Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

magnolia 13:36, 26 lut 2015

beta napisał(a)

można już ciąć?...ale całościowo czy np. tylko takie uschnięte pousuwać?

Juz czas najwyzszy, bo maja kłoski w środku kępy.
seslerie i trzcinniki już ciąc trzeba.
Ty masz młode, to mogą nie mieć brzydkich liści. Jak mają to weź rekawiczkę, i rwij - najłatwiej idą stare liście. Na koniec ja urywam też reszte liści, tak na kilka cm, żeby świeże szybko wylazły. Po takim zabiegu s. heuflera wygląda b. świeżo, skalna
potzrebuje z 1-1.5 tyg żeby złapała 'ładnośc'
Moja sesleria H z zeszłego sezonu, tak chyba ze 2 tyg po rwaniu

magnolia 13:37, 26 lut 2015

Magda70 napisał(a)
Nie mam fotek w pracy

Wczoraj byłam na naszym wiejskim zebraniu...chcą nam w przyszłosci chodnik połozyć. Więc troszkę się komplikuje sprawa moich grabów. Zabiorą mi 2 metry na chodnik. Czyli na część zieloną zostanie też ok 2 metry.
Graby powinnam posadzić w odległości ok 1 metra od ogrodzenia aby móc je spokojnie ciąć...więc wychodzi na to, że trawy wcale tam nie będzie...nie będzie sensu chyba. No i nie wiem czy kładąc chodnik za rok dwa nie poniszczą grabów i traw rosnących w nogach...(czy nie będą budowlańcom przeszkadzać?)
Nie wiem co robić...jestem w małej kropce

oj, budowlaniec gorszy niż wszystkie kobiety w ciąży- wypad tydzień za wcześnie na gardenię przy ich poczynaniach to finezja
magnolia 13:38, 26 lut 2015

cholewka, uwaga celna, tylko watek jakby inny...- to a propo dyskusji u Oli G
siakowa 13:39, 26 lut 2015

magnolia napisał(a)

oj, budowlaniec gorszy niż wszystkie kobiety w ciąży- wypad tydzień za wcześnie na gardenię przy ich poczynaniach to finezja

: hahahahahah
beta 13:39, 26 lut 2015

ok w takim razie biorę się za robotę...między malowaniem rwanie seslerii

dziękuje Marto
pozdrawiam
Magda70 13:42, 26 lut 2015

magnolia napisał(a)

No właśnie...
Szlag by to trafił...bo ja graby znalazłam juz!

hmmm a może skoro je znalazłam to wywalę modrzewie i w ich miejsce posadzę graby?! Muszę pomyśleć....
Magda70 13:43, 26 lut 2015

magnolia napisał(a)
cholewka, uwaga celna, tylko watek jakby inny...- to a propo dyskusji u Oli G

Ale my wiemy o co chodzi
beta 13:53, 26 lut 2015

Magda70 napisał(a)

No właśnie...
Szlag by to trafił...bo ja graby znalazłam juz!

hmmm a może skoro je znalazłam to wywalę modrzewie i w ich miejsce posadzę graby?! Muszę pomyśleć....

w sumie to się ciesz, że jeszcze ich tam nie posadziłaś...znaczy przy drodze
aleksandra_g 14:08, 26 lut 2015

Myślałam,że moje gapiostwo nie wyjdzie poza mój wątek ale coś czuję, że się będzie za mną to ciągnąć

Meg. wstrzymaj się z tymi grobami bo zniszczą na sto procent. Tylko czy wytrzymasz tyle?
Magda70 14:11, 26 lut 2015

Ja wytrzymam...tylko nie lubie robić z gęby cholewy. Znalazłam graby i kazałam panu dla mnie 5 trzymać. Że się odezwę pod koniec lutego i bedziemy kopać.
Teraz mam zadwonić i powiedzieć, że rezygnuję ?!