Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:22, 13 sty 2015

Do góry
P;d nącza Kasiu są posadzone i tak robię, żeby same pięły się po murze a gdzie mogłam to już podwiązałam OOOOOo widziśz jak lecą do góry po słupie a wzdłuż płotu całego idzie zeszłoroczne pnącze i mam nadzieję że pójdzie w tym roku do góry ,bo mi na tym bardzo zależy
Ranczo Edy 11:21, 13 sty 2015

Do góry
Jolcia dzięki cieszę się trochę spraw załatwiania a ja jeszcze z gardłem .... chrypię dziś byłam u pani doktor i osłuchowo czysto tylko wirus zaatakował no i masz siedzi
buziaki

Kochanowy ogród 11:20, 13 sty 2015

Do góry
A tak wyglądają moje brzozy po silnych wiatrach , wrzosy przykryte przed skalniakiem mam posadzone czosnki ozdobne , stipie i krwawniki wszystki wychodowane z nasion
Kochanowy ogród 11:11, 13 sty 2015

Do góry
Tam pójdziemy gdy będzie cieplej bo zimno- rosną tam truskawki

aronie i sezonowo ziemiaki . Ta część działki nie jest jeszcze ogrodzona ze zwględów oczywistych kończy się tam gdzie po lewej stronie widać takie badyle to są te aronie

Moja angielska rabata kiedys mam nadzieję

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:03, 13 sty 2015

Do góry
Pomierzone, narysowane i wystawiam do opinii. Co o tym sądzicie?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 10:56, 13 sty 2015

Do góry
Gratki kochana z okazji drugiej seteczki a Ci goscie to raczej na kawie nie zostali hihihi
Kochanowy ogród 10:55, 13 sty 2015

Do góry
szklarnia której nie będzie

W cieniu - zacieniona 10:51, 13 sty 2015

Do góry
Ciasto z Ogrodowej kuchni...
Owocowy murzynek 10:48, 13 sty 2015

Do góry
...wersja z bitą śmietaną.
Kochanowy ogród 10:46, 13 sty 2015

Do góry
Idziemy dalej

mijamy domki letnie mamy towarzystwo
W cieniu - zacieniona 10:44, 13 sty 2015

Do góry
...czekam na białe....
Kochanowy ogród 10:41, 13 sty 2015

Do góry
Kochanowy ogród 10:36, 13 sty 2015

Do góry
Zapraszam

W Gąszczu u Tess 10:29, 13 sty 2015

Do góry
Dziewczyny, kocham Was

Nie mam czasu zupełnie, jestem pierwszy dzień w pracy po chorobie, więc nawał.
Pogadam wieczorkiem, a teraz tylko wrzucam inspirację trzcinnika z werbeną.
Bo ciągle mam wątpliwości, czy dobrze kombinuję.
chciałam z tyłu dać trzcinniki, a przed nimi werbenę. Na tyle roślin, co tu widać, miejsca nie mam.

bdan napisał(a)
Trzcinniki piękne, mogły by być

www.ogrodowisko.pl/artykuly/328-kwiaty-i-rabaty-jesieni

W Gąszczu u Tess 10:22, 13 sty 2015

Do góry
Tessko samych dobrych dni w Nowym Roku.
Czytam dyskusję o ciskach, mam takie same spostrzeżenia odnośnie Hilli jak Ewa, usiłuję robić kulki z różnych, teraz przerzuciłam sie na Repandens, który ma więcej poziomych gałązek tak jak baccata. Trudno u nas kupić pospolitego, który by się nadawał na kulkę. Pokażę swoją kulkę, później mogę usunąć fotkę, zrobiłam ją z trzech małych sadzonek Hilli, w rzeczywistości jest bardziej pękata, fotka ją wydłużyła. Na pierwszym planie kulka z Davida. Też była bardziej łysa u dołu, teraz lepiej, ale tendencje takie jak Ewa pisała.

Fajne trawki wybrałaś, mam wszystkie, głowię się nad znalezieniem miejsca dla molini.
Ogród w budowie - nieustającej 10:17, 13 sty 2015

Do góry
Przyjechały do mnie wczoraj, zapakowane w wielkie pudła, przemyślnie z dużą ilością styropianu i tektury w środku. Całe, a przemierzyły samochodem niemal 2000 km, nawet przepłynęły morze.
Wyczekane dwa wielkie glinianie rhubarb forcer, czyli "dzwony" do bielenia rabarbaru i nie tylko. Bo i do endywii i do modraka, na którego nabrałam ochoty po przeczytaniu artykułu Pippy Greenwood w polskim Gardeners' World.
No to teraz jeszcze bardziej czekam na marzec, żeby zacząć pędzić...

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:42, 13 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Anek jakam ja głupia była, ze przez 3 lata kupowałam tylko NIGRA !!!!! Normalnie muszę to szybko zmienic. Cudne te Twoje ciemierniki. I nic mi z tego, ze tak jak Ewa pisze wymagają ceregieli!!!
Zamówiłam same pelne... Prawie...

Jak dobrze posadzisz to z nimi jest zero ceregieli. Jedynie trzeba obciąć wczesną wiosną stare liście, bo się robią brzydkie i mogą mieć grzyba. Zresztą z powodu liści słabo widoczne są kwiaty, wiec jak się je przytnie to ciemiernik zyskuje na urodzie. Ja ścinam jak już kwiaty wybiją się ładnie w górę, albo jak jakiś jest brzydki to wcześniej. Nowe liście co urosną są ładne i nie warto trzymać starych liści (widać które stare). Nie lubią przesadzania, ale ja przesadzałam. I kochają skorupki od jajek.. Już pisałam kiedyś, jednego (Bollene) posadziłam na kwaśnej rabacie, żył tam 3 lata i nie padł.. tylko nie przyrastał, po przeniesieniu na lepsze stanowisko i jak dostał skorupek, to w jeden sezon urósł kilkakrotnie i w końcu zakwitł... Kolejny siedział 5 lat pod klonem (50 cm od pnia), gdzie miał tak sucho, że dziw, że przeżył.. Przesadziłam w zeszłym roku (wycięłam fragmenty bo inaczej się nie dało) i widzę, że rośnie jak głupi
Czasami jakiś ciemiernik może paść z powodu grzyba, al tak się dzieje i z innymi. Jak podejdzie miejsce to może w nim rosnąć naprawdę długo.. to długowieczne byliny, jak piwonie, czym dłużej tym lepiej. Ale ostatnia informacja dla ciebie nie jest dobra
To 2 letnia sadzonka.. takie liście są do wycięcia, zostawiamy tylko to co nowe.

A to rok później... też duże liście do wycięcia...

Lawendowy zawrót głowy 09:37, 13 sty 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Jolu, zrobiłam rysunki (bardzo nieudolnie, ale jakieś są)
Tak wygląda z tujami szmaragd i wiśnią umbrą

A tak gdybyś zrobiła ekrany przycinane - może być prosto jak po prawej lub z łukiem wklęsłym 2. i 3. ekran

Ewcia z mojego okna bardzo mi sie te trzy tuje róznych wysokosci podobały, jednak jsk sie przygladam tym rysynkom to lepiej nad cieciem sie zastanowic , bo zawsze one tskie róznorodne moga róznie rosnac i zrobi sie bałagan

Wole prostote wiec chyba to proste ciecie bez uskokow zreszta kto by to u mnie ciął hihihi

Ewciu dzieki wielkie to dla mnie ogromna pomoc takie kolejne przegadanie
Norweski ogródek... 09:32, 13 sty 2015

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

Uwielbiam zaglądać przez okno
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:08, 13 sty 2015

Do góry
Stresować zawczasu nie ma sensu
bo to i tak nic nie zmieni.
Wyciągnij nasionka z kredensu
i posiej równo na świeżej ziemi.

Przykryj je cienką kołderką
aby się nie przegrzały.
Czasem pokropić trza z wiaderka
za chwilkę kiełki będą kukały.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies