Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Beskidzkie marzenie 22:09, 18 lut 2015

Do góry
Trochę wiosny

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:03, 18 lut 2015

Do góry
u mnie od kilku dni w nocy mroźnie...-10 ...-7...brrrrrrrr
mam nadzieję,że to końcówka zimy

w ciągu dnia słoneczko ale chłodno...

ogólnie mam jeszcze dużo śniegu...

Ogród nad Rozlewiskiem 22:00, 18 lut 2015

Do góry
dominika_ napisał(a)
Bobry grasują?

Grasują, paskudy.

Pamiętacie jak ratowałam jedną z ostatnich wierzb rosnących nad Jeziorem?

Przegrałam z bobrami.
Nie mogły ścinać na dole pni, bo założona była siatka, to ścięły nad siatką.

Obecnie wierzba wygląda tak. Po prawej widać kikut, który pozostał po działaniach bobrów. Widać, jak wysoko weszły, żeby go ściąć.

Pewnie do wiosny i ten ostatni pień zetną.
Ogrodowe przygody 21:57, 18 lut 2015

Do góry
Beskidzkie marzenie 21:49, 18 lut 2015

Do góry

Ogródek Ewy 21:46, 18 lut 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Moja droga jak się zacznie to nie tak łatwo przestać . Teraz niech to właśnie ogród Cię inspiruje . Poszukaj jakichś "przydasiów", choćby kilka niepotrzebnych desek, zbij razem, pomaluj i już masz ławeczkę jedyną w swoim rodzaju . Albo ze skrzynek po cytrusach, które można za dziękuję dostać w sklepie (takie z cienkich deseczek) możesz zrobić ładne osłonki na doniczki .

To ja próbuje przerwać(już)nałóg, a Ty co?
Skrzyneczkę mówisz, to zobacz.
Właśnie myślę co z tym zrobić...

Ogród nad Rozlewiskiem 21:45, 18 lut 2015

Do góry
Pobyty nad Rozlewiskiem mają często charakter edukacyjny i wielce poznawczy
Mieszczucha na łonie natury zachwyca wiele, niemal wszystko.

Ale niemal tyle samo, co zachwyca, także zadziwia.
Głównie z powodu braku dostatecznej wiedzy

Bo otóż następnego dnia na tym samym akwenie zobaczyliśmy bowiem...

Tak, to czapla siwa. Zmarznięta, bo zimno w niedzielę było okrutnie.

Pojęcia nie miałam, że czapla siwa zimuje w Polsce. Teraz już wiem, ze na zachodzie naszego kraju zimuje, natomiast w pozostałych rejonach zostaje na zimę, jeśli są łagodne.

Widzieliśmy także kilka drapieżników, ale tylko tego udało mi się uchwycić w kadrze. Nie wiem, co to. Kania?

Beskidzkie marzenie 21:45, 18 lut 2015

Do góry
Moniq napisał(a)

a ogród będzie za chwilkę jak uda mi się jakieś zdjęcia odnaleźć

Witaj na Ogrodowisku. My tu wiosny wypatrujemy, a Ty nam taką zimę serwujesz . Mam nadzieję, że odnajdziesz jakieś zdjęcia.
Rozpoznawanie roślin jednorocznych 21:43, 18 lut 2015

Do góry

Witajcie,
w tamtym roku dostalam nasionka szałwi, która przepieknie urosła, kwitła aż do mrozów i maiła 150-180 cm. Spotkałam się po raz pierwszy z taka szałwią. Może ktoś wie jak się nazywa i gdzie można kupić nasionka.
Pozdrawiam Wanda
Beskidzkie marzenie 21:42, 18 lut 2015

Do góry

a ogród będzie za chwilkę jak uda mi się jakieś zdjęcia odnaleźć
Asi ogródek pod świerkami 21:34, 18 lut 2015

Do góry
Witam Was Drodzy forumowicze. Czytam i czytam i czytam Wasze wątki i oderwać się nie mogę. Już od dłuższego czasu noszę się z zamiarem stworzenia czegoś estetycznego w moim ogrodzie. Jak narazie to tylko trawnik o ile można tak go nazwać gdyż wymaga w tym roku konkretnej rekultywacji. A więc pędzona chęcią stworzenia kilku pięknych rabat oraz Waszymi radami postanowiłam założyć swój wątek aby prosić w nim was o pomoc ale i po to by udokumentować jak to wszystko będzie mi się układać. A więc na początek wrzucam zdjęć kilka z prośbą o doradzenie mi.
Na pierwszy ogień pójdzie ściana pod domem od zachodniej strony - chciałabym stworzyć pod nią rabatę tak aby ukryć fundament ale co i jak będzie najlepiej dopiero zdecydujemy wspólnie ok???? Liczę na mnóstwo porad, mam nadzieję, że pobudzę Was do kreatywności, której macie niesamowite pokłady. Widziałam takie rabaty u mnóstwa z Was jednak chciałabym podyskutować jak to widzicie - jakie rośliny, jakie materiały do budowy, jak wykonać to samodzielnie. Przepraszam za zdjęcia , spieszyłam się przed zmrokiem - jeśli mi się uda jutro wrzucę więcej i lepszej jakości.

Ogród nad Rozlewiskiem 21:34, 18 lut 2015

Do góry
Pamiętacie baśń o brzydkim kaczątku? Przez pierwszy rok brzydkie kaczątko było szare. Dopiero po zimie, wiosną zobaczyło, że jest śnieżnobiałe i piękne.
To z niej dowiedziałam się po raz pierwszy i czysto teoretyczny, że łabędzie osiągają dojrzałość dopiero w drugim roku.
Takie właśnie, już nie pisklęta, ale jeszcze nie dorosłe łabędzie zobaczyliśmy na rozlewisku w Matejkach. Wraz z rodzicami, oczywiście. Iciekawskimi kaczuchami.

Żywopłotki cisowe. 21:33, 18 lut 2015

Do góry
Alfred Grile kaktusowa.

Aurora dekoracyjna wielka.

NN

Kaktusowa duża Keffora
Mirkowy ogród (początki) 21:28, 18 lut 2015

Do góry
Teresko siałam i to dużo np.Kłosowiec Oliki,Jeżówka, Ożanka, Szałwia muszkatołowa i trikolor,rudbekie,ostróżkę,b elamkandę ,rozwary ,trawy werbęnę pewnie to nie wszystko . Kosmosy,nagietk i resztę nasion posieję na rozsadnik na działce.Pomidorki i paprykę też posiałam?d Co do Matrony spróbować warto ale szybciej zrobisz sadzonki latem każdy kawałek pędu wsadzony do ziemi ukorzeni się ja tak robiłam nawet jak listek odpadnie to wsadzony do ziemi ukorzeni się To jest szybszy sposób jeśli chcesz jej dużo możesz jeszcze kępę podzielić To moje sadzonki rozmnożone
Lawendowy zawrót głowy 21:24, 18 lut 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Hortki pociachane

Czy ogłaszasz wiosnę na naszym terenie, niezależnie od zalegającego śniegu?
Poznajemy ptaki 21:24, 18 lut 2015

Do góry
jack_fox napisał(a)

Mieć takiego bodygarda

A sikorka wcale się go nie boi.

Aniu nie tak łatwo powiedziec bo czarnogłówka od szarytki (ubogiej) różnia sie długością czapeczki. Czarnogłówka ma dłuższą a jeszcze krawatem , jego szerokością a tu trudno coś stwierdzic mimo że zdjecia wyraźne .
Poznajemy ptaki 21:20, 18 lut 2015

Do góry
SAXON napisał(a)
Wczoraj podczas spaceru obserwowałem pierwsze żurawie.

Piękne zdjecie i wspaniała wiadomośc że juz wracają.
Moja bajka 21:18, 18 lut 2015

Do góry
Przerobiłam taką miseczkę wątpliwej urody na chyba całkiem znośną
W ogródku Iwony 21:16, 18 lut 2015

Do góry
Dla wszystkich oczekujących na wiosnę

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:08, 18 lut 2015

Do góry
Ewo przywędrowałam do ciebie za cypryśnikiem. Cuuudowny.

Ewo ile on ma lat i jaki jest jego średni przyrost roczny? I ile ma szerokości i wysokości- bo wygląda już dość potężnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies