i niespodzianki..podczas sadzenia w donicy odkryłam dawno juz zapomniane cebulowe..nie pamietam nawet co to bylo ale moje "doświadczenie" spowodowało że najwyraźniej za głeboko je wsadziłam i tak długo walczyły i życie totez jedna trawka wypadla bo w tym miejscu kiełkuje COŚ jak prezkwitnie to trawkę zasadze
Praca pracą, ale fotki muszą być!
Najpierw jaszczurki. Spotkałam ich dzisiaj przynajmniej z siedem plus kilka malutkich, które są bardzo zwinne i im nie udaje mi się fotki zrobić. Dorosłe wygrzewały się w słońcu.
Przesadzanie magnolii - trafiła w lepsze miejsce, w lepszą ziemię... albo się weźmie za siebie, albo będę mieć nową... Wózeczek niezastąpiony przy takich gabarytach
Ponadto:
Szaleją Boniki
Ruszyły miskanty, tu adagio
Do kwitnienia szykują się tulipany
Ciągle u mnie lista pilnych prac długa... Jak się załamie pogoda to u Was nadrobie Pozdrawiam wszystkich
Dzisiejszy dzień wykorzystałam maksymalnie, szkoda tylko, że nie był dłuższy Solidnie popracowałam, a m.in. przesadziłam Liriope, kuklika i krokusy, oczyściłam prawie wszystkie żurawki i uporządkowałam długaśną rabatę. Ratowałam Miłka wiosennego, bo kuklik niemal go zarósł. Słabiutko będzie kwitł, ma tylko trzy pączki!
Dziekuje Basiu , piękne ale swoje też mam , kupiłam w tym roku i już mi przekwitły a dzis posadziłam do gruntu.Ty masz pojedyncze a ja pełne ciekawe czy bedą w przyszłym roku bo podobno delikatniejsze.
Bogdziu, u mnie nigdy nie będzie pięknie. To zwykła działka pracownicza i pewne reguły obowiązują. Poza tym nie może być tak, jakbym chciała, bo amatorów na cudzą własność nie brakuje.
Ale staram się jak mogę i umilam sobie życie sadząc to, co mi sie podoba i to, co chce u mnie rosnąć.
Wiosna jest cudna wszędzie. A u Ciebie wyjątkowa!
Zostawiam Ci to, czego może nie masz - kwiatki sangwinarii, wczoraj w pąkach, dziś w słońcu się otworzyły.