Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W miniformacie 23:58, 31 sty 2015

Do góry

Moja bajka 23:53, 31 sty 2015

Do góry
Gratki Kasiunia

Moja bajka 23:50, 31 sty 2015

Do góry
O, 6 setek, ale pędzisz kobieto. Gratki.

Mikro ogródek 23:46, 31 sty 2015

Do góry
Dziękuję za słowa otuchy, to moje pierwsze forum w życiu więc zapewne trochę minie zanim się odnajdę. Po mału czytam wątki o małych ogródkach, dużo też szukałam w internecie, ale cały czas brakuje tego czegoś co zainspirowałoby mnie do działania. Bardzo spodobała mi się ta aranżacja,z podwyższonymi rabatami, ale u mnie muszą być trochę mniejsze, no i oczywiście choć odrobina trawy

http://www.wsalonie.pl/img/miejskiogrod2.jpg

Takim domkiem zasłoniłabym widok śmietnika

http://www.wsalonie.pl/img/miejskiogrod6.jpg

źródło:
http://www.wsalonie.pl/a/536/ogrod-przy-szeregowcu

W miniformacie 23:41, 31 sty 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Co prawda zimy nie lubię, ale u Ciebie pięknie wygląda

A może coś takiego będzie lepsze?

Coś z wielkiego pawilonu CHSF 2014
Mikro ogródek 23:28, 31 sty 2015

Do góry
Witam wszystkich, już od jakiegoś czasu czytam Wasze forum i jestem zachwycona Pańsrtwa podejściem do nowicjuszy.

Od zeszłego lata stałam się posiadaczką nowego mieszkania z mikro ogródkiem.
Jest to mieszkanie w szeregowcu, a ogród jest tylko od frontu. Ogród cóż to za słowo, powinnam napsać ogródeczek im coś jest mniejsze tym trudniej to urządzić. To tak jak z mieszkaniem, musi być funkcjonalnie i elegancko. Musimy zmieścić na tym skrawku ziemi pomieszczenie gospodarcze ( nie posiadamy piwnicy) jakieś miejsce do siedzenia, trochę mijsca do zabawy dla córki i oczywiście rośliny. Chyba mnie to przerosło dlatego zwracam się z ogromną prośbą o pomoc. Najbardziej zależałoby mi na zasłonięciu widoku śmietnika, myśleliśmy o domku gospodarczym z altaną ale boimy się cienia który rzuci na ogródek. Zdjęcia były robione około 12-stej także widać jak idzie słońce.

Będę wdzięczna za wszelką pomoc i pomysły

Storczyki 23:08, 31 sty 2015

Do góry
EWa, mam takie "okazy" które kwitną bez odpoczynku cały rok, cieszy mnie to że intensywnie kwitną w miesiącach zimowych
Cattleya zakwitnie lada dzień, będzie miała dużo kwiatów., w zeszłym sezonie zimowym miała tylko trzy kwiaty, teraz zanosi się na dwanaście, było by miło, zwłaszcza że pięknie pachnie.

Trudny teren - dużo pracy! 22:56, 31 sty 2015

Do góry
Od poniedziałku mialam wyjątkowych gości. Zjechała do mnie rodzina z Mazur. Szkoda, że śniegu tyle napadało bo kobiety aż się rwały do pracy a tu zonk - biało. Obecnie leżę i zdycham. Jelitówka krąży na slasku.

Na wiosnę pewnie ruszę z szukaniem glebogryzarki tylko, że jak na tę chwilę to zima nie odpuszcza ehhh. Widok z jednej strony salonu

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:51, 31 sty 2015

Do góry
Świetne te wspominki!!!
Dobrze, że podzieliłaś się całą historią swojego ogrodu łącznie z mega trawnikiem, wąskimi rabatkami pod płotem i stylowym płotkiem. To pokazuje, że można ewoluować

A to zdjęcie jest the best!!! Schrupałabym

Moje maleństwo. 22:38, 31 sty 2015

Do góry
kasiapelasia napisał(a)
Kochani ! Mam problem z różanecznikiem. Przeczytałam wątek dotyczący chorób tych roślin ale nie znalazłam tam czegoś takiego, Wkleję zdjęcie, może ktoś tutaj trafi ,

Kasiu to chloroza i to bardzo zaawansowana. Musisz jak tylko ziemia rozmarznie wykopac go i posadzic na nowo do kwasnej ziemi. Kupujesz kwasny torf w punkcie ogrodniczym (nie w markecie) , mieszasz ziemię poł na pół z tym torfem i sadzisz roślinę na tej samej wysokosci na której rosła. Nie dawaj żadnych nawozów bo spalisz.Na jedną roślinę trzeba ok60-80l torfu kwaśnego. Jak sie ociepli to zrobisz opryski nawozem w płynie, płynny florowit dla rododendronów rozcieńczony wodą. Niestety muszę Ci od razu powiedziec że szanse są małe bo juz bardzo źle wygląda ale spróbowac trzeba.Napisz mi jeszcze jaką masz ziemię bo jeśli gline to trzeba go bedzie posadzic na podwyższeniu , takim murku zrobionym specjalnie dla niego bo w glinie Ci nie urośnie inaczej.
Cudną piwonię pokazałas i wiele innych roślin też masz ślicznych. Pozdrawiam.
Jeszcze zauważyłam że twój rododendron rośnie obok róży. Nie jest to dobrze bo nawozy dla róż będą mu szkodzic , lepiej niech nie rosna obok siebie.
Co się stało kwiatom ... 22:35, 31 sty 2015

Do góry
Agnieszko, piękne ?,jeśli się podobają to jest mi miło, uważam że nie mam co pokazywać i jest mnie coraz mniej na forum.
może wiosną coś się zmieni ?,
wystarczy trochę błękitnego nieba i zacznę inaczej śpiewać
O....! 22:26, 31 sty 2015

Do góry
Ania no, śnieg jest teraz non stop, po południu nawet trochę słońca było...

O....! 22:24, 31 sty 2015

Do góry
Agnieszka - dzięki, mam następne fotki, ale nie wiem czy nudzić tymi samymi widokami ? drogę oczywiście zawiało, ale to już norma...

mira, , no są nowe dostawy śniegu, tak jak przewidywałaś...u Ciebie pewnie też

grażyna, o dzięki

jankosia, witam ta ruda to już niemłoda suczka, ale lubi śnieg

kilka dzisiejszych ujęć, rano wszystko zasypane nieźle...

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:20, 31 sty 2015

Do góry
Wszystko poczytałam... reszcie komu nie odpowiedziałam imiennie macham zimowo..

Te gałązki pokręcone i kawał konarów to roczny przyrost wierzby, w zasadzie to więcej przyrosło niż widać na foto..... nic pod wierzbą nie chce rosnąć. Łapią ją robale, choroby, i rośnie jak głupia.. ale zimą jest cudna.. i ptaki ja lubią... wiec się meczymy razem.

Borówcowy raj 22:09, 31 sty 2015

Do góry

To takie malutkie czerwone drzewko na samym przodzie, które ciężko dojrzeć to jest ten piękny, ogromny czerwonolistny klon?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:04, 31 sty 2015

Do góry
marzena napisał(a)
ale fajny widoczek zimowy, o zelu z pampersów do wysiewu nasion poczytałam...
zastanawiałam się, czy to nie żarty albo podpucha? ale myślę, że jak maluszkomludzkim te kuleczki nie szkodzą to i roślinnym nie będą...

Oj muszę lecieć do Ciebie na widoczki Może coś wrzuciłaś Jutro zapowiadają pogodę.. wiec jak nie dziś to jutro liczę na fotki

Nie mam takich widoków jak Ty, ale i tak widok śniegu mnie ucieszył

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:02, 31 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U sąsiadki ogrodnik zakładał trawnik, sypiać magiczne granulki do ziemi. Twierdził , ze przez 3 lata będzie w ziemi wilgoć. Myślę, ze stosował hydrozel.

Na 100% hydrożel

A to na 100% śnieg.. taki prawdziwy

Moja bajka 22:02, 31 sty 2015

Do góry
Po południu pokazała się odrobina słonka, ale już do ogródka nie miałam się jak wyrwać, więc z braku laku - zdjęcia pstryknięte przez okno .
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:01, 31 sty 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Jestem na bieżąco ...pomysł pampersowy wykorzystam na 100 %

Ja też Przy wysiewie nasion się sprawdza Cały czas jest wilgoć, a nie mokro Wczoraj sałata miała max 1cm, a dziś ma w porywach 4cm. Rośnie

Dziadek przez przypadek kupił kiedyś pieluchomajtki, a nie pampersy... wiec się je wykorzysta Dziadek też się śmieje, że przez pomyłkę na coś się przydał

Moje maleństwo. 22:00, 31 sty 2015

Do góry
Coś na dobranoc

Wówczas jeszcze brzózki były małe. To stare zdjęcie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies