Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:45, 13 sty 2015

Do góry

Ja bym usunęła stożka, tutaj w ogóle nie pasuje, a dała coś większego na ten róg z rynną.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:43, 13 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Mam
Dziś wygląda tak

jakie to trawki ?

pokaz kotka
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:41, 13 sty 2015

Do góry
Mam
Dziś wygląda tak

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:31, 13 sty 2015

Do góry
martika napisał(a)
I moje drugie pytanie. Niestety do rabaty juz istniejącej. Wzdłuż sciany, na ktorej mam okno z salonu i sypialni. Sasiad wybudowal wielki dom najblizej jak mogl ogrodzenia i widze z okien jego scianę ( bez okien). Jeszcze z salonu pol biedy, ale na górze tez mamy okna i tam juz sciana.
Pomyslalam, ze oze jakies drzewa tu wsadzę , albo cos przesadze, myslalm o brzozach pozytecznych, musza byc na tyle wysokie aby je widziała z okien na górze.? Wkleja fote tego miejsca. Prosze o jakies myslli i pomysły:

jeżeli sąsiad nie ma okien a Ty widzisz mur, to na tle tego muru brzozy dadzą lekką przesłonę, że ściana nie będzie dominować. A nie są szerokie, więc będzie dobrze.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:29, 13 sty 2015

Do góry
martika napisał(a)
To ja tez mam pytanie w zwiazku z planami na nowy sezon.

1. Mam juz rabate koło tarasu, a za nia wzdluz domu i tarasu opaska z kostki. Postanowiłam ją usunąć i wzdłuż sciany i tarasu posadzić Horti Limki.
Czy to dobry pomysł? Fota:
Czyli wzdłuz tarasu i sciany z oknem. A tu z przodu przed rynna jakos to wykonczyc np. kostką z bukszpanu i w niej cos?

ja bym zostawiła trwałe wykończenie, tak jak masz. A rynnę załoniła jakimś wąskim wysokim czymś. Teraz jest odkryta ale może ona jest zakryta przez 2 stożki? Tylko zdjecie robione nie jest z punktu patrzenia na tę rabatę?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:27, 13 sty 2015

Do góry
anitan napisał(a)
właśnie chyba się jednak zdecyduję na kontynuację brabantów, cięte będą na 2m zywopłot. W miejscu bramy albo zrobię uskok albo od strony skrzydła będzie mocniej przycięty.
A przed brabantami przesadzę śliwowiśnię.
a co proponujesz na front wejścia?
To, co jest (lawenda, berberysy płożące a pod nimi żurawki) to propozycja jednej ze szkółek. Rośliny posadzone z ich sugestią ale jakoś mi to nie pasuje...

Anito, narysuj od ręki układ komunikacyjny, dom, ogrodzenie, strony świata, bez wizualizacji. Zaznacz fragment, o który chodzi i podaj wymiary. Tak będzie łatwiej. Ta propozycja jednej ze szkółek to jakieś nieporozumienie na froncie. Nie sugeruj się tym.
Bukszpan (Buxus) - uprawa 13:18, 13 sty 2015

Do góry
Witam,

Czy ktoś może mi powiedzieć co dolega moim bukszpanom?

Pszczelarnia 13:18, 13 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Pełna zgoda. Już mysle, co ja z nimi zrobię...
Przez trzy lata cierpiałam z powodu niedoboru cisów. Teraz się okazuje, że mam ich za dużo

Skąd ja to znam, u mnie na straganie warzywnym:

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:17, 13 sty 2015

Do góry
I moje drugie pytanie. Niestety do rabaty juz istniejącej. Wzdłuż sciany, na ktorej mam okno z salonu i sypialni. Sasiad wybudowal wielki dom najblizej jak mogl ogrodzenia i widze z okien jego scianę ( bez okien). Jeszcze z salonu pol biedy, ale na górze tez mamy okna i tam juz sciana.
Pomyslalam, ze oze jakies drzewa tu wsadzę , albo cos przesadze, myslalm o brzozach pozytecznych, musza byc na tyle wysokie aby je widziała z okien na górze.? Wkleja fote tego miejsca. Prosze o jakies myslli i pomysły:
Pszczelarnia 13:16, 13 sty 2015

Do góry
Dla Tess - o lokalizacji ciemierników napisałam u niej. Pokazuję część moich dotychczasowych kolonii. Te zielone plamy ze strzałkami. Nowo zakupione będę tam gdzieś dosadzać.

I tutaj dosadzę po przeróbce tej części. Dosadzę krzewy zamiast traw a trawy i ciemierniki pomiędzy.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:11, 13 sty 2015

Do góry
To ja tez mam pytanie w zwiazku z planami na nowy sezon.

1. Mam juz rabate koło tarasu, a za nia wzdluz domu i tarasu opaska z kostki. Postanowiłam ją usunąć i wzdłuż sciany i tarasu posadzić Horti Limki.
Czy to dobry pomysł? Fota:
Czyli wzdłuz tarasu i sciany z oknem. A tu z przodu przed rynna jakos to wykonczyc np. kostką z bukszpanu i w niej cos?
Pszczelarnia 13:01, 13 sty 2015

Do góry
A w zielniku bajzel pozimowy - jak ja to lubię, czasami taki nieład jest potrzebny, żeby człowiek mógł popracować i zobaczyć różnicę między zimą a wiosną. Mamy przedwiośnie piękne. Mokre.

Pszczelarnia 12:55, 13 sty 2015

Do góry
Zakład Ubezwłasnowolnienia Społecznego - ciekawe tutaj zgody delikwenta nie trzeba. Przepraszam za dygresję.

A teraz ogrodowo. Dyskusja cisowa u Tess: temat kulki cisowe.
Mam jeszcze taką kulkę od małego z t. baccata o żółtych końcówkach. Po przesadzeniu chorowała 2 sezony. Teraz już będzie fryzowana.

Wydaje mi się, że nie ma sensu na siłę tworzyć figur z odmian, które się do tego nie nadają. Ale wiedza ta przyszła późno ale nie za późno - ileż razy ja swoje cisy przesadzałam!
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:53, 13 sty 2015

Do góry
dawno nie byłem na wysokościach
Rohacz Ostry z tyłu Rohacz Płaczliwy i ścieżka w Smutnej Dolinie szlak na Smutną Przełęcz i dalej na Rohacze

i po Rohaczach teraz rzut oka z Rakonia na Wołowiec (po lewej)dalej Rohacz Ostry i Rohacz Płaczliwy

nie było lekko(duża pętla) ale jeszcze tu wrócę
Nasz przydomowy ogródek 12:51, 13 sty 2015

Do góry
Zbyszku, dziękuję za wizyte i wierszyk.
Cóż ja Tobie dziś mogę podesłać?
Chyba tylko zachodni wietrzyk!
Bo u mnie przeważnie z zachodu dmucha,
a o tej porze wraz z nim i plucha.
Jednak mnie humoru to nie psuje
I wsród nasionek się relaksuję.
Tobie też życzę pogodnej miny,
i tez podsyłam Ci ciut "zieleniny"

Przedwiośnie ogrodu..:) 12:46, 13 sty 2015

Do góry
bardzo mi się podoba cały ogródek!
podziwiam zdolnosci!
martika napisał(a)
Skonczyłam rabatkę przed wejsciem, jest dosc waska, bo w najszerszym miejscy ma 1.2m, musiałam tu zasłonic napęd do bramy i chciałam aby była cały rok zielona. Kupiłam cisy, a ostrokrzewy wmiałam z zeszłego roku i tu je posadziłam( zimę mi dobrze zniosły w donicach w gruncie były)
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:41, 13 sty 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Pokaze Wam co spacerowalo dzis po moim pieknym zadbanym ogrodzie

Za nia lecialy jak oszalale male dziczki sztuk 5

urocza mamuśka
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:40, 13 sty 2015

Do góry

źródło:
http://www.gardenbuilders.co.uk/product/5090/contemporary-family-garden-st-johns-wood

czy ktos pomoże mi zidentyfikowac rosliny?
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:35, 13 sty 2015

Do góry
Zbyszku, wiedziałam ,że na Ciebie można liczyć!
Pięknego tulipka mi podesłałeś! Dziękuję. Dziś mimo mżawki z Frodkiem powędrowaliśmy do parku. Ale dało się iść tylko chodniczkiem, obok ziemia pełna wody- o poślizg łatwo.
Niestety, jeszcze wszystko śpi, czyli na razie wszystko w normie.
Słoneczka potrzeba, żeby sie sybko suszyło, a tu jeszcze opady deszczu zapowiadają.

Miłego dnia.

Ogród w budowie - nieustającej 12:33, 13 sty 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Przyjechały do mnie wczoraj, zapakowane w wielkie pudła, przemyślnie z dużą ilością styropianu i tektury w środku. Całe, a przemierzyły samochodem niemal 2000 km, nawet przepłynęły morze.
Wyczekane dwa wielkie glinianie rhubarb forcer, czyli "dzwony" do bielenia rabarbaru i nie tylko. Bo i do endywii i do modraka, na którego nabrałam ochoty po przeczytaniu artykułu Pippy Greenwood w polskim Gardeners' World.
No to teraz jeszcze bardziej czekam na marzec, żeby zacząć pędzić...

o łał ale czad nooooo to będą nowe doświadczenia z rabarbarem czyli mamy szansę że coś nowego się dowiemy
u mne dziś pogoda już mega wiosenna aż trudno uwierzyć że to zima

piękne i takie zagraniczne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies