Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu...

To tu...

MAD 14:18, 15 kwi 2015

jazzy napisał(a)

Mnie też on jara i zamierzam go dorwać niedługo
Dam mu miejscówkę gdzieś przy tarasie żebym i z salonu mogła się na niego gapić

Ja się własnie na takie dwie ambrowcowe kule będe gapić z salonu / tarasu Tylko muszę dorwać dwa dorodne egzemplarze wysoko szczepione...

A takiego niekulistego mam w innym miejscu.
EdytaB 14:23, 15 kwi 2015

Mi potrzebny taki niekulisty właśnie
MAD 15:17, 15 kwi 2015

EdytaB napisał(a)
Mi potrzebny taki niekulisty właśnie

Wydaje mi się, że takie znacznie łatwiej upolować niż te kuliste... Byłam już w paru miejscach i kulistych nie mieli.
siakowa 22:36, 15 kwi 2015

MAd czytam u Juzi że masz barwinka..powiedz coś o nim a nalepiej zdjęcia pokaż ...własnie o nim myśle żeby zamiast runianki dać bo na tą pewnie długo poczekam az zadarni...czy ten barwinek zimozielony? nie przymarza? jak przekwitnie to dalej ladny?
nicol21 22:37, 15 kwi 2015

Te ambrowce beda cudne - wszystko przypalisz! nawet wode w czajniku!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
MAD 23:25, 15 kwi 2015

siakowa napisał(a)
MAd czytam u Juzi że masz barwinka..powiedz coś o nim a nalepiej zdjęcia pokaż ...własnie o nim myśle żeby zamiast runianki dać bo na tą pewnie długo poczekam az zadarni...czy ten barwinek zimozielony? nie przymarza? jak przekwitnie to dalej ladny?

Kochana ja tego barwinka jak chwast trochę traktuję. Zimozielony, szybko się rozrasta, tworzy poduchę grubości ok 15 cm. Kwitnie na niebiesko (o ile dobrze pamiętam)... Teraz kwitnie w nim niezapominajka... Potem przebijają się przez niego hosty, biało-zielona trzmielina walczy o swoje miejsce. Miszmasz taki tam mam, że hej. Ale zadarnia skutecznie.
Postaram się jutro na szybko przed pracą cyknąć zdjęcie poglądowe dla Ciebie.
MAD 23:27, 15 kwi 2015

nicol21 napisał(a)
Te ambrowce beda cudne - wszystko przypalisz! nawet wode w czajniku!

Z kuchni nie będę ich widziała, także luzik. Czajnik bezpieczny.
siakowa 23:28, 15 kwi 2015

MAD napisał(a)

Kochana ja tego barwinka jak chwast trochę traktuję. Zimozielony, szybko się rozrasta, tworzy poduchę grubości ok 15 cm. Kwitnie na niebiesko (o ile dobrze pamiętam)... Teraz kwitnie w nim niezapominajka... Potem przebijają się przez niego hosty, biało-zielona trzmielina walczy o swoje miejsce. Miszmasz taki tam mam, że hej. Ale zadarnia skutecznie.
Postaram się jutro na szybko przed pracą cyknąć zdjęcie poglądowe dla Ciebie.

podziękował
malgorzata_s 23:32, 15 kwi 2015

MAD napisał(a)

Normalnie się zakochałam. Pięknie będziesz miała.
MAD 08:31, 16 kwi 2015

siakowa napisał(a)

Tak jak obiecałam wrzucam dla Ciebie zdjcia mojego barwinka. Dla odmiany fioletowego. Nie robię z nim absolutnie nic. Jest totalnie bezobsługowy.