Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 20:55, 12 mar 2015

Asiuniaa napisał(a)
Ana powiedz mi na jakiej długości masz hortensje na tej rabacie pod domem z tyłu? Zastanawiam się na jakiej długości dać je u siebie - moja ściana na jakiej zaplanowałyśmy hortensje ma 8 m. Czy to nie za dużo ? I ile sztuk hortensji kupić, bo chyba zamówię tam gdzie Iwona i Ola .
te u mnie pod domem maja prawie 5 metró, ale według mnie czym dłuższy taki szpaler tym ładniej wygląda pod thujami jest 6,5 metra i tak dumam czy nie powiększyć
ana_art 21:00, 12 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Skoro słońce świeciło to pewnie podziałalaś w ogrodzie ? Z nieciepliwością czekam na sprawozdanie
ech nuda Pani udało mi się jeszcze powycinać rozchodniki, przyciąć kolejne żurawki, troszkę posprzątać z rabaty gdzie sa te fioletowe krokusy, troszkę pograbić (grabienie to przerywnik pomiędzy kucaniem i wycinaniem tego co trzeba wyciąć, takie rozprostowanie nóg) i tyle ale wiało że hej. Wypatrzyłam że pojedyncze fioletowe krokusy nabierają barw i jeden irys też pokazał lepek
Dziwne bo jakoś w tym roku kwitną te cebulowe nie równo
ana_art 21:02, 12 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

No to ja chyba się muszę zapisać na Vanilki. Moje okazały się nimi nie być, sąsiadka wyrzuciła, zanim się zorientowałam . Przydałoby się chociaż 5 patyczków pewniaków. Zatem napiszę na pv.
Ana, pytałam się u mnie, ale zapytam się tu: kusi cię przycięcie róż? Bo te listki świadczą chyba, ze one ruszyły z wegetacją

kusi, kusi rozmawiałam ostatnio z Zieloną i ona mówi, że Robaczek kazała jej ciąć jak widać wyraźne znaki ruszenia, ale one w "innej Polsce' mieszkają
Agatan24 21:06, 12 mar 2015

Piękny ogród wydaje się taki duży a jednak nie jest ogromny.
Wszystko mi się u Ciebie podoba, powiem Ci że taki ogród to moje wielkie marzenie. Każdy szczegół przemyślany, cudnie po prostu aż nie mam słów tylko mogę zrobić achchchch...
Gratuluję wygrania nagrody, należała się w 200 procentach.

Pozdrowionka
Kasia73 21:28, 12 mar 2015

Anetko mam pytanie na rabatę z brzozami jako średnie piętro jakie proponujesz trawy?
ana_art 21:35, 12 mar 2015

Kasia73 napisał(a)
Anetko mam pytanie na rabatę z brzozami jako średnie piętro jakie proponujesz trawy?
ja mam Morning Light i rozplenicę ale nie wiem czy nie lepsza będzie jednak duża odmiana rozplenicy.
zobacz tutaj fota z wakacji (podpatrzone w Pacanowie) brzozy ML i Red baron. Ogród tam jest młody więc trzeba wziąć poprawkę na to, że ML podrosną
ana_art 21:36, 12 mar 2015

Agatan24 napisał(a)
Piękny ogród wydaje się taki duży a jednak nie jest ogromny.
Wszystko mi się u Ciebie podoba, powiem Ci że taki ogród to moje wielkie marzenie. Każdy szczegół przemyślany, cudnie po prostu aż nie mam słów tylko mogę zrobić achchchch...
Gratuluję wygrania nagrody, należała się w 200 procentach.

Pozdrowionka
oj dziękuję!!!! to miłe Mogę Ci tylko powiedzieć chcieć to móc
Agatan24 21:38, 12 mar 2015

ana_art napisał(a)
oj dziękuję!!!! to miłe Mogę Ci tylko powiedzieć chcieć to móc

Nie zawsze chcieć to móc a przynajmniej tak szybko jak by się chciało Cierpliwość, to jest dla mnie najtrudniejsze.
Kasia73 21:40, 12 mar 2015

Trafiłaś w punkt z tym zdjęciem red barona już mam na brzózy czekam.
ML chyba jednak za duży jako najwyższe piętro będzie dereń więc potrzebuję sprawdzonej trawy ale tak do 1,5 wysokiej
Mysza 21:51, 12 mar 2015

ana_art napisał(a)

Piękne krokusiki
Macham.