tutaj pomiędzy ML a Baronem miałby być berberys lub cis ? dobrze zrozumiałam ? dziś mi tak mózgownice wiatr przewiał, ze jeszcze mi szumi
czy cisy i berberysy kolumnowe to konieczność ?
Bogusia ja też mam ciemierniki z siewek i są ciemne ,a nasionka były z białych dużo rozdałam i też mają ciemne i zastanawiałam się jak to się stało,
białych prawie nie mam.
Byłas na zacienionej ja jutro się wybieram ,bo pogoda piękna,a ja już drugi dzień sprzątam po malarzu.
Tak wygląda mniej więcej moja działka:
Małgosiu czyli mam usunąć tego skalniaka i powiększyć te rabaty ? Tam z lewej strony posiadam duże tuje w kształcie kulek, trawa pod nimi jest uboga ze względu na zacienienie a koszenie w tym miejscu jest uciążliwe. Myślałem to oddzielić od trawy i wysypać korę co będzie lepsze dla tych tui...
Tak wyglądają te rabaty:
Cień jest gdy się liście pojawią.
Od wschodu są drzewa od ulicy, potem ocienia brzoskwinia, na szczęście nie jest duża, potem dom.
tu już słońca nie ma ale nie jest to całkowity cień, coś tam pomiędzy liśćmi brzoskwini przeleci czyli od południa
Małgosiu, wrzośce przycięłam książkowo.
Dopiero dzisiaj się melduję, gdyż leżę w łóżku. Jakiś wstrętny wirus mnie obezwładnił. A taka pogoda za oknem, niech to...
Przyroda budzi się, a mnie niemoc dopadła.
Pozdrawiam!