Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Eli 22:29, 25 lut 2015

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

coś kwitnącego

Elu, moje przebiśniegi mają inne listki...nawet nie wiedziałam, że są inne odmiany
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:28, 25 lut 2015

Do góry
Gosiu....aż mi slinka pociekła, jak cie przywieje w moje progi, pierogi mile widzianeale ja najlepiej lubie z mięskiem

Magda...te faktycznie cudnie wygladaja, ale inne, co rok temu przesadziłam, okropnie, nie wiem czy cos z nich będzie, nawet wykopałam, korzenie extra i robali nie ma..

Mirka....ciesze się, że mnie nie pogoniłaś

popatrz jaki dzidziuś, wilczomlecz migdałolistny, taki maciupki, mało nie zdeptałam, jest 8
czekałam az zaschna nasiona i potem je sypnełam i taka niespodzianka
W kamiennym kręgu od początku 22:22, 25 lut 2015

Do góry
annawu napisał(a)
Aniu a ta piękna budleja jakim kolorkiem kwitnie?

a wiosenka u Ciebie już na całego

pozdrawiam

Aniu, to Budleja Dawida Silver Anniversary "Morning Mist" u mnie kwitła marnie i nie mam zdjęcia, ale mam zdjęcie z netu.....dla mnie nalładniejsze ma liście

Działka wkoło Lubczyka :) 22:21, 25 lut 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Kasiu na poprawienie humoru Wysiałam nasionka Rudbeki

dziękuję :*
a skąd wiedziałaś, że mam kiepski humor?
Bajkowy ogród Weroniki 22:21, 25 lut 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Weroniko, u Ciebie wiosny nie ma?

Basiu, wiosna się budzi w środku lutego, chyba szybko. Wie, że na nią czekamy, bo dość już szarej zimy. Będę się chwalić Twoimi podarkami, niech no tylko się pokażą. Pozdrawiam.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:19, 25 lut 2015

Do góry
bdn....Danusiu, u mnie tez na okrągło ciasto marchewkowe w róznych odsłonach, doszłam do mistrzstwa ale potem mam w planie wykorzystac pulpe na kompostownik

Wieloszka...dzień juz dłuższy i z rana i po południu, niebawem tak się zmachasz na swoim areale, że łapki zabola, ale teraz nas ciągnie bardzota praca w ogrodzie świetnie dotlenia

Magda....cos mam, czy to będzie pomocne, nie wiem, wiem że cięcia mam jeszcze mnóstwo, na jeden raz się nie da, zejdzie mi z 3-4 dni

tak wyglada jeden krzak, wycinam wszystkie drobniutkie i wiotkie gałązki, nawet jak mam młode jednoroczne sadzonki, tez tnę..

to sadzonki z moich patyków ubiegłorocznych, też ciut skracam, żeby rosły grubsze i mocniejsze

skracam do takiego poziomu

patyki górą tnę w skos, aby sie nie pomylic, choć jak sa juz pączki nie jest to problemem, bo sa skierowane do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 22:16, 25 lut 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Dziękuję serdecznie
Już zdecydowałam Bluten Wunder i David podobają mi się najbardziej będą ładne i osłonią mnie troszkę.
i pilnuj tego warzywnika bo ja tylko będę miała okazję to się wkradnę i zjem co się da

Bardzo dobry wybór Sąsiedzi będą z zazdrością patrzeć na te okazy Pewnie robiąc zamówienie skusisz się na coś jeszcze

Warzywnik Cię kusi hahaha Na takie widoki trzeba będzie trochę poczekać

Ogródek Ewy 22:12, 25 lut 2015

Do góry
Dziewczyny jesteście kochane, duże buziaki.Będę miała patyczki
Działka wkoło Lubczyka :) 22:06, 25 lut 2015

Do góry
Kasiu na poprawienie humoru Wysiałam nasionka Rudbeki
Bajkowy ogród Weroniki 22:06, 25 lut 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nie pokazywałas dawniej tego lasku a to fajne miejsce. Nie moge tylko wykapowac czy on jest z boku domu czy za domem. Pozdrówka.

Bogdziu, pokazywałam ten las również przed przycięciem drzew, tylko drzewa były zarośnięte od dołu a przed nimi rosły rododendrony. Wiosną będzie ta część w nowej odsłonie, która już wiadomo, wymaga dopracowania.
Lasek jest za domem, czyli z tyłu. Myślę, że mnie kiedyś odwiedzisz. Szkoda, że nie wiedziałam, że potrzebujesz dzwonki brzoskwiniolistne...
Buziaczki z moimi zwiastunami wiosny, jeszcze zaspane ale lada chwila będą w pełnej krasie.

U siebie rzadko bywam, bo ogród śpi, to ja od niego odpoczywam w inny sposób, a do Was czasem zaglądam.
Mirkowy ogród (początki) 21:58, 25 lut 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Pokaż swoje maluszki Najbardziej cieszy mnie że tak pieknie wykiełowała Rozplenica od Irenki z Miłkowa dzięki Irenuś

no no, jakie giganty już
muszę popatrzeć koło swojej rozplenicy, czy sama się nie rozsiała?!
a moją stipą pochwalę się w niedzielę, to akurat też będzie u mnie 2 tyg od posiania
Moje ogrodowe marzenia... 21:52, 25 lut 2015

Do góry
adom1206 napisał(a)
Koło domu mój busz...

Ta wielka trawa na pierwszym planie ,to jaka?
Ogród mały, ale pojemny;) 21:51, 25 lut 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Sierpień 2014

Przemo, dla mnie to jest mistrzostwo świata! Zapisałam sobie to zdjęcie na pulpicie. Będę ściągać. Nie pogniewasz się
Kiedyś będzie tu ogród 21:51, 25 lut 2015

Do góry
Bożenko nawet nie wiesz jakbym się ucieszyła.

Przemku to są róże które przedstawiałam wcześniej- Roxy, Lupo i Charmant - z serii Lilliputs®.
"Przepis" na te liliputki mam od kobietki, która ma je już kilka lat i u niej to nadal nieduże, kompaktowe krzaczki. Oczywiście nie wiem tak do końca jak się będą zachowywać u mnie, najwyżej będę zmieniać nasadzenia. Ja mam je dopiero drugi sezon, ale jestem nimi zachwycona.
Mirkowy ogród (początki) 21:48, 25 lut 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
ale Ci wszystko pięknie rośnie
Pokaż swoje maluszki Najbardziej cieszy mnie że tak pieknie wykiełowała Rozplenica od Irenki z Miłkowa dzięki Irenuś
Ogród na glinie 21:41, 25 lut 2015

Do góry
Witaj Małgosiu. Oj ta glina, nawet przez nią płakałam. Pamiętam jak kupiłam dom, to było pole chwastów i ostu. Facet zebrał troche koparką żeby nawieźć ziemi pod trawę , wziął zaliczkę i tyle go widzialam. A ta glina odslonieta została i przez 2 tygodnie padało,miałam jezioro wkoło domu, ani przejść, ani samochodu wyciągnać sie z tej gliny nie udało. Teraz nie jest tak źle, bo trawa wypija wodę, ale ile razy chcę coś posadzić, to sie tak nakopię i nawynoszę tej cieżkiej gliny, że mi sie odechciewa. A ta glina sie tak lepi, że można garnki robić. Oj rozumiem ja co to znaczy mieć glinę w ogródku, ci co nie mają niech się cieszą. Ale coś tam posadziłam, wrzucę parę fotek, choć nie ma sie zupełnie czym chwalić, bo działeczka malutka, a i czasu brakuje.Ale daje mi dużo radosci, zwłaszcza jak kwitnie. Pozdrawiam Ciebie i wszystkich.
Mirkowy ogród (początki) 21:37, 25 lut 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
cos moja stipa nie rosnie
ty chyba tez jakos dlugo czekalas ? ile ?
Moja stipa po 2 tygodniach jest taka ogromniasta
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:37, 25 lut 2015

Do góry
a to jeszcze dla mnie samej info coby mi nie uciekło:
ana_art napisał(a)

Ci którzy u mnie byli mogą potwierdzić że to malutki skrawek ziemi
obelisk kupowany na allegro taki zwyczajny zielony (tylko przemalowany na biało) myślę że on ma ze 150cm wysokości i jakieś 30 cm średnicy. Jest stanowczo za mały niestety, w tym roku na pewno go nie użyje bo jest za mały, róża jest w nim ściśnięta. Muszę myśleć o czymś innym
pd hortensjami są żurawki georgia peach, trawa red baron i carex Prairie Fire, z drugiej strony jest carex frosted curls, wysoka to gracilimus

zdjęcia z wątku Ani:

Mirkowy ogród (początki) 21:26, 25 lut 2015

Do góry
Milka napisał(a)
W gruncie większa skuteczność ukorzenienia, bo potem, jak stoja w wodzie, jakos listki więdna, zatem lepiej na 2 sposoby robić, Mirka wybacz, ze się panosze u ciebie
Panosz się panosz ile tylko chcesz Irenka wie co pisze byle jak ukorzenia się hortensja w wodzie tzn.ukorzeni się ale potem długo rusza te ukorzeniane w gruncie kwitły mi w tym samym roku.Zobacz jaki słaby system korzeniowy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:21, 25 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Całe szczęście, że u nas wiosennie

Marzenko,dziś było naprawdę wiosennie, zimy prawie wcale, kondycja roślin ok, tylko porządkować

Kasiek....Rubens pączkuje
i zobacz jak wysoko polazł, to kilka metrów, obym tylko kwiatków na dachu nie miała, zamiast na kratce

Zielona....ależ wiosenny avatar, ale brak mi bużki z twoim usmiechem

Kasik....jak podaja pogodę, to patrze na całość, jak u innych, nie mamy co narzekac generalnie w tym rokubędziemy podziwiac twoje cebulowe
a poipatrz, jak ładnie przezimowały zurawki od ciebie

Gosiaczku....oj kusimy, ale twoje miejsce jest piekne, rodzona, jak rodzina, ale tęsknota by cioę wykończyła

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies