Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 21:39, 10 kwi 2015

Kokoryczka

hosty

kosaćce syberyjskie

clematis

nieśmiały start red barona
babka 00:26, 11 kwi 2015

Magnolio, może tu zerkniesz więc wstawiam ten mój taras do obsadzenia lawendą. Aktualnie nie ma tam tych roślin, które widać na zdjęciach.
Z czoła ma być tylko lawenda - jak gęsto? rzadziej niż 45cm ? Wzdłuż długiego boku ma być 1 lub 2 rzędy, środkiem będą róże.

waldek727 00:59, 11 kwi 2015

babka napisał(a)

Spać od tych dylematów już nie mogę

Olu.
Dołącz do ,,Klubu Nocnych Marków".
Ze mną np. możesz sobie porozmawiać do 4:30
waldek727 01:16, 11 kwi 2015

babka napisał(a)
Magnolio, może tu zerkniesz więc wstawiam ten mój taras do obsadzenia lawendą. Aktualnie nie ma tam tych roślin, które widać na zdjęciach.
Z czoła ma być tylko lawenda - jak gęsto? rzadziej niż 45cm ? Wzdłuż długiego boku ma być 1 lub 2 rzędy, środkiem będą róże.

Lawenda ma swoje dobre i złe strony. Ja ,,babeczko" do kompozycji towarzyszącej różom zaproponowałbym Ci szałwię omszoną, tojada lub przetacznika kłosowego ,,Veronica spicata christa". Warunki glebowe dla róży i lawendy to dwa odmienne światy.
babka 09:42, 11 kwi 2015

waldek727 napisał(a)

Lawenda ma swoje dobre i złe strony. Ja ,,babeczko" do kompozycji towarzyszącej różom zaproponowałbym Ci szałwię omszoną, tojada lub przetacznika kłosowego ,,Veronica spicata christa". Warunki glebowe dla róży i lawendy to dwa odmienne światy.

Teraz mi to mówisz ?
Już nakupiłam i róże i lawendę.
Lawenda ma u mnie priorytet więc w ten sezon pozostanie lawendowo różany, jeśli się nie sprawdzi to na róże inne miejsce mam Przetacznika i szałwię mam w najbliższych planach dokupić
Waldku gdyby nie zdrowy rozsądek to bym siedziała i do białego rana I tak zapewne nie jedną nockę z Tobą spędzę Zresztą nic nowego, podczytuję Cię to tu to tam
Miłego dnia
yolka 11:29, 11 kwi 2015

Dziś byłam przejazdem w Pakości i zachaczyłam o szkółkę, powoli sie zaczyna, ale myślę że przełom kwietnia i maja będzie co wybierać, sporo roślin napikowanych w doniczkach, ale jeszcze mikrusie, strach kupować, lepiej żeby sie dobrze ukorzeniły
babka 21:03, 11 kwi 2015

Dzięki Jolu, cenna informacja Ja chyba wybiorę się 25.04 lub 02.05. Byliny też maleńkie czy masz na myśli trawy ?
Bogdzia 21:59, 11 kwi 2015

Świetne te Twoje wyniesione donice.Pies i ogród to jednak problem prawie zawsze , no może przy bardzo małych psach problemu nie ma o ile nie lubia grzebac w ziemi, ale pies najlepszym przyjacielem i co do tego nie ma watpliwości. Pozdrówka.
babka 22:10, 11 kwi 2015

Odpozdrawiam Bożenko Choć czasem mam tych moich przyjaciół po kokardkę to jednak nie wyobrażam sobie domu bez psa
Kiedyś mieliśmy małą, super grzeczną psinę, nie pomyślałam że może być inaczej Za brak wyobraźni niestety się płaci
Trzy psy to już sfora i rządzi sie własnymi prawami
Bogdzia 22:12, 11 kwi 2015

babka napisał(a)

Trzy psy to już sfora i rządzi sie własnymi prawami

To prawda. Ja po przezyciach rozstaniowych z psem nie chcę już miec innego, nie na moje siły sercowe.