Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:16, 19 lut 2015

Do góry
Wstawiam u Ciebie jak coś to potem usunę
Drugi jest chudszy i ma mniej gałęzi, nie robiłam mu fotek
odchudziłam dołem bo za gruby był i minimalnie górą skorygowałam, teraz widzę że od dołu po lewej gałąź do usunięcia

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:15, 19 lut 2015

Do góry
Mirka......powtarzam robienie sadzonek przy okazji wiosennego ciecia, wpadly mi nowe pomysly na roze

Anabell....do 10 bylo bialo, teraz cudnie, zaraz lecę do ogrodu

Danusiu....ten wilczomlecz jest cudowny, ale ruszyly juz wszystkie dzis ciepelko, zaraz zobacze, co nowego w trawie piszczy

Bleebla....Agnieszko, mamy wiosne, trzeba dzialać

Iwka....masz zaklepane

Jagoda99...tez serdecznie pozdrawiam

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:05, 19 lut 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję Irenko! Odpaliłami w ogrodzie i naparapetach. Pierwsze pomidory wschodzą. Za tydzień, dwa-pikowanie.

Tyle tych nasion wysiałam, że wsadzać będę w ilościach przemysłowych chyba.
Ale je uwielbiam.

I super, moze zbladze, jak beda zbiory tez w tym roku bede miec pomidorki i nie tylko
Kochanowy ogród 12:31, 19 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Poprawiłam inaczej

Danusia pomogła mi tak na szybko chyyyy to mi się też podoba i biebyłoby bez problemu gdyby nie fakt że niema tam drogi do domków letnich proszę wszystkie sugestie mile widziane
Kochanowy ogród 12:23, 19 lut 2015

Do góry
Po lewej stronie na być droga do domków letnich,po prawej podjazd do garażu bardzo podoba mi się kręta ścieżka do domu i płynność rabat takie przenikanie .
Chciała bym byście się wypowiedzieli i doradzili mi co z tą prawą stroną jak to ugryść brak mi weny

Witam Kochani :) 12:14, 19 lut 2015

Do góry
Nazywam się Dominika i jestem półroczniakiem ogrodowym znaczy to tyle, że w sierpniu zeszłego roku, zakupiliśmy z mężem kawałek swojego miejsca wśród drzew i zieleni Jest to 4 arowy ogródek działkowy, który chcemy uczynić naszą oazą spokoju i wytchnienia. Poza tym jest to też w jakimś sensie zakup dla naszych dzieci, aby odpoczęły od mieszkania w bloku i miały swój świat z huśtawkami, hamakami i własnymi maliami
Działka już jest w sporej części zagospodarowana, ale przyszła "inna miotła" i chce zamiatać po swojemu
Zdjęcie jest ogóle, zrobione jakieś dwa, trzy tygodnie po nabyciu (po koszeniach, przycinaniu żywopłotu i ogólnym uprzątnięciu działki).
Ogrodowe przygody 12:11, 19 lut 2015

Do góry
I ja gratki zostawiam no i kwiatucha
Charlotte
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 12:05, 19 lut 2015

Do góry
Dlatego wracając do moich planów... może ktoś inaczej widziałby to miejsce.. . może zamiast berberysów róże okrywowe...? Zaznaczam, że mam mało czasu wolnego i wolałabym ogród mniej wymagający.
Jest tak:

A planuję coś w tym stylu
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:56, 19 lut 2015

Do góry
Witaj Bogdziu miłego dnia wszystkim
Ogródek Anity 11:54, 19 lut 2015

Do góry
Ta też jest od nich
Magical Candle
Ogródek Anity 11:50, 19 lut 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Anitka znasz ich mają takie niskie ceny
http://allegro.pl/krolowa-hortensji-renhy-vanille-fraise-super-cena-i5106367419.html

Tak, kupuje tam. Mam kilka okazów hortensji od nich. Zazwyczaj mają po 3-5 gałązek, ale po pierwszym cięciu wiosennym rozrastają sie , np. Zobacz tą:

To vanilka od nich to jej trzeci sezon u mnie
Oczywiście nie wiem, jakie okazy sprzedają przez net, ale korzenie i odmiany mają dobre, bo przy odpowiednim cięciu rozrastają sie

Ogródek Anity 11:44, 19 lut 2015

Do góry
Pozdrówka dla wszystkich odwiedzających
Dołączam zeszłoroczne zdjęcie z mojego ogródka- już niedługo takie widoki bedą wszędzie
Poznajemy ptaki 11:36, 19 lut 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Moje zdjęcia nie są takie piękne jak Oli ale powiedzcie mi czy to jest Sikora czarnogłówka czy Sikora uboga

Też nie jestem pewien czy uboga czy czarnogłówka, te cechy upierzenia nie zawsze są wyraźne i nie zawsze dają jasny obraz, głosik rozwiązałby problem. Bardziej pasuje mi sikora czarnogłówka, czapka daleko zachodzi na płaszcz.
W kamiennym kręgu od początku 11:36, 19 lut 2015

Do góry
Zostawiam "moje" stadko saren....chyba mogę tak powiedzieć, bo regularnie pasą się na naszej pszenicy

W kamiennym kręgu od początku 11:34, 19 lut 2015

Do góry
Milka napisał(a)
I ja zachwycam sie zachodem A jak tulipany, wyłażą już? U mnie czosnki olbrzymie wylazły na 15 cm i ciut podmarzły, nie wiem, jak to będzie z kwieciem

irenko, u ciebie znacznie cieplej niż u mnie....moje tulipanki jeszcze nie wszystkie wyszły, bo w nocy są minusowe temperatury.....ale natura da sobie radę....wszystko sie wyrówna....dzisiaj zakwitła następna kępka przebiśniegów

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:31, 19 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Kilka widoczków.
Zachwyt nad rozchodnikiem trwa

Moja kolejna ulubienica, nowość żuraweczka Cracked Ice od metalicznego koloru do ciekawej zieleni widocznej obecnie, białe kwiaty.

Jak dla mnie najłądniejsza zielona żurawka Silver Dolar, rośnie na patelni i straciła od maja może 4 stardsze przypalone listki (5 widać kolejny ) kwiaty czerwone

Witaj Luki,
Przepiękna jest ta rabata! Czy mógłbyś mi powiedzieć jaki to rozchodnik?
Ogród nad Rozlewiskiem 11:31, 19 lut 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Pozostając w błędnym, jak się później okaząło przekonaniu, że skoro w sobotę jest cudna pogoda, to i niedziela będzie piękna, postanowiliśmy ogrodowe zajęcia odłożyć na dzień następny (zamierzaliśmy wykonać cięcie brzózek) i wybraliśmy się na przejażdzkę rowerową.

Oto, co zobaczyliśmy w jednej z sąsiednich miejscowości.

to bobry tak narozrabiały ?

sliczne widoczki tam masz ile to km od Warszawy ?
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:31, 19 lut 2015

Do góry
Dziękuję Irenko! Odpaliłami w ogrodzie i naparapetach. Pierwsze pomidory wschodzą. Za tydzień, dwa-pikowanie.

Tyle tych nasion wysiałam, że wsadzać będę w ilościach przemysłowych chyba.
Ale je uwielbiam.

W kamiennym kręgu od początku 11:28, 19 lut 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Uśmiecham i macham z Makowa
U mnie wszystko na wierzchu ale jeszcze nic nie kwitnie
Wiosna Wiosna !!!

U mnie dzisiaj słonecznie, ale zimno
Złapałam słonko we wrzosach

Ogród mojej mamy 11:27, 19 lut 2015

Do góry
Rok 2006 zimowo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies