Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 08:15, 13 kwi 2018

Iwona100 napisał(a)

Dzięki Ci dobra kobieto Ale masz mega rabatę i fajny ogrodniczy. Oj dzieje się u Ciebie. Będzie co oglądać,jak to wszystko rozkwitnie.

Na to liczę Na wiosnę tak się czeka na kwiaty...

tulucy napisał(a)
poznałam, po sąsiedzku byłaś, no fieszzzz foch... Autem 2 minuty do mnie...

Adres dałaś? Nie dałaś!

Kasia_CS napisał(a)
No tak jak juz rozmawiałyśmy, mam nerwa kto to widział takie ładne krzaczory w takiej cenie.. nie będę mogła spać dlaczego tylko magnolia już nie taka piękna w szkółce jak ta ŚŚ

No Lennei mieli akurat młodziutką, ale powiem Ci, że jakoś akurat tej odmiany nie widuję. Pomyśl o tej droższej, będę tam w poniedziałek, mogę Ci fotkę strzelić.

Toszka napisał(a)
Podglądam rewolucję, odpoczywam od eMa i dogaduję szczegóły domu dla Lavka. Ja stąd wyjadę, a on zapewne przyjedzie

Ty wiesz, że wczoraj wywaliłam tego marnego rh? Całe korzenie miał suche Na wszelki wypadek wybrałam całe podłoże i wsadziłam nowego w świeżą mieszankę.

anna_t napisał(a)
uhh ale magnolia! moja przezimowała i nawet dwa kwiatki będę mieć
Iza podczytuję cały czas i skoro teraz tyle słońca na Ciebie buchnie to może zniknie grymas i czapka

Dokupiłam dwie, dobrze u mnie rosną Teraz trzeba trzymać kciuki, żeby kwiatów przymrozek nie załatwił, jak w zeszłym roku.
Nad fotką pomyślę
mrokasia 08:18, 13 kwi 2018

O rany, Iza, aleś z przytupem weszła w tę wiosnę. Niektórzy dopiero ze snu zimowego wstali (czytaj: ja) a tu już robota pełną parą idzie .
Fajne te śś - pójdą na środkową??? A nową magnolię gdzie wsadzisz?
Muszę wpaść na inspekcję .

mrokasia 08:23, 13 kwi 2018

tulucy napisał(a)
poznałam, po sąsiedzku byłaś, no fieszzzz foch... Autem 2 minuty do mnie...

To Ty w tej okolicy mieszkasz?
Bo wydawało mi się, że zupełnie gdzie indziej...
MirellaB 08:23, 13 kwi 2018

Fajna ta świdośliwa taka dorodna
UrsaMaior 09:30, 13 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
O rany, Iza, aleś z przytupem weszła w tę wiosnę. Niektórzy dopiero ze snu zimowego wstali (czytaj: ja) a tu już robota pełną parą idzie .
Fajne te śś - pójdą na środkową??? A nową magnolię gdzie wsadzisz?
Muszę wpaść na inspekcję .

Aaa już mi się chciało Wiesz, że jak mam pomysł, to nie lubię czekać Śś poszła na miejsce strzępka, a on na środkową. Jedna magnolia też na środkową, na miejsce morwy, która poszła w miejsce wyciętej sosny. Obok, na miejscu małego buka, jest druga magnolia. Na środkowej, na miejscu kolejnej wyciętej sosny jest dereń kwiecisty. Hahahaha no i tak to właśnie jest, chyba lepiej przyjedź i zobacz
UrsaMaior 09:31, 13 kwi 2018

MirellaB napisał(a)
Fajna ta świdośliwa taka dorodna

No ładna Gęsta, 5-pniowa, zadowolona jestem. Zależało mi na czymś wąskim, więc idealnie pasuje.
Makao_J 10:01, 13 kwi 2018

Piękny okaz Ci się trafił. Szkoda by było przejść obok takiej obojętnie
Toszka 10:58, 13 kwi 2018

Jesli korzenie suche to znaczy, że co? że źle wydłubaliśmy torf?
Tak na marginesie - sama zobacz - można dumać i kombinować co może być przyczyną, ale czasami życie pisze przedziwne scenariusze... no taka zasuszona roślina w tak mokre, zeszłoroczne lato...
tulucy 11:46, 13 kwi 2018

A pytałaś ???
nicol21 14:28, 13 kwi 2018

Na Twoj ogrod wpadlam dopiero wczoraj. Dopiero przekroczylam setke, czyli pomalu zamykam sezon 2016 a juz widze ze masz piekny ogrod. Cudnie zagospodarowalas przestrzen ze starodrzewem. Masz tez pare klonow ktore ja uwielbiam [sangokaku, czy tez shiwr...cos tam – nigdy tej nazwy nie pamietam]. Super, zepolaczyliscie ogrod ze zastanymi drzewami, nadaje to i domu i ogrodowi wspanialego charakteru. W dodatku pieknie zagospodarowalas teren – juz nie moge sie doczekac dalszej wedrowki w sezonie 2017 – a ta czesc jest duuuzo dluzsza. Nie szprecham, ale mniemam ze gdzies w DE mieszkasz.
Glownie ogladam zdjecia, cos tam podczytuje ze mążcina to zdolna bestia i robi piękne rzeczy- ale on recznie na tych drutach miga czy moze maszynowo jakos to robi?

Widzilam, ze chcialas oddac Pashmine...no tylko ze to prawie 2 lata temu bylo. No trudno,...
A myslisz ze ta szkolka w ktorej kupilas https://www.agel-rosen.de to bylaby chetna zeby wyslac ze 2szt pashminy i z jedna first lady do Belgii ? W PL ciezko kupic bo chyba moda na nie nastala, a w BE rozanych sklepow jakos mniej i inne sa modne wiec pashminy nie uswiadczylam. Chetnie bym wiecej przytulila, ale u mnie mikro-ogrodek jest tylko.

Wracam do pięknego ogladania!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies