Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

aldonaz 23:50, 08 sty 2015

I tutaj też Karol - dzisiaj dzień Karola. Zgadzam się w zupełności z Bożenką na temat jego osoby. Niemniej jednak ogród ciekawy. Pozdrawiam
paniprzyroda 01:13, 09 sty 2015

Dzień Karola zaliczony donicowe inspiracje wypatrzone, agapanty u mnie zaczęły rosnąć, chociaż mają chłodno do tego stopnia, że młode przyrosty werbeny stojącej obok lekko poczerniały ( pomieszczenie nie ogrzewane ). Furtka pozwala puścić wodze fantazji
Madzenka 06:47, 09 sty 2015

Dzięki za poznanie mnie z Karolem i pocieszenie kolorami z Twego ogrodu.
Viola 21:50, 12 sty 2015

A dlaczego ja tu jeszcze nie byłam? Błąd niewybaczalny! Muszę przeczytać i tyle pięknych obrazków : Pozdrowienia zostawiam i wpadam z powrotem na 5 stronę
Mala_Mi 22:06, 12 sty 2015

Ufff. wszytko poczytałam i obejrzałam.. ale doniczki to nie moja bajka... za leniwa jestem.
Ale rzeczkę liliowcową sobie kilka razy obejrzałam. Pięknie ci sie rozrosły te liliowce.
I nieucięta..... jest cała seria.. dopiero dziś przeglądam fotki ŁUkasza po spotkaniu.. ja to mam refleks

Gabriela 10:07, 13 sty 2015

Dzidka napisał(a)
Jutro o 15.10 na Domo+ powtórka programu: Wielkie odrodzenie brytyjskich ogrodów (7).
I będzie tam także ogród księcia Karola.

Obejrzałam wczoraj w internecie dopiero. Najwięcej było niestety jak dla mnie, o części korzeniowej, czyli wiktoriańskiej.

EPODLAS napisał(a)
Gabrysiu, dobrze że weszłam w twój wątek. Jakie optymistyczne - piękne kolorowe fotki. Bo za oknem u mnie widok okropny. Leje, wieje, szaro, buro. Kiedy będzie w końcu zima!!!! Dzisiaj widziałam nabrzmiałe pąki na krzewach. Fajnie, tylko na te pąki nie pora

Oglądanie starych zdjęć pociesza w burości. U mnie wiać przestało wczoraj, dzisiaj słonecznie i dość ciepło. Ogród śpi.

monteverde napisał(a)

szkoda, że u nas do ogrodów nie można dostać takich detali np. jak ta furtka i nie ma takich fajnych składów ze starociami jak u nich gdzie można wszystko znaleźć do koloru do wyboru dobranoc Gabrysiu

Masz rację, nie bardzo można, w końcu walec wojenny przechodził tyle razy...
U nich faktycznie są magazyny ze starociami ogrodowymi, ale wszystko tam szalenie drogie.

Aldona, Pani przyroda - Mariola, Marzena - dziękuję że towarzyszyłyście mi raz jeszcze u księcia Karola.

I jeszcze co do agapantów - trzymam donice z nimi w chłodnej piwnicy, mają dość ciemno, ale nieuzpełnie i one tak mają, że budzą się bardzo wcześnie, a przez to niestety wyciągają nadmiernie. A werbenę wczoraj przycięłam i wyrzuciałam pędy, bo jednak są bardzo miękkie i wiotkie. Zdążą wyrosnąć następne do marca, silniejsze.

Viola napisał(a)
A dlaczego ja tu jeszcze nie byłam? Błąd niewybaczalny! Muszę przeczytać i tyle pięknych obrazków : Pozdrowienia zostawiam i wpadam z powrotem na 5 stronę

Violu, usprawiedliwia Cię mnogość wątków. Cieszę się, że podobają Ci się obrazki. I ja pozdrawiam.

Mala_Mi napisał(a)
Ufff. wszytko poczytałam i obejrzałam.. ale doniczki to nie moja bajka... za leniwa jestem.
Ale rzeczkę liliowcową sobie kilka razy obejrzałam. Pięknie ci sie rozrosły te liliowce.
I nieucięta..... jest cała seria.. dopiero dziś przeglądam fotki ŁUkasza po spotkaniu.. ja to mam refleks

Widziałam zdjęcia wczoraj u Ciebie. Ale było wtedy nam fajnie.
Doniczki jakieś miałaś, pamiętam. A jak już miałaś, to będziesz miała jeszcze więcej. A doniczki ze storczykami to się nie liczą?.

Gabriela 10:17, 13 sty 2015

Przyjechały do mnie wczoraj, zapakowane w wielkie pudła, przemyślnie z dużą ilością styropianu i tektury w środku. Całe, a przemierzyły samochodem niemal 2000 km, nawet przepłynęły morze.
Wyczekane dwa wielkie glinianie rhubarb forcer, czyli "dzwony" do bielenia rabarbaru i nie tylko. Bo i do endywii i do modraka, na którego nabrałam ochoty po przeczytaniu artykułu Pippy Greenwood w polskim Gardeners' World.
No to teraz jeszcze bardziej czekam na marzec, żeby zacząć pędzić...

laurowisnia 10:38, 13 sty 2015

Już je widzę na grządkach i czekam na fotki pierwszych bielonych warzywek.
Fotki jednorocznych bardzo inspirujace, lubię dużo donic, tylko to podlewanie czasem mi nie wychodzi, ale już mam kupione pierwsze nasiona.
Dobrego Roku dla Ciebie i wielu kolejnych ciekawych podróży.
mira 12:33, 13 sty 2015

Gabriela napisał(a)
Przyjechały do mnie wczoraj, zapakowane w wielkie pudła, przemyślnie z dużą ilością styropianu i tektury w środku. Całe, a przemierzyły samochodem niemal 2000 km, nawet przepłynęły morze.
Wyczekane dwa wielkie glinianie rhubarb forcer, czyli "dzwony" do bielenia rabarbaru i nie tylko. Bo i do endywii i do modraka, na którego nabrałam ochoty po przeczytaniu artykułu Pippy Greenwood w polskim Gardeners' World.
No to teraz jeszcze bardziej czekam na marzec, żeby zacząć pędzić...

o łał ale czad nooooo to będą nowe doświadczenia z rabarbarem czyli mamy szansę że coś nowego się dowiemy
u mne dziś pogoda już mega wiosenna aż trudno uwierzyć że to zima

piękne i takie zagraniczne
hanka_andrus 12:56, 13 sty 2015

Gratuluję zakupu. Dzwony bombowe!