Gdybym włożyła je do wazonu, to bym musiała częściej na nie patrzeć
A tak poważnie, to rozmowa na temat tulipanów poszła w innym kierunki niż mi o to chodziło. Rozczarowana jestem ale nie na tyle, żeby nie wychodzić na ogródek Wyszło mi z tego biadolenie, a ja narzekać nie lubię. Zamykam wiec rozmowę o tulipanach pomarańczowo-czerowono-łososiowo-żółto-różowych pokazując te któe mnie mile zaskoczyły czyli papuzio-biało-zielono-różowych, które są na tyle ładne, że mam je w domu i na ogródku, hehe
Te dwa zdjęcia dedykuję Tobie Nicol, Ty wiesz za co
Może się spotkamy za rok na Kaukenhof. Postanowiliśmy nie jechać w tym roku do Holandii. Może i dobrze, zacznę od dziś zbierać pieniądze na ogrodowe centra handlowe. W tym roku musiałabym obejść się smakiem i kupić symbolicznie jakąś roślinkę, a tak zaszaleję
Ej chyba nie, raczej może mój brak czasu im służy muszą sobie radzić beze mnie
gwiaździste nadal czarują
i pachną
jaką by tu magnolię koło nich posadzić?
klonik japoński, mój ulubiony, zaczyna
i kolejny japoński
Edzia nie wiało i było bardzo ładnie, dopiero po południu trochę się popsuło. W każdym razie zdążyłam dokończyć zabawę z grabkami i wywiozłam wszystko Liczyłam, że jak już skończę to popada trochę, ale jednak nie
Dla Ciebie na pocieszenie Mam nadzieję, że to lekkie przewianie jest naprawdę lekkie i szybko Ci odpuści
Witajcie,
Dzisiaj zauważyłam takie oto zjawisko na dolnej gałązce mojego różanecznika. Generalnie po zimie jest wg mnie w dobrej formie. Tylko nie wiem czego objawem sa te fioletowawym liście. Dodam, ze sa one tylko w jednym miejscu
Już mnie głowa boli od tego myślenia i kombinacji, więc doszłam do wniosku, że zrobię raz,a dobrze Tak dziwnie wygląda , więc chyba będzie tak, trawę zawsze można dosiać, rośliny przesadzić to kwestia jednego dnia, a trawę zostawiam mężowi
wszystkie zdjęcia ładne ale to podoba mi się najbardziej, jakie to drzewko?
masz ogromną działkę, te rabaty na zdjęciach ciągną się kilometrami, nic dziwnego że roślinki wydają się małe
Dziękuję za kwiatuszka...taki energetyczny...pozytywnie działa w taki ziąb.Kosmos i ślazówkę wysieję w maju do gruntu...w ubiegłym roku próbowałam w doniczce i za bardzo mi się wyciągnęły...no ale ja nie mam takich warunków jak Ty...