Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Agatek 19:03, 20 kwi 2015

Witam,
ależ się napracowałaś przy swoim ogrodzie, ale efekt cieszy oko
11:09, 21 kwi 2015
Danusiu, robisz zdjęcia, dokumentujesz zmiany? Najciekawsze jest takie "przed" i "po". Ja bardzo jestem ciekawa, no i potem, drugi sezon, gdy róże się rozrosną i pokażą pełne kwitnienie, a w ogóle to ciekawa jestem całości.
Posadziłas już coś w donicy niebieskiej? Jeśli nie, to opisz ją, albo wklej zdjęcie i czy bedzie w słońcu, czy ma być z roślinami do pół- albo cienia?
Będę się częściej udzielać u Ciebie, bo takie reakcje jak Twoja, na moje pojawienie się, wspomagają nadwątlonego mojego ducha ☺

(Od pewnego czasu pojawia się u mnie jakiś problem techniczny i nie mogę wysyłać odpowiedzi, nie mogę znaleźć przyczyny)
14:08, 21 kwi 2015
Napisz jeszcze jakie trawy zamowiłaś. No i ja, zawsze sadziłam rośliny zbyt gęsto, teraz niektóre nachodzą na siebie, mają za mało miejsca by się dobrze rozrastać i prezentować, tak jest zawsze, gdy chce się mieć efekt na już, a potem trzeba przesadzać. Pamiętaj o tym, zaoszczędzisz sobie pracy w przyszłości.
dajana 14:51, 21 kwi 2015

Za póżno weszłam na forum Iwonko, dochodzi 15 ta muszę się zbierać do domu .Nie posadziłam jeszcze niczego w tej donicy Zrobię jej zdjęcie bo naładowałam już aparat, może cos fajnego wymyślimy? Wpadnę wieczorkiem ze zdjęciami Pa
dajana 21:47, 21 kwi 2015

Kilka zdjęć z moich prac wiosennych .Poszerzona rabata różana ,całkiem sporo zresztą oraz nowa róza New Dawn

Róża będzie się pięła w przesmyku tarasowym tworząc jednoczesnie intymnośc siedzących osób na tarasie .Muszę jeszcze zamocować kratkę .Myslę że będzie fajnie wyglądała

dajana 21:57, 21 kwi 2015

Ubiegłoroczna rabata z hortensjami po hortensjach ani śladu Teraz to jest rabata różana .Wiem hortensje były piękne lecz nie pasowały w tym miejscu Wokół jadalni mam teraz wszystkie rabaty różane .Tę również poszerzyłam a obrzeża obsadziłam lawendą Ukorzeniłam ją osobiście .W tych wiaderkach posadziłam rtmczasowo 2 szt New Dawn z przeznaczeniem na pergolę przy wejściowej furtce .Furtki jeszcze brak ale róże już są

dajana 22:07, 21 kwi 2015

Ta skrzynia to mój eksperyment z posadzoną w niej trawą pompasową .Skrzynia ma kółka więc nie będę miała problemu wjeżdzać z nią na zimę do garażu .Jesli przetrwa będzie ich sporo w moim ogrodzie .Zawsze chciałam mieć taką trawę

Tak wygląda z odległości ,może nie jest zbyt urocza liczę jednak na to że trawa zakryje swą urodą skrzynkę

dajana 22:09, 21 kwi 2015

Proszę jak pięknie rosną moje ostróżki .Koniecznie muszę dokupić ich więcej .Póki co ma 6 sztuk

jola54 22:16, 21 kwi 2015

Danusiu- pracusiu! pozdrawiam serdecznie! Mnie już wysiada kręgosłup, dzisiaj dźwigałam płyty chodnikowe z odzysku pod pergolę z winoroślą. Ale u Ciebie już tak pięknie i tez sama tyle pracy wykonałaś. Buziaki!
dajana 22:26, 21 kwi 2015

Iwonko to własnie ta donica .Zupełnie nie wiem co w niej posadzić a gdzie ustawić to już w ogóle Masz może pomysł?