Ana Myślałam dużo ostatnio o podobnej kompozycji tylko nie wiem czy pasowałaby na prostokątną rabatę o wymiarach 17m x 2,4m - czy nie będzie za mało miejsca?
ja mam Morning Light i rozplenicę ale nie wiem czy nie lepsza będzie jednak duża odmiana rozplenicy.
zobacz tutaj fota z wakacji (podpatrzone w Pacanowie) brzozy ML i Red baron. Ogród tam jest młody więc trzeba wziąć poprawkę na to, że ML podrosną
według mnie długaśne szpalerry mają 'to coś' miałam pomysł na front tzn przedpłocie w hortensjach a tam jest znacznie więcej niż 8m. Dumam czy nie przedłużyć hortensji przy thujach
ech nuda Pani udało mi się jeszcze powycinać rozchodniki, przyciąć kolejne żurawki, troszkę posprzątać z rabaty gdzie sa te fioletowe krokusy, troszkę pograbić (grabienie to przerywnik pomiędzy kucaniem i wycinaniem tego co trzeba wyciąć, takie rozprostowanie nóg) i tyle ale wiało że hej. Wypatrzyłam że pojedyncze fioletowe krokusy nabierają barw i jeden irys też pokazał lepek
Dziwne bo jakoś w tym roku kwitną te cebulowe nie równo
te u mnie pod domem maja prawie 5 metró, ale według mnie czym dłuższy taki szpaler tym ładniej wygląda pod thujami jest 6,5 metra i tak dumam czy nie powiększyć
No to ja chyba się muszę zapisać na Vanilki. Moje okazały się nimi nie być, sąsiadka wyrzuciła, zanim się zorientowałam . Przydałoby się chociaż 5 patyczków pewniaków. Zatem napiszę na pv.
Ana, pytałam się u mnie, ale zapytam się tu: kusi cię przycięcie róż? Bo te listki świadczą chyba, ze one ruszyły z wegetacją
U mnie też już są nowe pączki na różach. M pyta się, czemu jeszcze ich nie przycięłam. Ja ciągle odpowiadam, ze czekam na kwitnięcie forsycji. Ana, obetniesz szybciej? Czy będziesz czekać ?