Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:25, 10 lut 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Hania piękne Ania piękny wynik i ryciny super, pewnie, że chcemy.
Nataszę zapisałam sobie do: chcę kupić

Ewa to jeszcze pokuszę
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:24, 10 lut 2015

Do góry
Dzisiaj przeglądałam zdjęcia z kwietnia 2014 i choć już mi się nudzą to zostawię kilka żeby przypomnieć że ten cudny czas przed nami

w tym roku wybiorę chyba ciemne bratki choć moje postanowienia zwykle weryfikuje oferta rynkowa

dokupię różowych niezapominajek bo za dużo niebieskiego u mnie wiosną

Ogród prawie romantyczny 22:24, 10 lut 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Witaj Agnieszko, właśnie u Ciebie goszczę. Mam do przejrzenia 200 stron. Trochę poczytam Mam pierwsze pytanie. Co to za roślina, bukszpan, czy trzmielina ?

Domek masz bardzo oryginalny. Czuć bliskość Niemiec A jaki dorodny warzywnik Też planuję, ale mój będzie w wydaniu mini. Widzę gniazdo jaskółek. Przyniosły Ci szczęście ?

Już dawno nie widziałam chabrów. Moja babcia robiła z nich wspaniałe picie , taka pyszną oranżadkę.

Wspaniale wygląda bodziszkowa rabata.

Piszesz, że lubisz róże, więc z okazji 200 różyczka

Ewo, jak miło Za różyczkę bardzo dziękuję, ale zdradź , co to za piękność mam pewne podejrzenia, ale pewności brak

Na pierwszym zdjęciu bukszpan elegans .
Domek rzeczywiście trochę nietypowy, ale w naszej okolicy jest kilka starych kościołów zbudowanych w technologii szachulcowej, a do Niemiec niedaleko
Piękny warzywnik ma Przemek z życia w wiejskim ogrodzie, ja dopiero rozpoczynam swoją przygodę z warzywnikiem Ale bardzo się staram, więc tym bardziej dziękuję, bo cieszą mnie bardzo Twoje słowa.
Jaskółki zamieszkały u nas od początku i wierzę, że przynoszą szczęście Przez całe lato gniazdo jest zajęte, bo gdy pierwsza para wychowa młode i się wyprowadzi, to gniazdo zasiedla następna para jaskółek. Wyglądało to przekomicznie, gdy mąż sprzątał po wyprowadzce jaskółek, a na drutach przed domem czekali już niecierpliwie nowi lokatorzy
Chabry i maki lubię bardzo i cieszę się, że mam je za płotem. Może w tym roku też będą a bodziszki są wspaniałe, w ubiegłym roku kupione i pięknie kwitły. Jestem ciekawa, jak poradzą sobie w tym roku.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:20, 10 lut 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
4 jedenki w kolejnym wątku! Czyli jesteś :
jedyna, jedyniąca, jutrzenka jaśniejąca
na Ogrodowiskowym firmamencie gwiazd!

Haniu witaj aż tak? czym sobie zasłużylam na te jasności? dzięki i dla Ciebie kwiatuch
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:19, 10 lut 2015

Do góry
A teraz zmiana tematu. Zima jest czy nie ? Ostatnio sporo napadało i zrobiło się w ogrodzie cudnie.
Ale dziś odwilż i wstrętnie i grubo śniegu na rabatach.

A co było rok temu ?
2014

i to pewnie już w blokach startowych jest pod kołdrą tylko musi się wynurzyć.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:18, 10 lut 2015

Do góry
Mirella napisał(a)
Nareszcie ogród otwarty
Ania dzięki za Albę wszystko mi rozjaśniłaś

Miło mi Mirelko dla Ciebie lilak węgierski na jesieni przesadziłam, ciekawa jestem jak przezimuje
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:15, 10 lut 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

Nic nie zostało
Tylko jeszcze L4 cię usprawiedliwi

O to już szybciej dostanę
Ogród prawie romantyczny 22:03, 10 lut 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Gratki i spełnienia wszystkich marzeń ogrodowych

Różyczek nigdy dosyć dziękuję Ewka, a ogrodowych marzeń mam mnóstwo
Ogród prawie romantyczny 22:02, 10 lut 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Na 200

Dziękuję Iwonko
Różyczka Tak, to tygrysy lubią najbardziej
Ogród prawie romantyczny 22:00, 10 lut 2015

Do góry
Mirella napisał(a)
Przyszłam do koleżanki z kwiatkiem,
miłych chwil z nami romantyczna duszyczko.
mam nadzieję że Ania Modra Sowa wróci do nas z wiosną.

Mirello, cieszę się, mogąc Cię u siebie gościć I za kwiaekślicznie dziękuję Ja też liczę na to, że Ania Modra Sowa zawita do nas już niedługo
Moja bajka 22:00, 10 lut 2015

Do góry
Agcia napisał(a)

tak tak.. wątek Weroniki jeden z ulubionych, a pod względem pomysłowości i inspiracji numer 1. Odpoczywałam patrząc na jej fotografie..

hm.. zrozumiałam ach te nasze plany.. choć bardziej mi chodziło o kształt rabat (linie, brzeg rabat)
w sensie symetria-prawa, lewa strona- żeby obie strony były spójne- czy każda strona ma inaczej?.

narysowałam o co mi chodzi hehe trzy warianty:

Agatka uchowaj Boże przed takimi prostymi liniami. U innych mi się nawet podobają, ale ja nie czułabym się dobrze w takim... nazwijmy to klimacie. Jak dla mnie trochę zbyt nowocześnie. Muszę mieć pozawijane i już Hmm... trudno odpowiedzieć mi na to pytanie, bo lewa strona dopiero będzie zagospodarowywana (częściowo, bo tuż przy domu jest rabata z sosnami i żurawkami). Ale jeśli z Twoich rysuneczków miałabym coś wybrać to zdecydowanie ten środkowy jest najbliższy rzeczywistości.
Ogród prawie romantyczny 21:57, 10 lut 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
I ja biegnę gratulować z kwiatkami

Dziękuję Śliczne orchidee
Moja bajka 21:48, 10 lut 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Leci to tak: tuż przy garażu będzie jeszcze jedna kratka z różą pnącą, pod nimi lawenda i kiedyś na równo z garażem niewielki podjazd. Po prawej stronie jest rabata z trawami, która zakręca za mahonią aż pod orzecha. Po lewej stronie (prawie na wprost rabaty z trawami) jest niewielki warzywnik. Za warzywnikiem powstanie właśnie ten mieszany żywopłot, a kiedyś pod nim jakieś trawy i byliny, ale z tym nie będę się spieszyć. Ten żywopłot to mój priorytet na ten rok.
Uwielbiałam wątek Weroniki, szkoda, że już nieczynny. Kopalnia pomysłów i inspiracji, prawda? A do doniczki pomyślałam sobie, że chyba wsadzę funkię i może jakąś trawkę do towarzystwa .

tak tak.. wątek Weroniki jeden z ulubionych, a pod względem pomysłowości i inspiracji numer 1. Odpoczywałam patrząc na jej fotografie..

hm.. zrozumiałam ach te nasze plany.. choć bardziej mi chodziło o kształt rabat (linie, brzeg rabat)
w sensie symetria-prawa, lewa strona- żeby obie strony były spójne- czy każda strona ma inaczej?.

narysowałam o co mi chodzi hehe trzy warianty:

Wichrowe wzgórze 21:41, 10 lut 2015

Do góry
Widoczek jak z bajki Andersena.

Wianki piękne - po takich zwiastunach zima powinna już odpuścić.

Dwa ogrody 21:38, 10 lut 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Mirko, rozplenicę Black od Irenki siałam ok. 22 stycznia, zaczęła wschodzić po ok.trzech tygodniach, kiedy już resztka stipy z ub. roku już dawno wzeszła.
A propo stipy, nie dość, że miałam tylko połowę opakowania, kolejne nie przyszły wraz z zamówionymi nasionami ( w ofercie była), to jeszcze dziś kiedy już popikowałam pojedyncze ździebełka....... wysypałam niechcący wszystkie doniczki..............
pozbierałam, zapikowałam jeszcze raz, oczywiście część siewek uszkodzonych........buu, chyba w tym roku nici ze stipy będą, do Obi za daleko specjalnie po nasiona.
Razem z rozplenicą posiałam przypadkowo zebrane nasionka z rudych trawek, z których nie mam pojęcia, ale kilka też wzeszło, pokazały się tydzień po rozplenicy, są jeszcze tycie.
Zapikowałam też kleome białe ( Aniu Monte) i różowe z własnych nasion, kilka driakwi ( słabo wzeszły).
Pozostałe rośliny kiełkują. Jutro wysieję kolejną część nasionek, a główne sianie na początku marca
Mam nadzieję że i u mnie tak wzejdzie wszak nasionka mam też z MiłkowaPrzemrażałaś je i jak głęboko siałaś
Makowo na Kociewiu 21:35, 10 lut 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasku jak tam doopka? Chyba dobrze jak sprzątasz

Już jest OK zamiast ogarniania zabrałam sie za sianie i posiałam stipę, tojeść i kosmos czekoladowy (chcę zobaczyć czy wzejdą z nasion zebranych latem) i jeszcze tą trawkę zapomniałam jak się nazywa

Na końcu świata 21:28, 10 lut 2015

Do góry
zosiabg napisał(a)

Skarpa jest za stroma, inaczej ukształtuj dosyp ziemi na dole, żeby tak nie leciało się na łeb
Ogródek Iwony 21:26, 10 lut 2015

Do góry
Iwonko powiedz mi proszę co ile sadziłaś winobluszcz na pergoli, bo stworzył taką piękną ścianę.

Bardzo bym chciała uzyskać taki efekt na ogrodzeniu.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:23, 10 lut 2015

Do góry
Trzymam kciuki
Czekam na dobre wieści
1600 !!! dzisiejsze tulipki

Dwa ogrody 20:55, 10 lut 2015

Do góry
I Rubens, który zakwitł kilkoma kwiatkami

Moniko, dlatego nie sieję wszystkiego na raz, większość jednak w marcu i potem szybko odtransportuję do folii. Wiosna w marcu? Super Zaglądałam do Ciebie na szybko, ale muszę jeszcze spokojnie wrócić
Pysznogłówki w kolorze pink, purpury to nowe kolory do czterech już posiadanych, w tym jedna dopiero pokaże kolor, podobno też nie zawsze powtarzają kolory

pikowałam driakiew, mix białej, niebieskiej, ale pewnie znów będą białe, jak w ubiegłym roku

rozwar też zakwitł w pierwszym roku, a może on tak ma, muszę sprawdzić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies