Ania od zawsze tak mam, że lubię mieć porządek
może to i chore ale już taka jestem ...
nie zasnę jak mam w kuchni bałagan,
wchodząc rano do kuchni i widząc brudne naczynia odechciewa mi się wszystkiego
a tak mam miły udany dzień
dzisiaj uprzątnęłam przed wejściem do domu ...drażniło mnie to nieziemsko...
a teraz mogę spokojnie się relaksować...
jestem typem człowieka, który jak się nie urobi to nie zaśnie
właśnie tu dzisiaj zrobiłam porządeczek
śmieci i liście, które wiatr nawiał zniknęły ...
Aga nie jest tak źle
w tygodniu mówiłam eMowi, że muszę drzewka owocowe poprzycinać i pobielić je wapnem mimo, że już późno, ale zapowiadają przymrozki jeszcze
w sobotę od rana sam działał w sadzie i nawet fajnie mu poszło
ja w tym czasie skupiłam się na porządkowaniu ogrodu po zimie
w sadzie trawnik wygrabany ta część ogrodu już zrobiona ...
taras dookoła będzie obsadzony bukszpanowym żywopłocikiem, a pomiędzy schodkami w widocznej poniżej przerwie będzie kompozycja z kul bukszpanowych z różnymi dodatkami
Na rabacie nr 1 chciałabym mniej więcej coś w takiego umieścić: hortensje limlight, tawuły, jakieś trawy za hortensjami (nie wiem jakie- nie umie ich jakoś rozróżniać), i szałwie oraz z boku berberys erecta. I oczywiście coś jeszcze, z lewej stron rabaty ale na razie nie wiem na razie co. Co o tym myślicie?
To jest część działki, gdzie powstanie główny ogródek. Dość wąsko, bo niestety musieliśmy oddać na drogę, która jest za siatką 3 metry z szerokości
Na końcu jest wnęka na lustro, która będzie na końcu osi widokowej. Ogrodzenie z cegły będzie kontynuowane na całej linii widocznej siatki.
U mnie wiosna i małe porządeczki odkryłam róże i przesadziłam lawendę przerośniętą w kupie teraz jest. Kiedy rozmnażamy lawendę ?
wcześniej lawenda była z tymi różami
I rabatka na jutro 4m na 2,5m od strony gdzie ma być taras. Do wykorzystania mam rozchodnik, lobelle, firletkę omszałą, tuje szmaragd ona na pewno pójdzie w kąt aby zakryć rurę, dużo bukszpanu już dość wysokiego,białe dzwonki brzoskwiniolistne, złocień wielki