Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 13:01, 12 kwi 2015

szemusia napisał(a)

Ewcia - przecież wiosna dopiero się zaczęła, ze wszystkim zdążysz . Ja wychodzę z założenia, ze ogrod nie ucieknie, no i ma przede wszystkim cieszyć. A wiadomo, że często są sprawy ważniejsze.
Pozdrawiam niedzielnie, dobrze, że choroba sie wycofała

Masz rację, Beatko Zdążę ze wszystkim, tylko trochę denerwuje mnie to, ze ciągle muszę odkładać tę wertykulację, a przez to też nawożenie trawnika.
anna_g 14:33, 12 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)

Fotki już obejrzałam Bardzo ciekawa ścieżka Masz tyle pomysłów!
Czujemy się zbuziakowani

Ewo śliczne te kompozycje. Bardzo energetyczne ja to z donicami jestem kiepska bo nawet jak je zrobię to potem zapominam podlewać Donice mi sie baaardzo podobają.... u innych... U siebie stawiam na to co na rabatach
malgorzata_s... 15:48, 12 kwi 2015

Byliśmy dzisiaj na spacerze w lesie, tam też już wiosna A jak nad morzem?
Ewa777 15:55, 12 kwi 2015

anna_g napisał(a)

Ewo śliczne te kompozycje. Bardzo energetyczne ja to z donicami jestem kiepska bo nawet jak je zrobię to potem zapominam podlewać Donice mi sie baaardzo podobają.... u innych... U siebie stawiam na to co na rabatach

Na rabatkach kwitną tulipany

Ewa777 15:58, 12 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Byliśmy dzisiaj na spacerze w lesie, tam też już wiosna A jak nad morzem?

Gosiu, nad morzem w sensie wody nie byliśmy - jeżeli o to Ci chodzi Jesteśmy po nocnej imprezie urodzinowej Nie mamy siły na spacery
Ochłodziło się i to bardzo w porównaniu z wczorajszym dniem. Dziś mamy tylko +13'C

Margo 16:13, 12 kwi 2015

Ewo, fajnie że Dorotka już zdrowa, oby wszystkie choroby mijały tak szybko
Czy u Ciebie dziś też wiatr głowę urywa ?
A jutro pokazują że ma wiać jeszcze gorzej , a chciałam w końcu w ogrodzie porobić, bo mam tyły straszne.
U mnie też tulipanki się otwierają.
A wogóle to padamy ze zmęczenia po wczorajszej akcji z sadzeniem żywopłotu. Od rana do nocy robiliśmy, ale się udało. Byle tylko wszystko sie przyjęło...
Ewa777 16:22, 12 kwi 2015

Margo napisał(a)
Ewo, fajnie że Dorotka już zdrowa, oby wszystkie choroby mijały tak szybko
Czy u Ciebie dziś też wiatr głowę urywa ?
A jutro pokazują że ma wiać jeszcze gorzej , a chciałam w końcu w ogrodzie porobić, bo mam tyły straszne.
U mnie też tulipanki się otwierają.
A wogóle to padamy ze zmęczenia po wczorajszej akcji z sadzeniem żywopłotu. Od rana do nocy robiliśmy, ale się udało. Byle tylko wszystko sie przyjęło...

Gosiu, wiatr mi hula po ogrodzie. Porwał mi pokrywę z piaskownicy i turlał po trawniku.
A tuje Wam się przyjmą, co się mają nie przyjąć. U mnie wszystkie się przyjęły bez problemu. Pamiętaj teraz o podlewaniu i będzie dobrze Duże są?

Jedną koronę cesarską coś zjada... podejrzewam ślimaki...
Margo 16:34, 12 kwi 2015

A my założylismy w tym tyg. osłony na płot z nadzieją że wszelkie wichury już za nami. Za chwile idziemy część zdejmować, bo boimy sie o płot patrząc na jutrzejszą prognozę . Ale od czwartku ma być podobno już ładnie.
Tuje kupiliśmy takie ok 1m, ładnie zagęszczone kopane z gruntu. I do tego 3 serby 1,5 m Jak często podlewałas swoje tuje po posadzeniu ?
Ewa777 17:07, 12 kwi 2015

Margo napisał(a)
A my założylismy w tym tyg. osłony na płot z nadzieją że wszelkie wichury już za nami. Za chwile idziemy część zdejmować, bo boimy sie o płot patrząc na jutrzejszą prognozę . Ale od czwartku ma być podobno już ładnie.
Tuje kupiliśmy takie ok 1m, ładnie zagęszczone kopane z gruntu. I do tego 3 serby 1,5 m Jak często podlewałas swoje tuje po posadzeniu ?

To fajne zakupy zrobiliście od razu widać zmianę
My podlewaliśmy co 3 dzień, ale pamiętaj, że mamy glinę. Musisz pilnować podlewania przez cały sezon. To ważne
GosiaJoanna 17:48, 12 kwi 2015

Ja byłam nad morzem no nie w Gdańsku tylko w Stegnie ale stwierdzam że wiosna też tam dotarła ...zaliczyiśmy piękny spacer Miesio pierwszy raz widział morze i już chciał się kąpać he he pozdro już z Polesia