Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

ana_art 09:14, 12 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Ana, nie kuś. Wczoraj właśnie ogłædałam twoje róże gdzieś na stronach z 2013 roku. Są śliczne zarowno te rabatowe jak i te na pniu. Potem je mało pokazywałaś. No i chwilowo brak na nią miejsca u mnie Może później

bo z czasem trudno mi było zrobić zdjęcia by nie pokazywać bałaganu za w tym roku się poprawie bo mam ogarnięte te miejsce. Odkryłam je już z zimowego snu i widzę nowe pączki
Asiuniaa 09:16, 12 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Asiu, jak byłam, to byly jeszcze ciemierniki, te co mam w donicy i trochę innych roślin. Ale ja wolę sprawdzone szkółki. Ja mam daleko do O. Dlatego dla mnie to calodniowy wyjazd do dużego miasta.

Ja mam 40 minut ale nie po drodze mi jakoś do nich w ostatnim czasie się więc pytam z ciekawości . Dziś u mnie znów zimno, wietrznie i pochmurno coś ta wiosna nasza nie może się zdecydować aby na dobre zagościć.
rozark 11:07, 12 mar 2015

Ależ masz pędzący watek , tyle sie u ciebie dzieje a obornika zazdroszę, ja nie mam skąd wziąć, więc mam granulowany
makkasia 12:27, 12 mar 2015

Iwonko zamówiłaś Genie? Donica na bogato piękniasta
ściskam
polinka 12:59, 12 mar 2015

Troszku nadrobiłam. Bratki z ciemiernikami piękne. Szukałam u siebie całych białych bratków ale nie znalazłam. Spotkałaś się może z takimi?
Asiuniaa 13:56, 12 mar 2015

ana_art napisał(a)
a u nas jeszcze ani bratków ani stokrotek, a jak przejeżdżałam obok jednego ogrodniczego to dostrzegłam choinki te z przed świąt

A ja dziś kupiłam śliczne stokroteczki , cały kartonik potem wrzucę zdjęcie u siebie
Ala106 15:38, 12 mar 2015

Gratuluję "Wizytówki", fajnie bardzo wyszła.
W pojemniku z werbeną coś zaczyna wychodzić .
A z lawendy chyba nic nie będzie. Wyszły trzy i zjadł je piesek.
Iwk4 20:16, 12 mar 2015

ana_art napisał(a)
bo z czasem trudno mi było zrobić zdjęcia by nie pokazywać bałaganu za w tym roku się poprawie bo mam ogarnięte te miejsce. Odkryłam je już z zimowego snu i widzę nowe pączki

U mnie też już są nowe pączki na różach. M pyta się, czemu jeszcze ich nie przycięłam. Ja ciągle odpowiadam, ze czekam na kwitnięcie forsycji. Ana, obetniesz szybciej? Czy będziesz czekać ?
Karol99 20:19, 12 mar 2015

Do kwitnienia forsycji już niedługo!
Iwk4 20:22, 12 mar 2015

Asiuniaa napisał(a)

Ja mam 40 minut ale nie po drodze mi jakoś do nich w ostatnim czasie się więc pytam z ciekawości . Dziś u mnie znów zimno, wietrznie i pochmurno coś ta wiosna nasza nie może się zdecydować aby na dobre zagościć.

Asiu, to masz bliżej niż ja. Ale w O wcale nie musi być tanio. Czasami w szkółkach można kupić zdrowsze i tańsze roślinki. Czasami można wysyłkowo, jeśli opłaca się płacić za przesyłkę.
Dziś u mnie też było zimno. M zrobił mi niespodziankę i przyjechał do domu. Zrobiliśmy wypad do miasta po tygodniowe zakupy i już nie zdążyłam pójść do ogrodu, było już za zimno. Jutro muszę koniecznie, bo byliny wykopałam z rabaty i muszę je posadzić. Chwilowo zaniosłam je do garażu, by im nie było za zimno.
A samochód stoi na dworze, hi, hi Roślinki są ważniejsze