Karol, przyznam że róże są w roli głównej w moim ogrodzie, no może jeszcze rododendrony i azalie. Resztę roślin traktuję jako uzupełnienie lub tło. Nawet zdjęć pozostałym roślinom nie robiłam, teraz, jak założyłam wątek postaram się to nadrobić.
A tu jesienne zdjęcie trzmieliny oskrzydlonej
Przylaszczki sztuk 3 posiadam iryski ciemne - mus dokupić jesienią żeby było pole żonkile w blokach startowych, hiacynciki (chyba??) tulipki botaniczne i jagoda kamczacka potrzebują kilku słonecznych ciepłych dni
Nareszcie wiosennie . Po pracy pobiegłam do ogrodu opryski robić .Promanalem potraktowałam roßlinki z nadziejà , że minusów nie bèdzie nocnà porą. Jutro działam dalej.
Czy juz sadzić cebulowe?
Jutro zabieram się za porządkowanie żurawek.
Kilka fotek wrzucam szaro-burych z elementami wschodzących tulipków. róże czekają na ciècie i na kwitnienie forsycjii
) powsadzalam do ziemi patyki od horti , z nadzieją, ze moze zamienią się w .........
I pytanie : jak zagospodarować poniższą rabatę bo brakuje mi pomysłu ?... Jak widzicie trawnik w kolorze ....a w zasadzie to bez koloru
Witajcie!!
No właśnie tak, mam nadzieję,że słoneczko zaświeci i dla mnie.
Bo choroby i inne problemy ciągną mi się od jesieni, jak nigdy w życiu.
Dlatego czasu i głowy bark na inne sprawy.
Dziś na przykład, miałam wolne( teoretycznie tylko)
Postanowiłam jechać na działkę i dokończyć porządkowanie i tak od 10 do 16 pracowałam non- stop.I takie to moje wolne było.
Ale jestem usatysfakcjonowana.
Bo porządki ogrodowe dokończone.Wygrabione z rabat.
2 nowe rabaty wokół nowych róż zrobione.Kolejny kawałek trawnika znikł
Kilka roślinek zmieniło miejscówki.Jeżyny przesadzone,Porzeczkoagrest też.Dolomitem posypane.Kopczyki z róż zdjęte.
Nawet skusiłam się,żeby posiać rzodkiewkę, sałatę, marchewkę i pietruszkę.I tyle
Dla was jeszcze wiosenne kolorki.