Też czekam z niecierpliwością na orliki od Ciebie, chociaż w tamtym roku już kwitły, ale tak pojedynczo. Gąsienice też mi zżerają liście, ale Karol zbiera je ręczniebleee.Arabella kwitła dość ładnie, inne też. W tamtym roku za radą siostrzaną ciachnęłam je i muszę stwierdzić, że to było dobre dla nichMagnolia też u mnie ma pączki, cebulowe też wyłązą, mam nadzieję, że te mrozy im nie zaszkodzą
Teraz też jest zimno, bo jest wiatr....a wiadomo...gdyby nie wiatr
Awatarek zmienięPowojnik to chyba Arabella, a róża jakaś pnąca biała, muszę zobaczyć na etykietkę. Teraz już wiem która magnolia jest która
Idę malować karnisz z kuchni....na czarno mam nadzieję, że będzie dobrze
Mnie też się podoba . Z tą wstrzemięźliwością to się staram myślę. O pokroju i zdrowotności to wiem tyle co z netu. Róże to obcy mi temat,zdam się na Was . Lady of Shalot też mi się podoba i zdecydowałam się na nią m.in.
Nie chciałabym tam też jakiegoś buszu bylinowego. Mus wybrać ze trzy ,cztery gatunki.
fajne kolory i pomysł na różaną rabatę.
Podoba mi się.
Tylko umiar, a nawet wstrzemięźliwość zachowaj- ze trzy odmiany wybierz zdrowe i zgrabne pokrojem.
Ja to widzę podobnie,nawet teraz nie ma tam nic a nie wydaje się pusto. Masa świerków,niwaki zwracają uwagę. Śmiałki mam ,co prawda diabli wiedzą jakie-śmiałki po prostu. Myślisz żeby przed nimi zostawić molinie? Nie mam bladego pojęcia jak to by wyglądało
wg mnie w falistym koło i ścieżka są super. tylko te murki poprzecznie ustawione do ścieżki, szczególnie ten na środku.... oj, nie!
ja bym murek zrobiła jeden, spory, wyraźny, nie ciełabym już terenu nimi w kilku miejscach.
zimą pusto?- różaneczniki, świerki w dużej liczbie, kolorowe derenie, białe brzozy, dwa duże niwaki- po prostu inne rzeczy widać zimą.
Śmiałki różnie się zachowują na różnych miejscach- u jednych sa piękne, gdzie indziej szybko się 'filcują'. Pod sosnami łatwo im nie będzie więc warto spróbować. Można je wymieszać z sesleriami- grupy jednych i drugich. Pamiętam, że masz seslerie. Śmiałki próbuj jeśli je masz
Już bo ja chcę zacząć sadzić jak najwcześniej i zrobić w tym sezonie jak najwięcej ,niech już to zacznie jakoś wyglądać bo strasznie mnie męczy obecny wygląd ogrodu . Pozdrawiam Marta
Dziekuję Madziu
Magnolię podcinam co roku, takie modne wielopniowe drzewko robię taka mi się bardziej podoba a po drugie wielki krzak by mi się nie zmieścił...
Rabaty nie sprzątane , ale tragedii nie ma