Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa symfonia

Ogrodowa symfonia

Sabina76 22:27, 27 kwi 2015

inag napisał(a)
Ale się napracowałaś dzisiaj! Mam wyrzuty sumienia teraz, bo ja nic nie zrobiłam.. Z aparatem tylko pobiegałam. M skosił trawę, nawet synek mu pomagał a ja nie
Jaszczur super! Kukułka też Ja takich kukułek mam więcej, ale moje nie są super

Ilona, za to wczoraj i dzisiaj ja leniuchowałam. Wczoraj na wyjeździe a dzisiaj u nas goście Zagrzmiało, postraszyło lub obiecało deszczem i nic. Ech, w końcu zlitowałam się i podlałam co nieco. Według prognozy padać ma jutro.
Please, moje róże chcą pić. I nie tylko one.

Moje tulipany też mnie trochę denerwują. Z niektórymi bez żalu mogłabym się rozstać.

Jedne tylko dały czadu. Zmierzyłam - prawie 60 cm. Myślę, że to przez lepszą ziemię w tym miejscu.
A oto one - żmijki

Sabina76 22:33, 27 kwi 2015

Migdałek w pełnej krasie

Brunera czyli niezapominajka inaczej Ledwo wyszły listki,a już pojawiły się kwiatuchy
inag 23:31, 27 kwi 2015

U mnie dziś cały dzień było pochmurno a od dobrej godziny pada i to solidnie
Moje tulipanki jakoś ostatnio się wyciągnęły ale też były niskie dosyć. Tylko Queen of the night są baaaaaaaaardzo wysokie - tak jak Twoje żmijki
Migdałek cudnie kwitnie. Zawsze wiosną żałuję, że go nie mam ale psince widzę najbardziej spodobała się brunnera
Ewa777 23:38, 27 kwi 2015

U mnie padało wczoraj i dziś wieczorem (teraz też pada) i przeszły dwie burze. Rośliny rosną, że aż miło. W sobotę rozrzuciłam nawóz na trawę, to mi dobrze rozpuści Migdałek śliczny. Muszę swojego odmłodzić - będę ciąć gdy przekwitnie.
Sabina76 17:50, 28 kwi 2015

inag napisał(a)
U mnie dziś cały dzień było pochmurno a od dobrej godziny pada i to solidnie
Moje tulipanki jakoś ostatnio się wyciągnęły ale też były niskie dosyć. Tylko Queen of the night są baaaaaaaaardzo wysokie - tak jak Twoje żmijki
Migdałek cudnie kwitnie. Zawsze wiosną żałuję, że go nie mam ale psince widzę najbardziej spodobała się brunnera

Też mam te tulipany. Uwielbiam je - kolor super, no i długo kwitną Duża część moich tulipków niestety zalicza opad już po tygodniu, a więc koniec z marketowymi cebulami. Migdałek faktycznie jest bardzo urokliwy - jak kwitnie. Później służy ptaszkom do huśtania się na jego gałązkach Mam wspaniały widok ornitologiczny przez kuchenne okno

Ewa777 napisał(a)
U mnie padało wczoraj i dziś wieczorem (teraz też pada) i przeszły dwie burze. Rośliny rosną, że aż miło. W sobotę rozrzuciłam nawóz na trawę, to mi dobrze rozpuści Migdałek śliczny. Muszę swojego odmłodzić - będę ciąć gdy przekwitnie.

Ewka, a jak będziesz ciachać swojego? Ja myślę obciąć tak 2/3 na długości, ale pewna nie jestem czy to właściwie, bo to będzie jego pierwsze cięcie.
Sabina76 18:32, 28 kwi 2015

U mnie delikatnie pada, i chociaż koczujemy z sunią w domu, cieszy mnie bardzo ten deszcz

Kupiłam wczoraj hortensje - Limelight i Vanille Fraise - każdej po 2 szt. a zakupy jeżówkowe są w trakcie realizacji bo niestety z tych marketowych chyba będzie wielka zupa - nie zauważyłam, żeby coś było w woreczku.

Dzisiejszy pieris Mountain fire

i tulipki Queen of night (aparat nie dał rady) - z jednej cebulki w zeszłym roku , tylko ewidentnie tulipany mają u mnie w tym roku problem z równą wysokością, a nawet z wysokością wogóle. Umówiły się czy co?

Sabina76 22:56, 29 kwi 2015

Dzisiejszy szybki obchód po ogrodzie. Zdjęcia robione nowym sprzętem dodały uroku

Perukowiec - uwielbiam ten żywy kolor młodych listków i jego formę

Grujecznik - w zasadzie tego pana nie trzeba chyba przedstawiać

Azalia Western Light - z daleka wygląda naprawdę pięknie
Sabina76 23:23, 29 kwi 2015

I jeszcze takie tam

inag 01:03, 30 kwi 2015

Po takich zakątkach to ja bym długo robiła obchody a nie "na szybko" (Zwłaszcza w pobliżu grujecznika)
Ewa777 07:19, 30 kwi 2015

Ale lawendę masz w super stanie Moja dopiero zaczyna puszczać młode gałązki. Mój migdałek jest już stary, więc wytnę wszystkie gałęzie przy ziemi, bo chcę go odmłodzić