Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój nowy stary ogród 09:55, 15 mar 2015

Do góry
dorciabe napisał(a)
Pomocnicy

Nadrabiam Dorotko i napotkałam takie świetne zdjęcie
Uchachałam się jak zobaczyłam tego rudego kocurka zkitranego w turzycach hihihi i te jego oczy !!!!!
Pozdrawiam
Mazury i mój kawałek ziemi 09:24, 15 mar 2015

Do góry
Ewa4 napisał(a)
No to się povhwale co mam na drzwiach

Ewuś podoba mi się
A powiedz jak ty do drzwi go przymocowałaś ?!
Nie mogę się doczekać wiosny i zdjęć z tłem
Pozdrowionka zostawiam
Początki bywają baaardzo trudne 09:21, 15 mar 2015

Do góry
agata76 napisał(a)
ponieważ nadrabianie czytelniczych zaległości zajmuje dużo czasu, a wiosna idzie wielkimi krokami zaczęłam układać listę niezbędnych roślin na pierwsze większe zakupy. Pokazuję Wam moje nieudolne plany na obrazkach z prośbą o wszelkie sugestie i rady
na początek muszę zająć się wydzielonymi już rabatkami:

1. wąska opaska wokół tarasu - południowa

2. nieszczęsna nerka przed domem - północna, z małą ilością światła, tutaj cały czas brakuje mi aktora roli głównej, myślałam o jakimś formowanym iglaku, ale nie wiem, co się nadaje (ma niewielkie wymagania)

Przepraszam, że się wtrące. Nie sadz migdałka. Ładnie wygląda jak kwitnie, potem to zwykły zielony krzew. Jeszcze do tego atakują go choroby grzybowe.

A na tym drugim zdjęciu, to może by buka purple foutian?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:19, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

hej kochana oczywiście ja za brzozami jestem. Nie dawałabym brzóz w jednej lini a bardziej w 'zygzaku'
zobacz

na granicy red barona i traw można dać jakieś fajne kwiatuszki typu krwawnik w kolorze wina, jrzmiankę

SUPER
Hirutkowy raj:)) 09:16, 15 mar 2015

Do góry
Krysiu wszystkiego co najlepsze Ja też spóźniona ale do siostry również idę dzisiaj
Buziaki
Trzeba zacząć wszystko od początku 09:11, 15 mar 2015

Do góry
Chciałam porównać tego samego Rh nazwy niestety nie pamiętam,jeszcze wtedy nie wiedziałam,że może się to przydać.
W roku 2014 wiosną wyglądał tak
W obecnej chwili wygląda tak
Ogród z łezką II 09:00, 15 mar 2015

Do góry
eda napisał(a)
Kasiu miłego lepienia i nie martw się jeszcze wszystko ruszy i bedzie pięknie zobaczysz wiosna nie wszędzie równo ruszyła dojdzie i do Ciebie i będzie cieszyć czekamy na ciepełko wszyscy Buziaki i miłego wekendu kochana I dla Ciebie zostawiam

Zupełnie nie uciążliwe było dla mnie to wczorajsze lepienie

Moje pierwiosnki jeszcze w powijakach, Twoje takie piękne!!!
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 08:49, 15 mar 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Witaj Janiu na forum.
ogród dopiero się klaruje, więc na kwitnienia czekamy do lata.tyle róż..będzie co oglądać. a te trumienki to co? będzie warzywniak?
Z boschem nie pocieszysz się przy wąsach bo strasznie ciężko chodzą przy trawie. w sumie stosuje je już 7 lat ale u mnie masa wrzosów,wrzośców albo np. do kwitnących małych trawek używam. obcinam nimi też bukszpany - nie mam siły patyczkować się z nożycami bo mnie ręce bolą.
ostrzenie znajdziesz w punktach gdzie narzędzia stolarskie i piły ostrzą. u nas co najmniej 5 takich punktów w mieście
pozdrawiam.

Te "trumienki" haha - tak, to warzywnik. Już w zeszłym sezonie truskawki/poziomki i sporo warzyw tam rosło, na jesieni i w lutym dosypałam granulowanego obornika (kompost dopiero się produkuje), więc mam nadzieję, ze i w tym roku będziemy się cieszyć jego plonami.

A tu już widać że trochę działam: rośnie rozsada - pomidorki, sałata i ... werbena Czekam też na dostawę kolejnych nasion.

Dziękuję Ci Alinko też za rady na temat cięcia jak nie będzie padać, pójdę dzisiaj wypróbować sprzęcior.
Początki bywają baaardzo trudne 08:20, 15 mar 2015

Do góry

Witaj.
Agatko, a ogródek planujesz za tymi brzózkami?
Początki bywają baaardzo trudne 07:55, 15 mar 2015

Do góry
ponieważ nadrabianie czytelniczych zaległości zajmuje dużo czasu, a wiosna idzie wielkimi krokami zaczęłam układać listę niezbędnych roślin na pierwsze większe zakupy. Pokazuję Wam moje nieudolne plany na obrazkach z prośbą o wszelkie sugestie i rady
na początek muszę zająć się wydzielonymi już rabatkami:

1. wąska opaska wokół tarasu - południowa

2. nieszczęsna nerka przed domem - północna, z małą ilością światła, tutaj cały czas brakuje mi aktora roli głównej, myślałam o jakimś formowanym iglaku, ale nie wiem, co się nadaje (ma niewielkie wymagania)
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:53, 15 mar 2015

Do góry
Tak wygląda moja rabata po przeróbce choć jeszcze nie do końca Jak przekwitną tulipy krokusiki to dopiero dopieszczę wyrównam boki ,cisa i z kamieniami jeszcze pomyślę .Tuje będą cięte w jedeną zasłonę /Prostokąt /
Dwa ogrody 07:38, 15 mar 2015

Do góry
Aniu, wiosna mokra i zimna, ale ptaki śpiewają, a w domu też jest co robić, bo nowe siewki do pikowania dorastają.
Kindziu, nasiona dalii do ziemi, razem z bulwami
Alinko, do ogrodów staram się podchodzić bez stresu, co ma rosnąć, to będzie
W starym już rewolucji nie robię, raczej pielęgnacja podstawowa tego, co jest plus jednoroczne i warzywnik. Więcej czasu spędzam w nowym, ale generalnie do wakacji to już na forum i inne przyjemności tegoż czasu jest malutko. Wczoraj dostrzegłam, że ładnie pokazują się bodziszki, a martwiłam się, że mogły wypaść.

To fotka dla Kuklika, zrobiona z góry, bo inaczej się nie da, siewki host wolno rosną, ale największa ma prawie centymetr

kupiłam nasionka groszku wieloletniego, miałam biały i zawsze świeże bukieciki, niestety, wymarzł ostatniej mroźnej zimy, różowy rośnie w pracy, ale sadzonki za nic nie chcą się przyjąć, spróbuję z nasionami, a jednoroczny na bukiety, może być ładny

i wczoraj zapikowana szałwia tricolor i jednoroczna omszona
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 07:26, 15 mar 2015

Do góry
Ta hortensja miała ewidentnie zbyt mało światła, ale czy nie była też zbyt obficie podlana? Hortensje w okresie zimowym gdy są przechowywane w pomieszczeniu powinny miec tylko lekko wilgotną glebę, a skoro nie mają liści to i nie potrzebują dużo wody, bardzo łatwo zagniwają im korzenie, jeżeli ziemia bedzie mokra.

Ja w styczniu postanowiłem podpędzić kilka młodych sadzonek na okiennym parapecie. Dziś cieszę się już ich kwiatami

ALTONA

COCO

SPIKE

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 06:38, 15 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Były kolezanki i ptaszki a zdjecia ani jednego choc pewnie super było. Pozdrawiam.

Bogdziu nie mogłyśmy sie nagadać, a w takich chwilach szkoda czasu na zdjęcia. A i tak mało mi było Byłyśmy w 6..... nawet ustaliłyśmy, kolejność która opowiada o swoich planach ogrodowych, a wszystko mało
Pozdrawiam Cie również i wysyłam ptaszka

Moja codzienność - ogród Oli 02:06, 15 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Limkowe przynudzanie

Olu, wpadłam z rewizytą i cofnęłam się jakieś 300 stron i trafiłam na takie piękne widoki.
iękne są te Twoje limki, a pa iętasz może w jakiej odległości od siebie je sadziłas?
Ranczo Edy 00:47, 15 mar 2015

Do góry
eda napisał(a)
...

Kolejny do kolekcji Ślicznieeeee
Widzę w wiadome ulubione miejsce towarzysz Cię odprowadził hahaha
Pogoda nas oszczędza, żebyśmy sobie ogrodowe przyjemności dozowały i w jeden weekend nie zrobiły wszyyyyyystkiego Słonecznej niedzieli życzę
Ogród przydomowy - Hosty 00:37, 15 mar 2015

Do góry
Mój mały skrawek ziemi 00:21, 15 mar 2015

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Domek dla owadów pożytecznych ukończony, tylko nóżka została do zamontowania. myślę , że owadom się spodoba

Zdolniacha z Ciebie....
Co się stało kwiatom ... 00:02, 15 mar 2015

Do góry
Mirella napisał(a)
Agnieszka, Iwonka, Renia, Karolinka, jakiś chochlik opanował moje konto i nie otwierały się strony kilka dni.

Ale profeska, a moja werbena nie kiełkuje.
Skąpana w słońcu 00:00, 15 mar 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Tak ćwiczyłam chciejstwo, że nie kupiłam sobie tej róży, a bardzo mi się podoba i bardzo żałuję.

O matko,dobrze że u nas nie ma takich kuszących centrów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies