Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasz przydomowy ogródek 13:10, 07 kwi 2015

Do góry
Irenko jak przyjeżdża wnusia i wchodzi do domu, to pierwsze pytanie jest : a gdzie jest dziadzio? Babcia odpowiada: dziecko kochane - dziadzio siedzi na komputerze. Wot i przykład dla młodzieży.

A tu piwonia drzewiasta i płachta gotowa do okrycia. Widzicie pąki kwiatowe? Gdyby przymrozek je połaskotał to nici z kwitnienia.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:07, 07 kwi 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)

Lubię bardzo narcyzy...u Ciebie już tak pięknie kwitną. Może moje też...może wcześniej pojedziemy w tym tygodniu, już się stęskniłam za wsią...

Ja się tobie nie dziwię, że cię ciągnie, zwłaszcza jak już ciepełko idzie, jedź i naciesz sięwiesz, ja chyba więcej pójdę teraz w narcyzy niż tulipanychyba lepiej mi się podobają

brunery coraz większe i coraz więcej kwiecia

łubiny- juz wielkoludy, ale pełno malutkich siewek też

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:49, 07 kwi 2015

Do góry
głogowniki Red Robin na pniu, zaraz cięcie, w zależności od ilości słońca, różne kolory liści

lilie takie lub większe
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 12:47, 07 kwi 2015

Do góry
Zajechałam do LM i zakupiłam sobie pełnego różowego ciemiernika.

Wybór duży i są rozrośnięte okazy. Pełne były bordowe, różowe, kremowe, zielonkawe, i pojedyncze białe, różowe, żółtawe...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:47, 07 kwi 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)
jesteśmy w podobnym wieku stare doopy to chyba jeszcze nie....

zostawiam świątecznego buziaka

Kocham hiacynty! Dziękuje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:46, 07 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Oj z tymi kotami! u mnie zaczynają sąsiadów koty rządzić, bo nie ma Dżagi, jak ona była, to nikt się nie plątał
Tak, słońce już stalepod murem angielki Graham Thomas i Fresia

a tu czekam na kwitnienie, było tak fajnie zaplanowane

Lubię bardzo narcyzy...u Ciebie już tak pięknie kwitną. Może moje też...może wcześniej pojedziemy w tym tygodniu, już się stęskniłam za wsią...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:45, 07 kwi 2015

Do góry
a tu w donicy przezimowała mi 1 sztuka lobelii

hakone ruszyły, to te zielone plamki

te trawki najszybciej ruszają i kwitną, carex szerokolistny, mam ją wszędzie i bardzo lubię

barwinki w każdym miejscu kwitną, od Ani Małej Mi przywędrowały
Wisteria - glicynia, słodlin 12:42, 07 kwi 2015

Do góry
Moja 3 letnia w misie szykuje się do kwitnienia ma ok 60cm wys.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:37, 07 kwi 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jakie rośliny dorodne Irenko. Piwonia drzewiasta powinna już pokazywać pąki. Bądx dobrej myśli- może zakwitnie.

Zbysiu, mam dwie co już 3 rok kwitną, te w pąkach, a te co pokazałam, to od Mariusza, czekam na ich kwiaty, bo piękności

seria ujęć dla Wojtasa i nie tylko, patyki w rozkwicie

i od Ewy dostałam gałązki cudnej ogrodowej, zaglądam...uschła, chcę wywalać, a tam dołem w ziemi idą liście, widać ciupkie zielone

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:31, 07 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Dziś to ja bym swój las tylko z niej robiła, cudowne są i można super je strzyc Jak tam magnolie parasolowate, ruszyły, czy jakieś pąki kwiatowe widać, czy one póżniej je pokażą?

Kalifornijki mają jeszcze fajniutkie miękkie igiełki w dotyku
Parasolowate magnolie należą do lata, są zdecydowanie późniejsze, kwitną jak już są ziolone...nie potrafię u niej poznać pąka kwiatowego, teraz to jeszcze takie golasy sterczą
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:30, 07 kwi 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Irenko, u Ciebie już wiosna pełną gębą, u nas wczoraj wielkie płaty śniegu leciały, wprawdzie się już śnieżysko stopiło, ale strachu narobiło, że na dłużej zostanie...

Właśnie pisałam Ci u siebie, że postaram się zmobilizować i zajrzę do moich dalii. Ostatnio jeszcze nic zielonego nad trocinami widać nie było, mam nadzieję, że żyją.

Byłam i poczytałam, na pewno żyją
Kasia, rano mrozik u mnie był, śnieg też padał

fajna asymilacja berberysów i trzmieliny

a tu piwonia Krinkled White takie ma kły
jest cudowna
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:22, 07 kwi 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Ale słonecznie u Ciebie u mnie sloneczko pokazuje się i chowa zaraz idę do ogrodu na obchód, bo widzę, że dzikie koty znowu mi szkód narobiły a jakie te róże pod murem? buziolki dobry duszku

Oj z tymi kotami! u mnie zaczynają sąsiadów koty rządzić, bo nie ma Dżagi, jak ona była, to nikt się nie plątał
Tak, słońce już stalepod murem angielki Graham Thomas i Fresia

a tu czekam na kwitnienie, było tak fajnie zaplanowane

Ogród u Kasi 12:20, 07 kwi 2015

Do góry
zmieniłam trochę rabatę która jest przy tarasie i cały czas w cieniu od strony północnej domu. Posadziłam tam hortensje nico blue i trawe hakonechloa przy krawężniku. Co dać jako roślinę zimozieloną okrywową. Wiem jodła koreańska straszy ale mąż się uparł aby dać jej ostatni raz szansę

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:13, 07 kwi 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Witam po Świętach, dziękuje ze życzonka i nadrabiam zaległości bo dzis jeszcze ostatni mam dzień opieki
No magnolki cudnie sie rozwinęły tylko szkoda że snieg je przyrdzawił, te gwiaździste to ja uwielbiam Moja widocznie stwierdziła że zima wróci i się nie rozwinęła, ale jest malutka w porównaniu do Twojej. Pissardi w pąkach - super, u mnie ta kupiona też jeszcze otwiera kwiaty z nowych pączków, a zapoączkowana jest jabłonka Ola. Royalka jeszcze spi ale ona majowa. Cieszę się że wszystko przezimowało o co sie tak bałaś, i pustynniki i asperki
Buziam wtorkowo

Najbardziej cieszę się z asperek, zawsze to pierwsza zima po posadzeniu jest dla roślin najważniejsza...Może twojej gwiaździstej magnoli uda się zakwitnąć
Wiśnie japońskie, Śliwy ozdobne, grusze i rajskie jabłonki już się wiosennie rozkręcają

Rozchodnik 12:11, 07 kwi 2015

Do góry
oddam rozchodnik.
Prawa strona Wisły 26 km od W-wy.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:06, 07 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Niesamowite pisarki już startują jak u mnie a krokusy dopiero kwitną, u mnie już są po kwitnieniu!

Dość późno sadziłam krokusy, dopiero w listopadzie, dlatego później u mnie kwitną

Pigwowiec już się zaczerwiwnia

Ogród na Batuty 12:00, 07 kwi 2015

Do góry
O razu ma pytanie o przycięcie serbów?
ciachać teraz czy zostawić? Korci mnie żeby ciachnąć, tylko na jakiej wysokości?

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:00, 07 kwi 2015

Do góry
najważniejsze to odpocząć i odespać świąteczne zamieszanie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:58, 07 kwi 2015

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Aganiu , gratuluje 800 i ponawiam pytanie o rustice rubre pliiiis

Agnieszko, moja Rustica Rubra
Ogród na Batuty 11:57, 07 kwi 2015

Do góry
Dużo tego nie ma. Kropla w morzu potrzeb i planów ogrodowych, ale od czegoś trzeba zacząć .
Na pierwszy ogień nasadzenia w newralgicznych miejscach

W oczekiwaniu na posadzenie 20 szmaragdów i 4 serby

lewa strona tarasu

prawa strona tarasu

tył działki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies