Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Kuba 07:46, 12 mar 2015

Chciałam prosić o poradę- czy można ciąć hortensje przy deszczowej pogodzie, czy to im może zaszkodzić. Pytam bo jutro mam wolny dzień i mogłabym się za nie zabrać ale pogody nie będzie rewelacyjnej
Edit 08:13, 12 mar 2015

Gardenarium napisał(a)
Ja motyla żółtego też widziałam przedwczoraj, krokusy mam późne, dopiero wyłażą, to nie mam się czym chwalić, ale tutaj sobie pooglądam

Ja również widziałam w poniedziałek żółtego motylka w Warszawie obecnie słoneczko czekam na zdjęcia i pozdrawiam
ana_art 08:34, 12 mar 2015

Kuba napisał(a)
Chciałam prosić o poradę- czy można ciąć hortensje przy deszczowej pogodzie, czy to im może zaszkodzić. Pytam bo jutro mam wolny dzień i mogłabym się za nie zabrać ale pogody nie będzie rewelacyjnej
szczerze mówiąc nie wiem, ja bym nie cięła. Zobaczysz sama jaka będzie jutro pogoda. Dzisiaj w pogodzie pokazują u nas chmury i śnieg a tymczasem fakt niezbyt ciepło ale piękne słońce świeci
Krakus 09:58, 12 mar 2015

ja wprawdzie motyli nie widziałem ale białych myszek też nie więc chyba nie jest źle a tak poważnie to jak zawsze z pytaniem do specjalistki kiedy przycinasz trzmielinę emerald gold? i pi razy drzwi na jaką u Ciebie jest wysokość przycinana?
ana_art 10:00, 12 mar 2015

Krakus napisał(a)
ja wprawdzie motyli nie widziałem ale białych myszek też nie więc chyba nie jest źle a tak poważnie to jak zawsze z pytaniem do specjalistki kiedy przycinasz trzmielinę emerald gold? i pi razy drzwi na jaką u Ciebie jest wysokość przycinana?
jak ruszy i wychodzi poza dozwoloną linię myślę że tak na ok 15 cm
Mirka 10:34, 12 mar 2015

Ana cięłaś już hortensje.Tak po cichutku przypominam się
ana_art 10:53, 12 mar 2015

Mirka napisał(a)
Ana cięłaś już hortensje.Tak po cichutku przypominam się
nie jeszcze nie ciełam Dlatego prosiłam o adresy wześniej by jak tylko utnę to nie dopytywać tylko sru w koperty i wysłać.
Asiuniaa 17:39, 12 mar 2015

Ana powiedz mi na jakiej długości masz hortensje na tej rabacie pod domem z tyłu? Zastanawiam się na jakiej długości dać je u siebie - moja ściana na jakiej zaplanowałyśmy hortensje ma 8 m. Czy to nie za dużo ? I ile sztuk hortensji kupić, bo chyba zamówię tam gdzie Iwona i Ola .
Madzenka 19:19, 12 mar 2015

Skoro słońce świeciło to pewnie podziałalaś w ogrodzie ? Z nieciepliwością czekam na sprawozdanie
Iwk4 20:51, 12 mar 2015

ana_art napisał(a)
nie jeszcze nie ciełam Dlatego prosiłam o adresy wześniej by jak tylko utnę to nie dopytywać tylko sru w koperty i wysłać.

No to ja chyba się muszę zapisać na Vanilki. Moje okazały się nimi nie być, sąsiadka wyrzuciła, zanim się zorientowałam . Przydałoby się chociaż 5 patyczków pewniaków. Zatem napiszę na pv.
Ana, pytałam się u mnie, ale zapytam się tu: kusi cię przycięcie róż? Bo te listki świadczą chyba, ze one ruszyły z wegetacją