Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Moja "przyziemna" :) pasja 21:51, 30 kwi 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Bardzo fajny projekt nowej rabaty, myślę że będzie pasować do reszty. A bukiecik urodzinowy bardzo oryginalny

Tak.... i ten zapach bukieciku . A ile roboty z nim będzie!
Moja "przyziemna" :) pasja 21:49, 30 kwi 2014

Do góry
Bardzo fajny projekt nowej rabaty, myślę że będzie pasować do reszty. A bukiecik urodzinowy bardzo oryginalny
Moja "przyziemna" :) pasja 21:20, 30 kwi 2014

Do góry
Jagoda , dzięki za informacje o amazonach. Projekt rabatki bardzo mi się podoba. Pozdrawiam serdecznie
Moje początki czyli wielkie marzenia o pieknym ogrodzie 20:19, 30 kwi 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
a ja już bym matę z koła wyrzucił i posadził tam jeszcze dużo pięknych bylin i cebulek - to na wiosnę podobnie do zawijaska, a i jeszcze trawki będą dobrze się prezentować. A tak poza tym to już mnóstwo pracy wykonałaś i chyba miałaś projekt ogrodu :0 ale go realizujesz etapami albo zmieniłaś koncepcję

Na tą chwilę jeszcze trzymam matę ponieważ muszę dokupić rośliny i nie chcę żeby mi chwasty zarosły. A swoją drogą to agrotkaniny było 700m2 i wszystko wyrwałam po przeczytaniu na forum jakie są jej skutki.
Projektu nie miałam - wszystko z głowy wymyślałam co niestety ma też i złe strony bo nie ze wszystkiego jestem zadowolona.
Moje początki czyli wielkie marzenia o pieknym ogrodzie 20:11, 30 kwi 2014

Do góry
a ja już bym matę z koła wyrzucił i posadził tam jeszcze dużo pięknych bylin i cebulek - to na wiosnę podobnie do zawijaska, a i jeszcze trawki będą dobrze się prezentować. A tak poza tym to już mnóstwo pracy wykonałaś i chyba miałaś projekt ogrodu :0 ale go realizujesz etapami albo zmieniłaś koncepcję
Ogród cichy i przytulny 19:43, 30 kwi 2014
Do góry
Alinko, zapraszam do mnie bo Twój projekt mojej szczeliny doczekał się realizacji. Właśnie dosadziłam lawendę. Jeszcze raz BARDZO CI DZIĘKUJE!!!!!
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:58, 30 kwi 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

tak właśnie myślałam wczoraj że może by tak w koło bukszpanem pojechać i ciąć go na wysokość dół płotu + jakieś 5cm żeby lepiej zasłonić... tylko że to jest 34mb bukszpanu. Może mama umie rozmnażać bukszpan, choć z drugiej strony będzie wtedy maluteńki. No nic, projekt pewnie zacznę.

berberys nawet z siewki wyhodujesz, bardzo dobrze wschodzi - wiem bo muszę bardzo dużo wyrywać tych niechcianych
A co tam masz powyżej tej części do zasłonięcia- jakieś tujki u sąsiada?
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 08:45, 30 kwi 2014

Do góry
Renia, a robiłaś w końcu projekt ogrodu? Czy robisz wg autorskiego projektu?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:53, 29 kwi 2014

Do góry
sekundę ... ...

Anek wie ... innym nadmienię, że zaczęło się coś dziać na rabacie ... frontowej zwanej "formalną inaczej" ...

do mniej lub więcej formalnie kiedyś dojdziemy ... zanim to nastąpi będzie trawiasto ... różasto ... jeżówkowo ... i od lenijki ... i niech mi nikt nie mówi, że jeżówka plus trawa nie może rosnąć w linii ... aktualnie zakładam, ze może ...

projekt będzie jak znajdę chwilę ...

dziś zaistniały:
miskant Malapantus a przed nim jeżówka

i prototyp dwuszeregu geometrii traw ... prototyp bo na drugi rząd brakło materiału ...

zaczęło się od tego, że zobaczyliśmy to

https://plus.google.com/photos/107107849970642388235/albums/5526348594204500833/5526348834656154034?pid=5526348834656154034&oid=107107849970642388235

wrażenie przeszło wyobrażenie i tak nastąpiło przeobrażenie przekonania o rabacie formalnej ...

każdy pracował na swój sposób

i z pomocą wiadomych narzędzi

Moja "przyziemna" :) pasja 20:37, 29 kwi 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
A to moje nocne urojenia, projekt rabaty

edit: kulki będą posadzone bliżej prawej strony, tu jakoś tak zbyt na środku wyszły.

Podoba mi się
Moja "przyziemna" :) pasja 20:24, 29 kwi 2014

Do góry
A to moje nocne urojenia, projekt rabaty

edit: kulki będą posadzone bliżej prawej strony, tu jakoś tak zbyt na środku wyszły.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 07:50, 29 kwi 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zasłoń przy pomocy ekranu strzyżonego na odpowiedniej wysokości.

tak właśnie myślałam wczoraj że może by tak w koło bukszpanem pojechać i ciąć go na wysokość dół płotu + jakieś 5cm żeby lepiej zasłonić... tylko że to jest 34mb bukszpanu. Może mama umie rozmnażać bukszpan, choć z drugiej strony będzie wtedy maluteńki. No nic, projekt pewnie zacznę.
Eksperymentarium 22:50, 26 kwi 2014

Do góry
Nie wiem czy jest takie slowo ale doskonale oddaje ono moje proby i błędy ktorych doswiadczam na moich 160 metrach pierwszego w życiu ogrodu.

Pomogla Danusia i jej projekt na odległość, potem z mezem probowalismy przeniesc go do realu, potem troche się pozmienialo, coś nie uroslo a coś dodaliśmy. Oto co mamy na dziś, troszke dalej niz poczatek drogi, na pewno pasja

Ogród na 300 metrach kwadratowych 16:11, 26 kwi 2014

Do góry
Ewo trafiłam do Ciebie dziś przypadkowo od Lenki .
Jakiś czas temu naszkicowałaś jej projekt przed ogródka z motywami koła .
Idealny w swej prostocie w doborze roślin, ale dzięki tym kołom tak uniwersalny .
Sama mam koła w projekcie dlatego tak mnie Twój projekt urzekł .................

Widzę że tworzysz profesjonalnie, a ja to taki laik idący póki co na ślepo, tylko za swoimi przeczuciami .

Zajrzałam w linki w stopce i jestem pod wielkim wrażeniem zdjęć które robisz.
Pokazanych tu w wątku i na blogu

Będę zaglądać nacieszyć oko i oczywiście zainspirować się

Pozdrawiam Aga
Ogrodowiskowe inspiracje 11:59, 26 kwi 2014

Do góry
Lenko przeczytałam i dokładnie obejrzałam watek o projektowaniu
Jestem pod MEGA wrażeniem tego co stworzyłaś!!!!
Aż mam ciareczki jak oglądam zdjęcia - takie pozytywne motyle i dreszczyk emocji .

Bardzo długo pracowałaś nad ta rabatą ale efekty są powalające!!!
I to pewnie dlatego że każdy szczegół był tak przemyślany i dobierany - rady Danusi bezcenne
Aż sama zaczęłam się bać - czy mnie z tym moim miszmaszem w głowie i coraz to dziwniejszymi zakupami uda się stworzyć choć jedną tak fantastyczną rabatę???

Strasznie podoba mi się projekt Ewy na przód domu - ale to pewnie wiesz dlaczego - koła kółeczka - świetny pomysł - mam nadzieję że będziesz go realizowac bo strasznie jestem ciekawa efektu w realu .

Będę czekac z niecierpliwością na Twoje kolejne ruchy ogrodowe
Oj jak skończysz ogród będzie to cudowne miejsce na ziemi - już jest!!!!!

Pozdrawiam i buziaki zostawiam
Moja "przyziemna" :) pasja 23:23, 24 kwi 2014

Do góry
Z rozważań tygodniowych tez się uśmiałam.

A z rozważań o pragmatycznej czy romantycznej już nie. Pisałam kiedyś u Marzenki, że nie wyobrażam sobie Jej w innym ogrodzie. Ani np delikatnej Grembosi w geometrycznym. Ani Małej Mi w minimalistycznym. Chyba dzięki temu, że ogrody tworzymy spontanicznie, nadający im indywidualny charakter, są prawdziwe i... szczere? Dziwne określenie dla ogrodu, ale... pewnie wiesz, co mam na myśli. I nie wykluczam tu osiągnięcia takiego efektu z pomocą architekta krajobrazu/projektanta. Przecież on też tworzy projekt w odniesieniu do oczekiwań klienta.
Wniosek: proste linie do Ciebie pasują
(Ot, wypowiedziała się osoba, która nigdy w życiu Cię nie widziała, haha!)
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 18:31, 24 kwi 2014

Do góry
Kurde projekt rewolucje???
To czekamy i nóżkami przebieramy
kiedy się szykować?
trąb jak co abym nie przegapiła
Ogródek Janiny 13:03, 24 kwi 2014

Do góry
Ale śliczne serby, przepiękne.
W ogóle wszystko wypasione. Żurawki cudniaste, też takie zamówiłam . Teraz to tylko sadzić Studiuje Twój projekt i bardzo podoba mi się przedogródek z wisienkami
Grubej dyni zmagania z naturą 10:46, 23 kwi 2014

Do góry
Przeniosłam się z wątkiem tutuj z projektowania, bo w zasadzie projekt jest już zrobiony. Oczywiście pewnie ulegnie jeszcze róznym modyfikacjom, ale tymczasem działamy zgodnie z nim.
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 16:02, 22 kwi 2014

Do góry
zdjęcia z komórki bo coś aparat nie chce ze mną współpracować

magnolia choć trochę pąków przymroziło, cieszy kwieciem

a tu sadziłam same białe tulipany

nie patrzcie na bałagan z tyłu, czekam na projekt i będą rewolucje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies