Jak masz ograniczniki w postaci ramek na rabacie i Beatles może wypełnić ziemię pod cisami całkiem i jeszcze najlepiej żeby był tam dla nich półcień, to Beatlesy będą ok.
Magnolio nad hakone tez myślałam... A z ciemiernikami to super pomysł! Ostatnio w Lidlu widziałam ciemierniki ale nie wiem czy te wschodnie. Były piękne, sztywne aż nienaturalne! no fajnie by to mogło wyglądać.
Asia nie napisałam wcześniej, że Twoje łany są genialne a w sezonie będzie u Ciebie bardzo romantycznie "trawek szum, ptaków śpiew , złote łany pośród drzew..." HI HI
Nie wiem czy to są owoce - takie kuleczki po kwitnieniu zostają ale nasion się w nich nie doszukałam. Zdjęcie z zeszłego roku z października.
Dzięki Jolu i wzajemnie
Clematisów nie okrywam tylko podsypuję korą ale w tym roku nie podsypałam - nie miałam kiedy trochę kory zawsze mam na rabatach więc mam nadzieję że wystarczy. Miałam zamiar okryć clematisy górskie sadzone jesienią ale też się nie wyrobiłam. W sobotę coś podziałam tylko kore muszę rozmrozić .
Wreszcie fotki zrzuciłam to wstawiam kilka z 6 stycznia
Magnolia jeśli pąki nie przemarzną to da popis
ja lubię seslerię heuflerianę, zimą też. Wiosną b. wcześnie się ja ścina, szybko robi się zielony jeżyk. Ale ona nie lubi zbyt dużego nawożenia.
Tak samo i s.jesienna
A może posadź tam hakonechloę i zostaw w nich miejsce na plamy ciemierników wschodnich- kiedy hakone będzie się kluć wiosną, ciemierniki będą kwitły. A zimą będą zdobiły liśćmi.
Chyba że masz tam bardzo mokro, wtedy ciemierniki będą się męczyć
ja mam montanę. Ona nie jest zimozielona. i chyba najszybciej łapie brązowe kolory, a potem idzie spać.
Ale za to jako jedna z pierwszych budzi się wiosną.