Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Bogusława

Ogród Bogusława

Agania 12:19, 18 lut 2015

Obejrzałam Twój ogród, zaciekawiona jak formujesz sosny, pięknie się ogród zminiał pod Twoją zdolną ręką i opieką...chciałam zapytać co się stało z Twoją perełką, masz klimat dużo bardziej niebezpieczny dla młodych roślin, u mnie jest dużo przyjaźniej, ale sadzę dość gęsto, mój świerk Rydal, też rośnie od malutkiego patyczka z jedna gałązką, teraz to już chciałabym mu ograniczyć wzrost, mogę mieć prośbę do ciebie, kiedy to zrobić, czy nie będzie za późno jak zazielenią mu się już wszystkie igiełki...bo widok wiosennych przyrostów jest niezwykłą atrakcją w ogrodzie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3772-ogrodowe-radosci-i-rozterki-ogrod-agani?page=368
boguslaw_r_ 11:08, 19 lut 2015

Agania napisał(a)
Obejrzałam Twój ogród, zaciekawiona jak formujesz sosny, pięknie się ogród zminiał pod Twoją zdolną ręką i opieką...chciałam zapytać co się stało z Twoją perełką, masz klimat dużo bardziej niebezpieczny dla młodych roślin, u mnie jest dużo przyjaźniej, ale sadzę dość gęsto, mój świerk Rydal, też rośnie od malutkiego patyczka z jedna gałązką, teraz to już chciałabym mu ograniczyć wzrost, mogę mieć prośbę do ciebie, kiedy to zrobić, czy nie będzie za późno jak zazielenią mu się już wszystkie igiełki...bo widok wiosennych przyrostów jest niezwykłą atrakcją w ogrodzie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3772-ogrodowe-radosci-i-rozterki-ogrod-agani?page=368

Witaj, obejrzałem sobie dokładnie twoją perełkę i: nie bardzo wiem po co chcesz go obcinać lub skracać jest to wyjątkowa ozdoba a im większa tym piękniejsza, jak chcesz mieć małą to dam ci małą a ja wezmę i będę miał dużą , pozwolę ci nawet popatrzeć jak będzie duża, a wtedy będziesz mi zazdrościć.
Moja perełka ma ok 5 lat i jest malutka ponieważ trzy razy zmarzła w maju w czasie przyrostów skarłowaciała, ma mniejsze przyrosty, też jest piękna ale jak na razie nie chce rosnąć, może w tym roku
belladonna 16:40, 01 mar 2015

Witaj Bogusławie. Piękny ogród, piękne miejsce i przepiękne iglaki. Chciałabym chociaż w maleńkiej cząstce cieszyć się takimi cudami u siebie. Niestety mam malutki ogródek i trochę takich zwyczajnych iglaków w nim, które wyrosły i rosną dalej
Przycięłam swoją kosodrzewinę i nie wiem co dalej mam z nią robić, czy będziesz tak miły i podpowiesz jak mam postępować, które gałązki wyciąć, a które skrócić i jak skrócić?

Niestety nie mogę załadować zdjęcia.
Mirka 13:21, 27 mar 2015

Bogusław zaglądam czy wiosna do Ciebie zawitała Chyba nie bo ciiisza pozdrawiam w cieplutki piąteczek
boguslaw_r_ 11:30, 03 kwi 2015

1 kwietnia 2015

2 kwietnia 2015

Jak przebiśniegi.

Karol99 11:52, 03 kwi 2015

Mroczne niebo.
rozark 20:15, 03 kwi 2015

Życzę wszystkim zdrowych, radosnych Świąt w rodzinnym gronie
boguslaw_r_ 13:42, 23 kwi 2015

Nieuchwytna sujka, przez szybę.
boguslaw_r_ 14:01, 23 kwi 2015

Teraz to już wiosna.
ela64 13:08, 05 maj 2015

Bogusiu
a jak ty to robisz że trawa nie przechodzi na wysepkę wysypaną korą u mnie zarasta trawą zdradź sposób żyby nie chciana nie lazła gdzie jej nie chcą pozdrawiam