Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Sebek 20:44, 01 wrz 2011

Najfajniejsza kostka jest granitowa, no ale to jednak duży koszt. Mi się najbardziej podobają niebanalne ułożenia kostki, jakieś wzory, koła i inne cuda zresztą pooglądaj
http://www.google.pl/search?q=bruk&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=pl&tab=wi&biw=1280&bih=630

Zerknij też jakie super nawierzchnie są w tym ogrodzie
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/106-ogrody-holenderskie-appeltern/photos
Gardenarium 21:17, 01 wrz 2011

Pszczelarnia napisał(a)

Według mnie te obrzeża z kostki co masz są świetne - nie likwiduj tego(bo chyba chcesz)
wysyp ten żwir do granicy kostki i zobaczysz, że zniknie w Twoich oczach to obrzeże z kostki. A jakbyście kiedyś kładli kostkę to żwir przyda się na rabaty i pod spód kostki
No chyba, że poczekacie trochę i od razu położycie kostkę - teraz na pewno będą jakieś promocje
Żwirek granitowy jest drogi mimo wszystko, a przy odśnieżaniu będziesz miała cały trawnik i rabaty w żwirze. Przemyśl to

Sebuś, żwirku nie używa się pod kostkę tylko pospółki a to nie jest żwirek. Myszorek ma żwirek granitowy?

Danusiu, może z okazji końca wakacji opowiesz nam o Wollertonie?

Wollerton zostawiam na deserek, ale może? Kto wie?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:27, 01 wrz 2011

Myszorek na podjeździe musi być kostka jako krawężnik, ekobord bardziej nadaje się tam, gdzie nóżkami stąpamy, a samochodem za słaba będzie

Instagram Ogrodowiska
Agnieszka 21:29, 01 wrz 2011

gardenarium napisał(a)
Radzę Gracillimusa Faktycznie dość szaro wygląda Morning Light. Jesli tło żółte to tym bardziej zielony miskant by się przydał.

Tło jest zielone, ale niedaleko są te dwa żółtaski. Niech będzie zatem Gracillimus. Dziękuję
Gardenarium 21:29, 01 wrz 2011

Bardzo mi się spodobała ta dyskusja o mężach i wpływie bezpośredniego kontaktu z ogrodem

Marta, wiesz że ja nie patrzę na posesję, ale na związek człowieka z ogrodem, To się dla mnie liczy a nie czy masz granit czy nie I w ogóle.. Przestań paplać o tym, bo normalnie nie wiem co Ci zrobię Byłam w różnych pięknych miejscach, ale wiesz że czasem małe rzeczy bardziej cieszą niż te duże.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:33, 01 wrz 2011

kaprys napisał(a)
Sluchajcie, tu naprawdę dzieją się cuda. Mój M /jak ich nazywacie/ też mi gderał zawsze po co mi ten ogród, wszystkie rośliny przemycałam cichaczem. Trawę kosił może 10 razy w ciągu kilkunatu lat /bo albo zaplątał się w sznur o kosiarki, albo gryzą go komary itd/. Tymczasem jak mu pokazałam ogród Danusi, mój wątek i wasze opinie , uzielił mi kilku rad /zbaraniałam/ doradził żebym dosadziła bukszpanowy żywopłot, zmieniła fragment starej kostki bo ta nowa to zupełnie lepiej wygląda . Zaniemówiłam taka zmiana po 30 latach małżeństwa. Widzisz Danusiu jak "narozrabiałaś" i do tego jeszcze ja pisze na/ jak to się nazywa? chyba forum. Pozdrawiam wszystkich miło tu z Wami

Jola pisz tak więcej, uwielbiam te Wasze zmiany i wpływy na Mężów i bukszpanowe żywopłociki

Instagram Ogrodowiska
alinak 21:37, 01 wrz 2011

teraz to już tak naprawdę żałuję że nie mogłam być u ciebie Danuś , bo mój M. ma na odwrót . jak zakładaliśmy ogród na początku 10 lat temu to wszystko za mną robił , doradzał , planował . a teraz jak sobie zrobił te dwie woliery , to nic go już nie obchodzi oprócz gołębi . a na moje forum .........to zadaje pytanie czy nie poszukałabym mu takiego fajnego jak to , tylko o gołębiach ........normalna chłopska bezczelność .
alinak 21:39, 01 wrz 2011

ale każde z nas kocha swoją pasję i szanuje pasje partnera i dlatego jesteśmy razem szczęśliwi
kaisog1 21:41, 01 wrz 2011

o bezczelności męskiej,...... mój najpierw gadał "po co ci to zielsko?!", "napewno się zmarnuje", "po cos tyle znowu nakupowała" a teraz "jak nie wypielisz kwiatków to ani jednego nie kupie!", "no gdzie to wsadzamy? bo tak smętnie w tej doniczce ma" Gorszy się zrobił jak gestapo
Gardenarium 21:43, 01 wrz 2011

Myszorek - ja także pod kostką mam kliniec dolomitowy. Była z niego zanim położył Witek kostkę - nawierzchnia. ale utwardzona zagęszczarką i chyba z dwa lata tak mieliśmy. Trzeba zagęścić koniecznie, będzie równo.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies