012

Do góry
Z czosnkami już wypróbowałam, białe nie robią takiego efektu jak fioletowe. Pozdrowienia
Rzeczy potrzebne ogrodnikom 22:24, 01 paź 2012

Do góry
Buty z kolcami mają nieco inne zadanie niż aerator na kółkach, Jakie zęby ma ten aerator, czy kolce na bębnie?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:44, 01 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Spieszę donieść o fajnych zakupach do ogrodu, nowe aranżacje się szykują
'Niemieckie zakupy są w bagażniku, natomiast holenderskie mam kilka zdjęć.

Po wejściu do ogrodu znanego holenderskiego malarza, oniemiałam z powodu ilości różnych detali ogrodowych i nie wiedziałam co kupić,. Na pierwszy ogień poszła konewka-bańka z polerowanej stali, wprost wymarzona do moich dekoracji (kule, ściana wodna, stożki).

Kupiłam dwie takie kratkowane skrzynki

Tutaj szykowałam się na szyszki, ale zrezygnowałam

Budda? ...nie, to mi nie pasuje, choć sympatyczny jest, u Holendrów dość popularna ozdoba ogrodu

Danusiu piękne dekoracje
Machałam Wam wczoraj wracając z Warszawy , następnym razem wpadnę z wizytą
Serdecznie pozdrawiam

Dziewanna - Verbascum 23:13, 30 wrz 2012

Do góry
Dziewanna we wrześniu

Choroby róż 23:07, 30 wrz 2012

Do góry
Teraz to już tylko trzeba usuwać porażone liście, żeby nie zimowały. Jednak róże bez liści, które teraz wypuszczą nowe liście będą gorzej zimowały.

Pryskanie powinno rozpocząć się już w czerwcu, stosując preparaty Baymat AE lub Falcon 460 EC,
Może coś pomogą?
Profilaktyka polega na nie polewaniu róż po liściach, ale pogoda niestety nam czasem popsuje szyki i róże chorują.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies