Pojawiaja się pąki bzów - tu stare drzewo bzu całe zarośnięte zimozielonym wiciokrzewem, w maju kwitnie na fioletowo a w lipcu na żółto i ma wiecznie zielone liście (to sterczące to klon w tle)
Nowe przyrosty na kalinie sztywnolistnej i obrażona piwonia drzewiasta bez pąków
Witam. Tesska napisz coś o warunkach w jakich przetrzymujesz gunnere . Może ma za zimno ? lub za zimno i za mokro ? Zrób zdięcie gunnery i wstaw może masz tinctorię ? Ja dwa razy dałem się nabrać . Przy bardzo młodziutkich roślinach rozpoznanie gatunku jest trudne . W sklepach głównie są tinctorie z metką gunnera manicata , lub gunnera olbrzymia . Wczoraj wywaliłem liście z namiotu . Końcem tygodnia demontuje namiot i nawożę . Roślina ma blisko dwa metry .
Szybko się uwinęła Bardzo jestem ciekawa czy kolor się zgadzać będzie. Ty sobie weźmiesz witaminki w tabletce i też Ci power wróci
Moja piwonka zgubiła płatki w piątek na tym wietrzysku, który u nas zabłądził. W sobotę ją z M posadziliśmy. Już rośnie. Dobrze, że jeszcze w czwartek zdjęcie jej cykłam, bo teraz do przyszłego roku czekać muszę.
Skalnicę pokażę w fazie kwitnienia, a na kulnika będę chuchać.
Tymczasem powtórka z szafirków, bo szafirowe i coraz ładniejsze.
No i czas na tulipany.