Jesienią 2013 posadziłam dość dużo cebulowych
nie wykopywałam ich, a często dosadzałam w ich miejsce letnie rośliny jestem ciekawa czy coś z nich będzie
Karolu wiosna wiosna bo zima nie chce przyjść
Olu siej i mam nadzieję, że nasionka wzejdą wiosną po posianiu do gruntu
Mirellko dziękuję za miłe słowa ten mój przypomina mi Twoją miniaturkę.A taki kamień mam zamiast kafelek w kuchni.
Takie okazy wyrosły mi w doniczkach w zeszłym roku, przepraszam zdjęcia nie ostre ale jedyne
Jesli to miejsce przy domu a tak domniemywam, to będzie dobre dla magnoli, gdyż lubi cieple i zaciszne miejsca bez przeciągów. Polecam magnolię Nigra, bo powoli rosnie i jest raczej dużym krzakiem niz drzewem (3-4 m docelowej wysokosci), zaleta jest to, ze kwitnie najpózniej wię rzadko zagrażaja jej majowe przymrozki. Widzę, że u Ciebie syberiada....
Łukasz a na I/J nie chciałbyś jakichś pierwiosnków np tych ząbkowanych?
Były by akcentem na wiosnę , chyba że chcesz byliny kwitnące później .
Mnie na wiosnę strasznie cieszyły te moje białe kuleczki a miałam tylko kilka sztuk, zamierzam posadzić je gdzieś w kupie bo wtedy dopiero będzie efekt
Dziewczyny mam zimę od wczoraj bo dziś już niedziela szok dopiero pozmywałam ...po impre...hi hi i sobie wlazłam bo wszyscy chrapią
Dzieciaki po fikały sobie choć na koniec ferii frajda
Takich gości też mam w ogrodzie. Podoba mi się sposób w jaki się poruszają, skaczą jakby miały zamontowane sprężynki, uwielbiają przesiadywać pod sosną.
Czytałam o buksiku miejmy nadzieję że to ostatnia lawina jaka na niego zeszła
No i wyjechali, bo ferie skończone. W poniedziałek znów szkoła. Zostały mi fotki i laurka z życzeniami i rysunkami.
Oto jeden z nich Wnuczek dzwoni do Babci i składa życzenia
Jak na 7-latka rysunek jest znakomity: dźwięk leci w eterze, a kobieta z laską wiadomo - babcia. Bez laski babcią by nie była.