Zmierzyłam Hortensje od żywopłotu rosną w odległości 110 cm. Przy czym żywopłot nie był cięty w tamtym roku jesienią i po wiosennym cięciu myślę, że będą jakieś 120-130 cm i nawzajem od siebie też są w takiej odległości.
Edzia deszczem straszysz? U nas w prognozie też jest dzisiaj deszcz, ale puki co słońce obłędne, niestety wiatr też spory i już dzień nie ma takiego uroku jak wczoraj Chwaściory eh dobrze, że ogarnęłaś temat
Kwiatki dzisiejsze świeże
Tulipan ma być biały lub czarny bo takie sadziłam
I różnica w tempie wzrostu. Szafirki w gruncie kwitną, w donicach jeszcze się zbierają
Właśnie tak w tamtym roku wiosną zrobiłam bez kosza i pamiętam do dziś jaka to masakra była, potem jesienią już się wyrobiłam tylko z trawnikiem przed domem i do kosza zbierałam, ale nie było tego siana tyle jednak co po zimie U mnie jakby nie robić wertykulacji i aeracji to już całkiem do wymiany chyba by się trawa nadawała bo filc się robi. A ja nie wiem czy podchodzę z fanatyzmem, chyba nie , ale uwielbiam kosić trawę, a może nawet bardziej to uwielbiam patrzeć jak jest taka świeżo wykoszona
Ewcia bo trochę trzeba obsadzić, ma to plusy i minusy, bo miejsca nie zabraknie na nic, ale orobić to się też potem trzeba Ale co tam
W takim razie robimy aerację w następną sobotę Hurtem Oby się udało, bo nie lubię jak tak coś nade mną wisi