Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:51, 01 wrz 2011

Do góry
Jupii - się najem
Ogród Sylwii od początku :) 21:51, 01 wrz 2011

Do góry
Czyli jednak jeszcze coś robisz w ogrodzie

Ja w sumie mam na popołudnie do szkoły, więc i tak mogę przyjechać, hehe
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:49, 01 wrz 2011

Do góry
Gratulacje Sebek 500 -ka pod sentencją ja też się podpisuję a tu masz jeszcze dzisiejsze malinki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:48, 01 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Alinka, nic straconego, w następnym roku przyjedziesz

Na przywitanie dzisiejszego wieczoru dla Was wszystkich, dziś zakwitła

Piękna - będzie sesja dzisiaj?

No to już zaczynam szukać kwiatka na 600
Ogród Sylwii od początku :) 21:47, 01 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Byłoby miło, żeby to była sobota, bo może i ja bym dojechał. Zrobilibyśmy zjazd południowców, bo jest nas trochę

Seba bardzo chętnie tyle , że w soboty mam studenta do pomocy w ogrodzie od rana do wieczora . Muszę to wykorzystać bo mi już brakuje sił .... niestety
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:47, 01 wrz 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)
o bezczelności męskiej,...... mój najpierw gadał "po co ci to zielsko?!", "napewno się zmarnuje", "po cos tyle znowu nakupowała" a teraz "jak nie wypielisz kwiatków to ani jednego nie kupie!", "no gdzie to wsadzamy? bo tak smętnie w tej doniczce ma" Gorszy się zrobił jak gestapo

I tak źle i tak niedobrze

Raaany - nawet bym nie przypuszczał, że jedno małe miejsce może zmienić całkiem człowieka - jednak Twój ogród Danusiu jest magiczny
Ogród Sylwii od początku :) 21:43, 01 wrz 2011

Do góry
Byłoby miło, żeby to była sobota, bo może i ja bym dojechał. Zrobilibyśmy zjazd południowców, bo jest nas trochę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:17, 01 wrz 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Według mnie te obrzeża z kostki co masz są świetne - nie likwiduj tego(bo chyba chcesz)
wysyp ten żwir do granicy kostki i zobaczysz, że zniknie w Twoich oczach to obrzeże z kostki. A jakbyście kiedyś kładli kostkę to żwir przyda się na rabaty i pod spód kostki
No chyba, że poczekacie trochę i od razu położycie kostkę - teraz na pewno będą jakieś promocje
Żwirek granitowy jest drogi mimo wszystko, a przy odśnieżaniu będziesz miała cały trawnik i rabaty w żwirze. Przemyśl to

Sebuś, żwirku nie używa się pod kostkę tylko pospółki a to nie jest żwirek. Myszorek ma żwirek granitowy?

Danusiu, może z okazji końca wakacji opowiesz nam o Wollertonie?

Wollerton zostawiam na deserek, ale może? Kto wie?
Mój kawałek raju 21:09, 01 wrz 2011

Do góry
Fajne zakupy, a miejsce, tak jak mówisz, zawsze się znajdzie Owoce takie też uwielbiam, miska duża, to pewnie Sebek się podzieli
Mój ogród 21:07, 01 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

A tu nowy zakup kolejny sosna San sebastian na pniu karłowa sosenka będzie ładną kulką

Ten podoba mi się najbardziej

Ciekawe, dlaczego
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:44, 01 wrz 2011

Do góry
Najfajniejsza kostka jest granitowa, no ale to jednak duży koszt. Mi się najbardziej podobają niebanalne ułożenia kostki, jakieś wzory, koła i inne cuda zresztą pooglądaj
http://www.google.pl/search?q=bruk&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=pl&tab=wi&biw=1280&bih=630

Zerknij też jakie super nawierzchnie są w tym ogrodzie
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/106-ogrody-holenderskie-appeltern/photos
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:43, 01 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Zobacz jakie świetne rozwiązanie było u Danusi w minimalistycznym

Nazywa się ekobord
Według mnie powinien się znaleźć z dwóch stron takiej rabatki.
Lub wykop trawnik i ziemię, zasadź tuje w wgłębienie i w to wysyp żwir. Nie powinien się "wychlapywać", a jak się będzie odśnieżać to nie będzie się go zbierać łopatą.

No właśnie ten ogród na zdjęciu to mój faworyt jest wspaniały
Ogród Sylwii od początku :) 20:39, 01 wrz 2011

Do góry
Kaisia napisał(a)

Sylwio piękne wrzosowisko zrobiłaś, jestem pod ogromnym wrażeniem.
Wiesz tak się zastanawiam na ile trzymasz się projektu Danusi, a co z tego to Twoja twórczość, projektu za bardzo nie widać, dlatego tak łatwo to "skontrolować"
Jesteś bardzo pracowita, ciekawe jakie masz jeszcze na ten rok plany, jeszcze trochę czasu pozostało...

Witaj Kasiu ..... na ten rok to już bym zaplanowała sobie wypoczynek .... Właściwie nie ma części ciała która by była nieobolała Ale w planach mam jeszcze do przerobienia skalniak ..... znalazłam w głowie miejsce na przesadzenie miłorzębów ..... niewielkie zmiany nasadzeniowe . A tak to jeszcze żwirek na placyk żwirkowy i żwirek pod bonsaia , założenie ekobordów . To już taka estetyka. Jeśli pytasz o jakieś nowe nasadzenia to nic już w tym roku nie kupuję .... choćby nie wiem co !!! ...... A co do projektu .... to i tak już się naraziłam swoim poczynaniem raz robię tak za chwilę siak ...... no sama do siebie już tracę cierpliwość

Sylwio jestem ciekawa tego placyku żwirowego, sama u siebie zrobiłam coś co tak nazywam
Jaki kształt będzie miał Twój i jak planujesz go wykończyć ?

Powiedz mi tylko, czym się tak naraziłaś , co zmieniłaś ? Co jest całkowicie Twoim pomysłem.
A fontanna jaka będzie?, bo pamiętam ze też miała być, w Praktikerze były dobre przeceny na wiele modeli ciurkadełek w zestawach kompletnych do podłączenia.

Kasiu - wróć się tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/113-ogrod-sylwii-od-poczatku?page=12
, a będziesz wszyściutko wiedzieć. Sylwia miała projekt robiony przez Danusię i robi rabatka po rabatce, ale czasem niekoniecznie według narysowanego projektu. O takie narażenie chodzi
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:35, 01 wrz 2011

Do góry
ell napisał(a)
Super cebulki i tanio. Ja kupiłam zaledwie 10 tulipanów po 1 zł. Nie żałuję, bo ładne, ale jak zobaczyłam cenę Twoich zakupów, to mam ochotę poszukać więcej.

Elu - teraz wszystkie markety ogrodnicze będą przepchane pakami cebul, tam jest tanio - ja tulipany botaniczne płaciłem po 20 groszy - w moim ogrodniczym 1 ,-.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:33, 01 wrz 2011

Do góry
Zobacz jakie świetne rozwiązanie było u Danusi w minimalistycznym

Nazywa się ekobord
Według mnie powinien się znaleźć z dwóch stron takiej rabatki.
Lub wykop trawnik i ziemię, zasadź tuje w wgłębienie i w to wysyp żwir. Nie powinien się "wychlapywać", a jak się będzie odśnieżać to nie będzie się go zbierać łopatą.

Lawenda - Lavandula 20:17, 01 wrz 2011

Do góry
Tak - to jest ta wąskolistna.
Teraz lawendę, a raczej w sierpniu powinno się ściąć dlatego, że już przekwitła i zrobiła się nieatrakcyjna, a to spowoduje być może zakwitnięcie jesienią w październiku. Jednak Twoja jak widzę nie kwitła, a dopiero widać pączki - nie ścinaj jej - dopiero na wiosnę. Jednak według mnie trzeba je przesadzić, bo wchodzą na siebie
Mój ogród 20:13, 01 wrz 2011

Do góry
Może spróbuj dać te wrzosy tam gdzie masz tą rabatę na 16 m - jakbyś podsadziła nimi te nasadzenia - według mnie takie uchylone linie by poszerzyły tamtą rabatę
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:12, 01 wrz 2011

Do góry
jotka napisał(a)
"Scientiae radices amarae, fructus dulces" (Gorzkie są korzenie wiedzy, lecz słodkie owoce)

Gratulacje Sebek i podpisuję się pod tą sentencją
Mój ogród 20:08, 01 wrz 2011

Do góry
Wrzosowisko nie musi być duże, ale żeby był efekt musi być trochę przestrzeni albo po prostu jeden kolor - bo tak to robi się misz masz.
Mój ogród 20:07, 01 wrz 2011

Do góry
No widzisz Sebek a ja myślałam że te paski w różnych kolorach będą namaistką takiego wrzosowiska, bo takich przesteni to ja nie mam na wrzosowisko. Zrobię coś z tym na wiosnę, pomyślimy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies