Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 12:04, 15 mar 2015

Do góry
Hej no i niedziela

Karolu dziś deszcz i dwszczowy humor

Ewcia fanko kropelek będzie jeszcze więcej wiesz nie bo ja lubię pstrykać zaraz po przesadzaniu wszystkiego Zimno dobre jest na obijanie

Kasiu zazdraszczam słonecznej energii dobrej zabawy z przycinaniem ja swoje też juz ciachłam

Nati ty to jak już się rozkręcisz to idziesz jak tajfun hi hi ciesę się że poradziłaś sobie z tym paskuctwem ja nie widziałam mam nadzieję że nie będzie ...trawy też przycięłam ale tą Od Ciebie też przyciąć i jak zostawić wysoko ?

Hanuś ciesz się deszczykiem bo taki fajny pada delikatny u mnie też i ja też się obijam

Lucynka gdzieś ty była fajnie że już jesteś z pracami jeszcze damy radę oby już ciepło było

Buziaki dla Was i miłej niedzieli życzę i leniuchowania

Słoneczko

Makowo na Kociewiu 12:03, 15 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Pogoda u nas dopisywała Ślicznego masz kociaka

Pogoda dopisała choć mogłoby być cieplej, jeszcze dużo przede mną wiosennych prac. Maja to kotka ozdobna ale wredota z niej ...kochana
To jeszcze zdjęcia przed cieciem - Niestety zapomniałam o szampanie

Hirutkowy raj:)) 12:02, 15 mar 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

A taka

Bedzie nas wiecej zdeklarowanych
Hirutkowy raj:)) 12:01, 15 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Krysiu wszystkiego co najlepsze Ja też spóźniona ale do siostry również idę dzisiaj
Buziaki

Malgosiu wielkie dzieki
Ogródeczek 11:58, 15 mar 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

Ale fajnie będzie
Masz jakiś projekt do pokazania ? Jak to będzie wyglądało ? Tylko dach ?
A z czego podłoga ?
Pomysł na ogród 11:37, 15 mar 2015

Do góry
ja jeszcze swojego czasu taki układ z klematisem , turzycami, lilakami palibin i jeżówkami rozważałem

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 11:17, 15 mar 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Wczoraj kupiłam kalendarz ogrodniczy
Białe kwadraty - lepiej nie pracować,tylko podziwiać rośliny
Niebieskie kwadraty-sprzyjające warunki do siewów ,sadzeniu roślin,robieniu sadzonek,zbiorom plonów i ich przetwarzaniu,ścinaniu ziół do suszenia,nawożeniu roślin i przygotowaniu gnojówek oraz innych naturalnych preparatów do zasilania i ochrony warzyw, drzew i kwiatów.
Brązowy kwadrat- skupiamy się na pracach pielegnacyjnych,przycinaniu roślin,siewu i sadzeniu gatunków korzeniowych,uprawie gleby i wszystko co służy do zwalczania chorób i szkodników.

Jednym słowem do 19 marca możemy przycinać i czynić różnego rodzaju ogrodowe rewolucje ,jak przekopywanie grządek ,nawożenie kompostem

fajny taki kalendarz i nawet 3 dni odpoczynku nam się w miesiącu należy
Pomysł na ogród 11:13, 15 mar 2015

Do góry
teraz to jeszcze jakoś poukładać trzeba wizualnie

ja kiedyś kombinowałem - tak
Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:07, 15 mar 2015

Do góry
Wiooosna ha ha ;d
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:04, 15 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
pomysł Any świetny, też popieram, że brzozy zygzakowato.

Cieszę się, że też Ci się podoba

Wygooglowałam sobie jarzmiankę, bo ja początkująca jestem, nie spamiętałam jeszcze tych wszystkich nazw:

http://www.zieloneprogi.pl/sprzedazroslin447.htm

Podoba mi się
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:57, 15 mar 2015

Do góry
Macham z gór , śniegu nawet na drogach nie brakuje. Macham przy kawce i ciachu w Górach

Dawna granica.....
Ogród na glinie 10:52, 15 mar 2015

Do góry
Miałam 2 sztuki:

a teraz robię 12 sadzonek, choć niektóre są lichawe i mogą wypaść, z tym się liczę.
Gdzie ja to posadzę....
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:52, 15 mar 2015

Do góry
Miłej niedzieli wszystkim!

Nie, nie! Jeszcze nie kwitną, ale są tak piękne! Doczekać się trudno.
Ogród na glinie 10:50, 15 mar 2015

Do góry
Oczyściłam z dolnych listków i przylistków, by nie gniły w glebie.

Końcówki moczyłam w ukorzeniaczu. Kupiłam go do hortensji dla sadzonek zdrewniałych i zielonych, dlatego go wykorzystałam. Ale nie powinno być problemu z ukorzenianiem i bez niego.
Umieściłam w ziemi z worka za pomocą pikownika przyciskając na głębokości, by gleba przylegała. Za pikownik służył mi zużyty cienkopis Podlałam, by ziemia osiadła.

Ustawiłam w jasnej kuchni, ale nie na bezpośrednim słońcu.
No i teraz czekam aż się ukorzenią. Mam nadzieję, że nie zgniją, bo będzie wstyd hi hi.
Ale obserwuję, że w domu jest słaby ruch powietrza i czasem może być sadzonkom zbyt wilgotno, co może doprowadzić do zgnicia.
Ogród na glinie 10:42, 15 mar 2015

Do góry
Relacja z sadzonkowania angielskiej pelargonii.
1 raz miałam angielską pelargonię w domu, bo zwykłe sadzonkowałam wiele razy.
Jesienią pelargonie przycięłam na około 15 cm, bo już były brzydkie i przekwitnięte. Wniosłam do chłodnego garażu i ustawiłam na parapetach północnych okienek. Ograniczyłam, podlewanie. Liście zeschły. W lutym rośliny lekko ruszyły. Wniosłam je więc do domu, by się nie wyciągnęły, oczyściłam, umieściłam w jasnym miejscu i zaczęłam podlewać.

Powinno się je zasilić, bo ziemia po sezonie jest wyjałowiona i przyrosty są blado zielone. Ja nie zdążyłam tego zrobić. Pelargonia lekko podrosła, a w związku z tym, że z gleby wylęgały mi się jakieś latające mrówki musiałam się jej pozbyć z domu. W związku z tym pobrałam sadzonki nieco wcześniej niż mogłabym to zrobić.
Odcina się je żyletką. Chodzi o to by nie miażdżyć łodyżek.

Ogródek Ewy 10:37, 15 mar 2015

Do góry
Życzę wszystkim miłej, słonecznej niedzieli.

Kolorowy Ogród Geni 10:18, 15 mar 2015

Do góry
Ciemierniki

Pomysł na ogród 10:00, 15 mar 2015

Do góry

Pomysł na ogród 09:58, 15 mar 2015

Do góry
idzie Wiosna a więc czas na sadzenie i planowanie, czas na nowe pomysły
dzisiaj chcę Was zachęcić do założenie zielnika
nie bójcie się go założyć - bo taki zaprojektowany kawałek ziemi ma nie tylko praktyczne zastosowanie - zawsze świeże i dostępne zioła , ale też jest ozdobą i piękną zieloną i pachnącą rabatą

ponieważ ja dużo gotuję i bardzo dużo korzystam z ziół nie mogłem sobie wyobrazić że w swoim ogrodzie nie znajdę takiego zacisznego , osłoniętego od wiatru i słonecznego miejsca
Ponieważ do uprawy ziół najlepiej nadaje się zwykła ziemia ogrodnicza o dużej przepuszczalności i odczynie zasadowym lub obojętnym pomysł padł nie na jej wymianę , ale na zbudowanie skrzyni i dopiero jej wypełnienie odpowiednim podłożem.
ja zrobiłem skrzynię z desek , zabezpieczonych przed gniciem i wyłożyłem ją folią kubełkową

Wilcza Góra 09:57, 15 mar 2015

Do góry
GALERIA DNIA 15/03/2015
MÓJ NAJMNIEJSZY CIEMIERNIK (Helleborus) leśny dzikusek, rośnie nas od kilku lat pod brzozami...samosiejka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies