Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:27, 18 sty 2018

Do góry
ja się troszke boję hakone przy młodych cisach, żeby ich nie zagłuszyła. jak jej dobrze to szaleje, panoszy się
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:26, 18 sty 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Hmm. Tylko gdzie ja wcisne pomiedzy cisy doniczki to mi zadalas zagwozdke. Czy w takim razie lepiej poadzic hakone? Musze zakryc przy podjezdzie podwyzszona kostke i chcialabym, zeby cos ja chociaz latem przykrylo.

Jak masz ograniczniki w postaci ramek na rabacie i Beatles może wypełnić ziemię pod cisami całkiem i jeszcze najlepiej żeby był tam dla nich półcień, to Beatlesy będą ok.
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 07:31, 18 sty 2018

Do góry
zawijas będzie przedlużony tawułką? Super
Magnolia, jeśli ma wąski pokrój, to może i na tej wysepce rosnąć
Typografia ogrodu 13:58, 17 sty 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

ja lubię seslerię heuflerianę, zimą też. Wiosną b. wcześnie się ja ścina, szybko robi się zielony jeżyk. Ale ona nie lubi zbyt dużego nawożenia.
Tak samo i s.jesienna

A może posadź tam hakonechloę i zostaw w nich miejsce na plamy ciemierników wschodnich- kiedy hakone będzie się kluć wiosną, ciemierniki będą kwitły. A zimą będą zdobiły liśćmi.
Chyba że masz tam bardzo mokro, wtedy ciemierniki będą się męczyć

Magnolio nad hakone tez myślałam... A z ciemiernikami to super pomysł! Ostatnio w Lidlu widziałam ciemierniki ale nie wiem czy te wschodnie. Były piękne, sztywne aż nienaturalne! no fajnie by to mogło wyglądać.

Asia nie napisałam wcześniej, że Twoje łany są genialne a w sezonie będzie u Ciebie bardzo romantycznie "trawek szum, ptaków śpiew , złote łany pośród drzew..." HI HI
Ogród niby nowoczesny ale... 11:45, 17 sty 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
Magda ale miałaś piękną jesień grudniową! Ja jak zwykle ze sporym poślizgiem, dopiero dzisiaj obejrzałam

E tam poślizg...fajnie, że zaglądasz
Dziś ogród pod fajną białą pierzynką...tak fajnie, czysto jest.
Ogród niby nowoczesny ale... 11:21, 17 sty 2018

Do góry
Magda ale miałaś piękną jesień grudniową! Ja jak zwykle ze sporym poślizgiem, dopiero dzisiaj obejrzałam
Ogród, mydło i powidło. 21:59, 16 sty 2018

Do góry
Filomena napisał(a)
a ma owoce?

Nie wiem czy to są owoce - takie kuleczki po kwitnieniu zostają ale nasion się w nich nie doszukałam. Zdjęcie z zeszłego roku z października.

jolanka napisał(a)
Kasiu, samych pięknych chwil w 2018 roku

A ogrodowo: Okrywasz clematisy?

Dzięki Jolu i wzajemnie
Clematisów nie okrywam tylko podsypuję korą ale w tym roku nie podsypałam - nie miałam kiedy trochę kory zawsze mam na rabatach więc mam nadzieję że wystarczy. Miałam zamiar okryć clematisy górskie sadzone jesienią ale też się nie wyrobiłam. W sobotę coś podziałam tylko kore muszę rozmrozić .

Wreszcie fotki zrzuciłam to wstawiam kilka z 6 stycznia
Magnolia jeśli pąki nie przemarzną to da popis

Typografia ogrodu 15:54, 16 sty 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

je niełatwo zamordować
to tego bym nie mogła doprowadzić dzieki tobie ponad polowe pasa już mam
Ps wlasnie stipe wysiałam
Typografia ogrodu 15:53, 16 sty 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

ja lubię seslerię heuflerianę, zimą też. Wiosną b. wcześnie się ja ścina, szybko robi się zielony jeżyk. Ale ona nie lubi zbyt dużego nawożenia.
Tak samo i s.jesienna

A może posadź tam hakonechloę i zostaw w nich miejsce na plamy ciemierników wschodnich- kiedy hakone będzie się kluć wiosną, ciemierniki będą kwitły. A zimą będą zdobiły liśćmi.
fajny zestaw ciemierniki i hakone tym bardziej ze kolor zieleni zupelnie inny.
Typografia ogrodu 15:53, 16 sty 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

nie pamiętam, muszę wiosną sprawdzić

jak nie zapomnisz podziel się spostrzeżeniami
Typografia ogrodu 15:41, 16 sty 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a dopiero Marto Teoje trzcinniki zadolowalam i przykryłam choinka teraz pod śniegiem są bezpieczniejsze

je niełatwo zamordować
Typografia ogrodu 15:40, 16 sty 2018

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Magnolio to doradź czym Ty obsadziłabyś kwatery o wym. 2,5m x2.5m w kostce granitowej ze świdośliwami w środku? Asia przepraszam, że w Twoim wątku ale korzystam z okazji

Tak samo i s.jesienna

Typografia ogrodu 15:24, 16 sty 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

szybciej jak sesleria jesienna ?

nie pamiętam, muszę wiosną sprawdzić
Typografia ogrodu 15:21, 16 sty 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

ja mam montanę. Ona nie jest zimozielona. i chyba najszybciej łapie brązowe kolory, a potem idzie spać.
Ale za to jako jedna z pierwszych budzi się wiosną.
a dopiero Marto Teoje trzcinniki zadolowalam i przykryłam choinka teraz pod śniegiem są bezpieczniejsze
Typografia ogrodu 15:04, 16 sty 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

ja mam montanę. Ona nie jest zimozielona. i chyba najszybciej łapie brązowe kolory, a potem idzie spać.

szybciej jak sesleria jesienna ?
Typografia ogrodu 14:34, 16 sty 2018

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Ja oczywiście nie zdążyłam z posadzeniem seslerii jesiennej w tamtym roku i teraz myślę sobie patrząc na te zdjecia, że może i dobrze. Bo potrzebuję trawki ozdobnej też zimą. Turzyca montana też zaczyna za mną chodzić. Asiu Ty masz montanę?

Typografia ogrodu 14:26, 16 sty 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
pięknie Asiu!
Sesleria jesienna faktycznie nie jest zimozielona
a wiesz ze to te od Ciebie
Typografia ogrodu 13:01, 16 sty 2018

Do góry
pięknie Asiu!
Sesleria jesienna faktycznie nie jest zimozielona
Ogród Pieta Oudolfa w Hummelo 12:19, 16 sty 2018

Do góry
Ogród Pieta Oudolfa w Hummelo 12:13, 16 sty 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies