Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe przygody 09:58, 12 lut 2015

Do góry
w tym roku mam plan zrobienia kremowo-limonkowo-czarnej rabaty
i ogarnięcie tych co mam by jakoś wyglądały
nastawiam się na stipy, trawy i werbenę.
Dojdą hortki. liliowce, jeżówki itd
Moja bajka 09:48, 12 lut 2015

Do góry
Hurrraaaaa! Znów się udało wyhodować funkie z nasionek . Wysiałam je w połowie grudnia (z własnych nasion, funkia "Dance with me") i myślałam, że tym razem chyba się nie doczekam. Byłam bliska nawet wyrzucenia tego w diabły, a dziś zerkam i taka miła niespodzianka. Wprawdzie na razie widać tylko dwa maluszki, ale zobaczymy co dalej. Podobno wysiane roślinki nigdy nie powtarzają cech rośliny matecznej (przeczytałam u Izy i teraz się mądrzę ), ale ciekawa jestem co z nich wyrośnie . Jedno jest pewne - będą to funkie .
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 09:27, 12 lut 2015

Do góry
anitan napisał(a)
no to do listy "pewniaków" dopisuję szałwię omszoną i liliowce

Posadziłam jesienią kocimiętkę a że mam 2 kocury, jestem ciekawa ich reakcji

Nie mam kotów. Bywa u mnie jednak dużo bezpańskich i z sąsiedztwa. Lubią wylegiwać się w kocimiętce.

Mam nadzieję, że nie będziesz miała nic przeciwko, jeśli wkleję tutaj jedno zdjęcie. Chcę pokazać Ci szałwię omszoną. To dwie fioletowe plamy widoczne na zdjęciu. jedna na dole, tuż za żurawką a druga do góry. W obu miejscach posadziłam po 3 rośliny. One się bardzo rozkrzewiają. Przycinam je i powtarzają kwitnienie. Bardzo lubią je motyle.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:23, 12 lut 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Wrzucę już naprawdę ostatnie.Obiecuję i idę spać.

Podoba mi się ten projekt trzy katalpy? po prawej podsadzone bukszpanami i dalej trzy wiśnie podobnie podsadzone. Z przodu po lewej stronie gdzie jest teraz różowa kropka pasowałby dla mnie jakiś ogrodniczy "rarytasik" jakiś bonsai za 5000, a poza tym rękami i nogami popieram radę Iwony o tym że szczegóły dopracowuje się podczas działania Pozdrawiam
Mój mały skrawek ziemi 09:13, 12 lut 2015

Do góry
Wszystkiego najlepszego !

Mały ogród, ale duuużo radości 09:11, 12 lut 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Przesiedzialam kilka ostatnich dni nad wątkiem "projektowanie ogrodów", podglądaniu Waszych ogrodów. Poprawiłam kształat rabat i planuję trochę poprzesadzać, powysadzać i podosadzać. Będę wdzięczna za każdą opinię na temat moich wypocin.
Tak jest obecnie:

A tak planuję zmienić

Co o tym sądzicie?

Danusiu bardzo podoba mi się Twój projekt. Nie myślałam, że w tak zadbanym ogrodzie można jeszcze coś zmienić a tu proszę. Miałaś rację.
Moje hortki będą miały za towarzystwo hosty i tylko hosty, może dołożę dwa żywotniki? Jak myślisz? Chodzi mi o coś zimozielonego bo kiedy zostaną same patyki to będzie łyso. Jeśli chodzi o podłoże zrobię tak jak piszesz. Czeka mnie ogrom pracy a przede wszystkim taczkowania
No i odradzam zakładanie jakiejkolwiek foli. W jednym z wątków widziałam jakie robi spustoszenie.
Morze woni i kolorów... 08:47, 12 lut 2015

Do góry

Morze woni i kolorów... 08:46, 12 lut 2015

Do góry
Mieczyki 2014

Kolorowy ogród na piasku 08:13, 12 lut 2015

Do góry
viva napisał(a)

Witam się.
Przyszłam z polecenia Małej Mi.
Pooglądałam, z wrażenia szczękę zostawiłam, gratuluję cudnego ogrodu.
A zdjęcie urokliwe - za pozwoleniem idzie do mnie na pulpit
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:50, 12 lut 2015

Do góry
Tam widać cięte tujki a i cisek przycięty nie powiem
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:47, 12 lut 2015

Do góry
Iwonka ---- nie bój się ciąć tuj to lepsze zielsko jak ja to mówię a wdzięczny materiał pod nożyce .Pokaż drzewko które chcesz przycić u siebie a powiem Ci jak to zrobić .Po dokładnym obejjrzeniu zobacz na jakiej wysokości jest najbardziej zagęszczona albo jakiej wysokości chcesz mieć drzewko ;.Do tej wysokości oczyśc pieniek i jesli to ma być kulka to podetnij dół i podcinaj koło .Nawet jeśli prytniesz za dużo to ona się zagęsci .Może być brzydka w pierwszym roku po cięciu ale potem bedzie piękna To moje podcinane Ta tuja była piękna 3 metrowa żółto zielona jak ją zcięłam była tak brzydka że wszyscy krzyczeli na mnie cośty zrobiła Teraz jest piękna
Mały ogródek Eli 07:43, 12 lut 2015

Do góry
Dasia napisał(a)

jarzmianki przybyły jesienią i bardzo mi się podobają

Dasia napisał(a)

Witaj Elu,
te trawki kupiłam na targu jako bezimienne, ale znawcy podpowiedzieli, że to jest turzyca Carex testacea "Praire Fire".
Mój mały skrawek ziemi 07:38, 12 lut 2015

Do góry
Madziu spełnienia wszystkich marzeń. Buziaki.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:24, 12 lut 2015

Do góry
Aga Taką miałam wysadzoną z doniczki hartowaną siedziała i niestety padła Jest data na zdjęciu
Mój mały skrawek ziemi 01:50, 12 lut 2015

Do góry
Madziu... życzę Ci... na ucho szeptam, bo wiesz czego Ci życzę........................
Kwiatka Ci zostawię
Ogrodnik Mimo Woli cd 01:02, 12 lut 2015

Do góry
Aneta - wybieramy się.. tylko bez Alinki.. ona będzie się ukulturalniać w inny sposób
Ta górka będzie nasza.. 1600 metrów różnicy wysokości do zjazdu na raz ... tak można jeździć

Foto ze strony Chopoku Moja ulubiona górka

Wichrowe wzgórze 00:50, 12 lut 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Widoczek jak z bajki Andersena.

Więc:
"Stara latarnia"
"Ogrodnik i jego chlebodawcy"
"Ostatni sen starego dębu"
i oczywiście " Rajski ogród"
Baśniowa kraina u Ciebie, tylko przegoń już tę "Królową Śniegu", bo czas na "Dobry humor" i " Najpiękniejszą różę świata"
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:50, 12 lut 2015

Do góry
Bogdzia -

Zdrówka , miłości i marzeń spełnienia,
Muminek niech troski w uśmiechy zamienia.
Niech życie wśród kwiatów szczęśliwie Ci płynie
w dostatniej i pięknej rzeszowskiej krainie.
I choc urodziłas sie w zimowy czas
my kochamy Ciebie a Ty kochaj nas.

Ja Was kocham... dlatego każdą wolną chwilę tkwię przed komputerem... a za piękne życzenia dziękuję.. i odwzajemniam.

Kosolka - też odwzajemniam życzenia... i niech Tobie ten ogród też rośnie i sprawia tyle radości co mi

Leon - Ola .. Tobie też.... zasługujesz na to co najlepsze .

Makkasia - Tobie Utra odwzajemnione życzenia, bo nie wiadomo czy u Ciebie też się taka impreza (bez gospodyni) zrobi I niech ta Twoja rabata różan olśniewa urodą by tego rozczochrańca nie trzeba było żałować .

Mariusz - siedzę już w tej drugiej połówce i jak na razie jest podobnie Oby tak dalej

Agnieszko - za bzyczka z Twoimi najwspanialszymi żagwinami dziękuję..

Mira - masz rację ... w 200% Dziękuję za kolejną królową. Dlaczego ja je lubię najbardziej na foto i u innych??

Jola lojalna - - mówisz , że ta połowa będzie lepsza??? Super.. a przynajmniej niech nie będzie gorsza Zmiana awatarka.. moja skleroza nie wyrabia z tymi zmianami..

Siakowa - dzięki że zajrzałaś Twego humoru mi brakuje

Rozark - oby się spełniło I Tobie i mi

Kasya - 120 wystarczy... dla zdrowia psychicznego rodziny

Dorocia - oj dawno my się nie odwiedzałyśmy.. tym bardziej dziekuje za życzenia

I kolejnym gościom podziękuje tym na co wszyscy czekają.. ale to od marca

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:35, 12 lut 2015

Do góry
Renia - piękna róża, piękne życzenia i pierwsze, zaraz po północy, przeczytałam przed spaniem i było to miłe na dobranoc W zasadzie za 24 godziny składamy życzenia Tobie

Magdziarzeszow - Tobie pora złożyć życzenia już teraz Sto lat Jesteśmy we trzy po kolei... i jakoś we trzy się trzymamy na tym Podkarpaciu

Iwonadm - sto lat i w zdrowiu..bo to najważniejsze.. ja jadę w sobotę na narty... dlatego gonię w pracy by nadrobić zaległości..warunki zimowe bombowe Będzie sie działo...czego i Tobie życzę

Mirka - dziękuję za życzenia i kwiatka, co na pewno wyrósł z byle jakiego patyczka.. jesteś mistrzynią w ukorzenianiu i rozmnażaniu

Karol - za ileśdzisiąt lat mam nadzieję, że też nie będziesz przerażony tym półwiekiem jak ja ...

Madżen - 200 lat ot przesada.. kto ze mną tyle wytrzyma

Haniu -
Jestem cyborg wirtualny
A na co dzień człek jest marny
Lecz Hanusię naśladuję
I w humor zło zawsze przekuję
Nawet wierszem coś zrymuję
BO..... Hanusię naśladuję.
I tak może do seteczki..w zdrowiu będziemy dmuchać kolejne świeczki
Za jeżówkę Ci dziękuję...bo do tych kwatków sentyment wielki czuję

Ala - za 100 lat dziękuję, ale do 120 się szykuję .... Bo 200 to przesada......

Napia - za romantyczne i pachnice kwiatki bardzo dziękuję.. aż mi zapachniało przez ekran. I gdyby nie te narty to za wisoną bym zatęskniła.

Gocha - i kolejny piękny bukiet... gdybym miała wybierać w bukietach.. to chyba zawsze wybrałabym ten .. z naszych kwiatów.. chabry rumianki... to piękne kwiaty..

Mira - jestem za i nawet nie przeciw.. zima w lutym, a potem wiosna Moja psychika jest nastawiona, że zima do końca lutego, potem śnieg w górach (marzec)... a u nas krokusowe łąki...
Biały domek pod lasem 23:45, 11 lut 2015

Do góry
ela_z napisał(a)

jarzmianki przybyły jesienią i bardzo mi się podobają

Piekna ta komozycja. Z jaka trawka skomponowalas jarzmianki? Pozdrawiam

Witaj Elu,
te trawki kupiłam na targu jako bezimienne, ale znawcy podpowiedzieli, że to jest turzyca Carex testacea "Praire Fire".
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies