Wolna sobota + ładna pogoda = ogród warzywny Ogrom prac udało mi się dzisiaj zrobić Cały warzywnik został zglebogryzowany i przygotowany do wydzielenia poletek pod warzywa W tygodniu zajmę się wytyczaniem alejek i sianiem trawy Tunel foliowy na pomidory w tym roku z drugiej strony ze względu na płodozmian Ziemniaki posadzone wczesne i późniejsze Jak pogoda dopisze i ziemia się nagrzeje w następną sobotę sieję warzywa a że warzywnik w tym roku dużo większy więc będzie się wiele działo
Nie chciałam ruszać kostek bukszpanowych w podjeździe ale, że troszkę były podmarznięte to delikatnie je podcięłam i dosypałam świeżą korę. od razu lepiej.
i zaczyna się zielenić w murowanej donicy pod tarasem w której miałam do tej pory lawendę, a że ją spaliłam nawozem w ubiegłym roku to teraz dla odmiany bedzie tam zielnik - blisko z kuchni jeszcze trochę pusto ale liczę na busz w tym miejscu niebawem
A co chcesz z 'Wojtka' zrobić? To forma wąskiej kolumny. Raczej do kompozycji pokrojowych a nie na cięty żywopłot. Do cięcia cis pospolity (Taxus baccata) - bez odmianowy lub cis pośredni (Taxus x media 'Hilii' lub 'Hiscksi'.