Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

ewa004 15:12, 12 kwi 2015

Napracowałaś się ,ale jestem pewna że efekty będą powalające
Ewkakonewka 15:42, 12 kwi 2015

ren133 napisał(a)
Duuużo dziś zrobiłaś Brawo! a w jakiej odległości od żywopłotu posadziłaś hortensje?

Zmierzyłam Hortensje od żywopłotu rosną w odległości 110 cm. Przy czym żywopłot nie był cięty w tamtym roku jesienią i po wiosennym cięciu myślę, że będą jakieś 120-130 cm i nawzajem od siebie też są w takiej odległości.
Ewkakonewka 15:49, 12 kwi 2015

eda napisał(a)

Ewcia śliczniaście kwiecie aż u mnie pachnie mmmm widzę że też szalałaś piękny dzień był wczoraj i dziś no i dziś deszczem przywalił bo taki mocny był ale wyrobiłam siem chwaściory wycięte po deszczu pewnie jeszcze wyjdą ale już nie tak jak było dywanik już u mnie rósł hi hi
Fajnie teraz nie Ewcia ? siły brak dobrze że niedziela macham i spokojnej nocki a jak tam chorobka ? Poszła sobie już ?

Edzia deszczem straszysz? U nas w prognozie też jest dzisiaj deszcz, ale puki co słońce obłędne, niestety wiatr też spory i już dzień nie ma takiego uroku jak wczoraj Chwaściory eh dobrze, że ogarnęłaś temat

Kwiatki dzisiejsze świeże
Tulipan ma być biały lub czarny bo takie sadziłam

I różnica w tempie wzrostu. Szafirki w gruncie kwitną, w donicach jeszcze się zbierają

Ewkakonewka 15:50, 12 kwi 2015

jazzy napisał(a)

I czy to nie wspaniałe?

Pewnie, że jasne
Ewkakonewka 15:51, 12 kwi 2015

Kacha123 napisał(a)
Ewuś, czym ruszasz?

A normalnie funkcjonuję nawet o dziwo Znaczy się można było zrobić więcej huhuhuuhuh
Ewkakonewka 15:54, 12 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Po aero jodze i pracy w ogrodzie jestem nieżywa. Chyba tylko zęby mnie nie bolą....

Macham do Tytanicy pracy

Hortensje z rozplenicami to prawdziwie pinterestowe widoczki będą ! Już się doczekać nie moge !

Jeszze aero jogę sobie dołożyłaś, wow ??? Kobieto ten tytan to chyba Ty siejesz po Ogrodowisku i obrazki pinterestowe też
Ewkakonewka 15:59, 12 kwi 2015

jona napisał(a)

Ja wertykuluję bez kosza. Potem wygrabiam trawę, a to też ciężka robota . I zupełnie na własne życzenie, bo lata całe trawnik był tylko zgrabiany, a kiedyś to nawet chyba nie zgrabiany . No może trochę lepiej wygląda, ale nie podchodzę do trawnika z fanatyzmem

Właśnie tak w tamtym roku wiosną zrobiłam bez kosza i pamiętam do dziś jaka to masakra była, potem jesienią już się wyrobiłam tylko z trawnikiem przed domem i do kosza zbierałam, ale nie było tego siana tyle jednak co po zimie U mnie jakby nie robić wertykulacji i aeracji to już całkiem do wymiany chyba by się trawa nadawała bo filc się robi. A ja nie wiem czy podchodzę z fanatyzmem, chyba nie , ale uwielbiam kosić trawę, a może nawet bardziej to uwielbiam patrzeć jak jest taka świeżo wykoszona
malgorzata_s... 15:59, 12 kwi 2015

Tulipan może zczernieje Niestety pomyłki w cebulkach to normalka
Ewkakonewka 16:02, 12 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)
Fajne rabatki u ciebie powstały i jakie duże
Mój trawnik też czeka na wertykulację Może w przyszłą sobotę się uda...

Ewcia bo trochę trzeba obsadzić, ma to plusy i minusy, bo miejsca nie zabraknie na nic, ale orobić to się też potem trzeba Ale co tam
W takim razie robimy aerację w następną sobotę Hurtem Oby się udało, bo nie lubię jak tak coś nade mną wisi
Ewkakonewka 16:03, 12 kwi 2015

siakowa napisał(a)
podziałala Pani

Pozazdrościła Ci i podziałała