Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Matka 21:45, 01 wrz 2011

A to jeszcze ja dołożę parę słów w temacie"M i ogród Danusi": wczoraj oglądam sobie ogród Szefowej, wchodzi M i mówi:"No pokaż, pokaż...a tak tak...tu jest wejście od furtki zaraz obok jest podjazd, tak stawik i wielgachne rododendrony(łał-nazwę już zna)..." i tak mi opowiada..."a przed ogrodzeniem jakie wielkie drzewa...nie to co nasze...a trawa jaka!!!"no się uśmiałam!
ewaglen 21:46, 01 wrz 2011

Danusiu, Twój ogród jest zjawiskowy, magiczny. Oglądam Twoje zdjęcia maniakalnie. Jaką przestrzeń zajmuje?? I jeszcze nie dość mądre pytania:
1. Czy sprzątając przesuwasz bezustannie donice?
2. Gdzie je trzymasz zimą? Masz do tego jakieś pomieszczenie chłodne i widne?
Ja się boję tych donic, bo myślę, że z tym jest dużo pracy.
Pozdrawiam serdecznie
Ewa
Gardenarium 21:47, 01 wrz 2011

Alinka, nic straconego, w następnym roku przyjedziesz

Na przywitanie dzisiejszego wieczoru dla Was wszystkich, dziś zakwitła

Instagram Ogrodowiska
Sebek 21:47, 01 wrz 2011

kaisog1 napisał(a)
o bezczelności męskiej,...... mój najpierw gadał "po co ci to zielsko?!", "napewno się zmarnuje", "po cos tyle znowu nakupowała" a teraz "jak nie wypielisz kwiatków to ani jednego nie kupie!", "no gdzie to wsadzamy? bo tak smętnie w tej doniczce ma" Gorszy się zrobił jak gestapo

I tak źle i tak niedobrze

Raaany - nawet bym nie przypuszczał, że jedno małe miejsce może zmienić całkiem człowieka - jednak Twój ogród Danusiu jest magiczny
Sebek 21:48, 01 wrz 2011

gardenarium napisał(a)
Alinka, nic straconego, w następnym roku przyjedziesz

Na przywitanie dzisiejszego wieczoru dla Was wszystkich, dziś zakwitła

Piękna - będzie sesja dzisiaj?

No to już zaczynam szukać kwiatka na 600
alinak 21:49, 01 wrz 2011

wiesz Kasia , męski punkt widzenia nigdy do odgadnienia . oni zupełnie co innego myślą , a co innego mówią .
jak wymyśliłam zakątek papieroskowy przy kaskadzie , to powiedział ,że palcem nie ruszy , bo zagrace jego trawkę , ale jak wytyczyłam placyk włóknina i wsadziłam thujkę i klona z pomocą pana . to się oburzył , że przecież on może mi pomóc i po co najmuję ludzi do pracy , jak mam jego . .......wykończył wszystko sam .
kaisog1 21:49, 01 wrz 2011

..to nie ogród - to człowiek
Gardenarium 21:50, 01 wrz 2011

A ja dzisiaj miałam za zadanie wykonać dekorację wrzosową w dwóch skrzyniach.
Rankiem nakręciłam się kawką i naszymi wieściami, napisałam artykuł o wrzosowiskach i pojechałam w poszukiwaniu odpowiednich egzemplarzy. I oto co miałąm w bagażniku

60 wrzosów w kilku odmianach

Co z tego zrobiłam będzie w oddzielnym wątku lub artykule.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 21:52, 01 wrz 2011

Ale to Toyoty są rozciągliwe - idealne auto dla mnie, hehe

Załóż wątek, albo dodaj do dekoracji wejść, tarasów
Gardenarium 21:54, 01 wrz 2011

ewaglen napisał(a)
Danusiu, Twój ogród jest zjawiskowy, magiczny. Oglądam Twoje zdjęcia maniakalnie. Jaką przestrzeń zajmuje?? I jeszcze nie dość mądre pytania:
1. Czy sprzątając przesuwasz bezustannie donice?
2. Gdzie je trzymasz zimą? Masz do tego jakieś pomieszczenie chłodne i widne?
Ja się boję tych donic, bo myślę, że z tym jest dużo pracy.
Pozdrawiam serdecznie
Ewa

Ogród ma 500 m2 z domem. Ale ma 50 m linii brzegowej od ulicy

Donice stoją na takich dystansach na nózkach z gumką, przesuwanie jest jednym paluszkiem, ale nie przesuwam, sprzatam schody i taras wodą, nie zamiatam.
Bukszpany stoją zimą tam gdzie stały, a pozostałe wnosze do garażu. Ostatnio zastanawiam sie nad ich przechowaniem w szklarniach niedaleko mnie.

Z donicami jest wielka frajda, zmiana aranżacji itp. Nie ma znowu aż tyle pracy.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies