Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród Loczka 22:02, 11 maj 2017

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Jutro dosypie kory i gotowe. Ufff ciezko bylo, ale chyba warto. Zmiana radykalna w ksztalcie ogrodu szczegolnie od frontu.

wow! o niebo lepiej niż było
chyba bym nie robiła tych rabatek przy kostce gdzie te buksy (2i3)posadziłes bo ładnie by było widać kolor trawnika zaraz przy kostce ale wazne zebys ty był zadowolony
Moje małe wielkie marzenie 21:58, 11 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
piekne wiosenne fotki
ja stosuję RT i PW co tydzień, piatek jednow w sobote drugie. przyznam ze jest to trochę męczące ale uparłam się, zobaczymy jaka bedzie skuteczność. to lato ma być deszczowe więc tym bardziej środki eko będą wystawione na próbę
ślimory ohydztwo! mam fobie na ich punkcie, na szczęście nie znalazłam u siebie jeszcze ani jednego. siedzą pewnie wszystkie przy pobliskiej rzeczce

pozdrawiam

Aniu dziękuję
Ja zaczęłam stosować HT, muszę dorobić jeszcze OW albo PW.
Myślę, że te naturalne nawozy czy opryski są skuteczne, w ubiegłym sezonie podlewałam większość roślin gnojówką bananową i naprawdę wszystko pięknie rosło i obficie kwitły bylinki. Używałam oprócz tego nawozów, ale mam przekonanie, że gnojówka też miała w jakimś stopniu swój wpływ na wzrost roślin.
Te wszystkie zabiegi na pewno wymagają mnóstwo pracy i wysiłku, ale my to lubimy, nieprawdaż

Na ślimory wywaliłam prawie pół kg granulek, byłam w szoku kiedy zobaczyłam te oślizłe potworki po kilka sztuk na każdym czosnku, tulipanku nawet hortensje zaczęły żreć Mam nadzieję już ich nie ujrzeć

Ciesz się Aniu, że nie masz ich u siebie
Ogród Loczka 21:57, 11 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

tak!!! rewelacja
jak oglądałam jak wcześniej rozstawiasz buksy to bałam sie że zostawisz ten wsiurowy skos ale jest bomba !

Dzieki. Ponizej masz juz etap na dzisiaj.
Ogród Loczka 21:55, 11 maj 2017

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Witajcie. Co powiecie na taki pomysł na front domu???
J

tak!!! rewelacja
jak oglądałam jak wcześniej rozstawiasz buksy to bałam sie że zostawisz ten wsiurowy skos ale jest bomba !
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:51, 11 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Łukasz trawnik kosisz na 1cm?? można tak?

Tak zawsze kosze dwa razy w tygodniu.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:36, 11 maj 2017

Do góry
Łukasz trawnik kosisz na 1cm?? można tak?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 21:29, 11 maj 2017

Do góry
Aniu szacun, full roboty zrobione
ta kostka na paletach to na obrzeża?
jak bedziesz zakrywała szambo?
Droga do spełnienia 21:18, 11 maj 2017

Do góry
fajnie ja też lubię takie roboty, ziemia ładnie wyglada taka wyczyszczona i wygrabkowana
szkoda ambrowca, szkoda kasy... ja drugi rok trzesę się nad grujecznikami, dopoki tuje nie urosną to na wygwizdówku musza sobie radzić..

ja planuje trawą skoszoną rozsypywac na rabate, moze trochę chwasty zachamuje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:46, 11 maj 2017

Do góry
Gosiu czy ten olej do drewna na plac zabaw kupujesz przez neta gdzieś? bo nie mogę go znaleźć stacjonarnie...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:33, 11 maj 2017

Do góry
Gosiu przepięknie!!!!
Nowocześnie z różAnką :D 17:04, 11 maj 2017

Do góry
Współczuję przeżyć z małą. Niech zdrowieje
Mój jako maluch też gehennę przeżył. Wydawało się, że zapomniał, ale po 8 latach w CZD sobie przypomniał tak, że aż psychiatrę wezwali Jednak na tamtejsze pielęgniarki złego słowa powiedzieć nie mogę. Cierpliwość jakie wykazały godna była najwyższego odznaczenia

anna_t napisał(a)

jutro zrobie demolkę w korzeniach, mam jeszcze worek ziemi do iglaków wmieszam w dołki. korzenie namoczę w wodzie. i więcej siarki moze dam..?

Aniu, najlepiej by było sprawdzić ph na samym dole dołka. Może zasadowy podsiąk? A może wręcz za kwaśno? to też źle. Trzeba przyczynę znaleźć. I dopiero sypanie siarką.
Ziemia do iglaków nie. lepsza zmieszana do borówek (skład powinien być: torf kwaśny, kora, obornik) lub pod różaneczniki. patrz na skład, by to sam torf nie był. A gdybyś była w CO to obornik weź. Kompostowany, nie granulat.

Na zielonej... trawce :) 16:24, 11 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Jak Cie to pocieszy (choć szczerze wątpię) to niewiele takich dni było w tym roku to i załowania mało

Z drzew liściastych mam:
14 brzoz doorenbos
4 wiśnie umbry
2 buki pendule purpurea
1 klon royal red

no to ja polecę Ci grujeczniki, ich zapach moze byłby wyczuwalny leżąc w kole
Na zielonej... trawce :) 16:10, 11 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
u mnie też słonecznie mała śpi a ja poprostu jestem w raju. jak sa takie dni jak dziś to żałuję że wróciłam do pracy
a jakie masz już drzewa w ogrodzie?

Jak Cie to pocieszy (choć szczerze wątpię) to niewiele takich dni było w tym roku to i załowania mało

Z drzew liściastych mam:
14 brzoz doorenbos
4 wiśnie umbry
2 buki pendule purpurea
1 klon royal red

Moje małe wielkie marzenie 15:04, 11 maj 2017

Do góry
piekne wiosenne fotki
ja stosuję RT i PW co tydzień, piatek jednow w sobote drugie. przyznam ze jest to trochę męczące ale uparłam się, zobaczymy jaka bedzie skuteczność. to lato ma być deszczowe więc tym bardziej środki eko będą wystawione na próbę
ślimory ohydztwo! mam fobie na ich punkcie, na szczęście nie znalazłam u siebie jeszcze ani jednego. siedzą pewnie wszystkie przy pobliskiej rzeczce

pozdrawiam
Ogród w remoncie 14:56, 11 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
wow! fajnie sie już robi, pogoda Ci sprzyja

Mnie też się zaczyna podobać. Nie robota bynajmniej
Ogród w remoncie 14:54, 11 maj 2017

Do góry
wow! fajnie sie już robi, pogoda Ci sprzyja
Ogród Małej Mi 2017 14:52, 11 maj 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Miałam trochę host i w takim stadium.. też zrobiły się maślane

Natomiast po lewej może być aster, floks.... ale jak nie masz tu astrów i floksów to obstawiam chwast. Jakbyś jedno poświeciła i wykopała.. to chwast ma takie białe grubsze korzonki jak ośmiornica. U mnie takie coś porosło koło astrów i długo miałam dylemat co to jest..

aster..floks... hmm chyba ze jako niespodzianka w ktorejś sadzonce od ciebie lub Bożenki
poświęce, dziekuję za podpowiedź!
Na zielonej... trawce :) 14:49, 11 maj 2017

Do góry
u mnie też słonecznie mała śpi a ja poprostu jestem w raju. jak sa takie dni jak dziś to żałuję że wróciłam do pracy
a jakie masz już drzewa w ogrodzie?
Nowocześnie z różAnką :D 13:28, 11 maj 2017

Do góry
dziewczyny dziekuje za ciepłe słowo!
słuzba zdrowia to kolejny temat rzeka zaraz za edukacją, bez dwóch drinków na rozluźnienie lepiej go nie zaczynać pocieszam się tylko tym ze mała już nic nie pamięta z tych łez które musiała w szpitalu wylać..
na rotawirysy nie szczepilismy tylko na pneumokoki. różne sa opinie generalnie na temat szczepień, moja koleżanka przedstawicielka medyczna odradzała rotawirusy bo ponoć dostępna w Polsce szczepionka nie chroni i tak przed najczęściej spotykanymi rotawirusami. poza tym ich jest tyle odmian co pewnie jeżówek
i faktem jest że nawet zaszczepione dziecko może zachorować na daną chorobę ale poprostu przechodzić ją łagodniej, u mnie to sie z wiatrówką sprawdziło.
Nowocześnie z różAnką :D 09:03, 11 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Ania właśnie zalezy które odmiany hortek bo limki i diamantino stoja jak zaklete a polar bear juz spore. i to nie chodzi o stanowisko bo diamamntino i polar bear maja podobne, chyba ze to chodzi o to ze miśki mam blisko domu.. i sa bardziej zakryte od wiatrow? hmm...

Asia to było traumatyczne przyżycie... wymiana wenflonu bo małpa za mocno zakręciła, ściskanie tak maleńkiej rączki aż krew wyciekała z drogi :/ coś okropnego zwłaszcza że to oddział pediatryczny i tym bardziej powinny byc cierpliwsze..

Moja siostra tak nadmienie z 4 latka niedawno była na oddziale w Poznaniu z wyrostkiem juz w takim brzydkim stadium spędziła tam 3 tygodnie z przerwą na dwa dni w domu - pędem wróciła z zapaleniem otrzewnej (wiadomo jak to się mogło skończyć) przezyły tam koszmar, a pięlegniarki to dopiero zołzy były...

ps. Mogę zapytac czy szczepiłaś na rotawirusy? Ciekawa jestem czy one skuteczne... Zdrówka życzymy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies